DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 16. července 2016

Home » » Recenze/review - BLAZE BAYLEY - Infinite Entanglement (2016)

Recenze/review - BLAZE BAYLEY - Infinite Entanglement (2016)


BLAZE BAYLEY - Infinite Entanglement
CD 2016, Blaze Bayley Recordings

Nutno rovnou přiznat, že mám pro "dělníka poctivého heavy metalu" Blaze Bayleyho velkou slabost. Hrozně se mi líbí určitá až buldočí sveřepost a odhodlanost, kterou z jeho tvorby i vystoupení cítím. Tenhle pán, proslavený svým krátkým účinkováním v IRON MAIDEN je plně oddaný základním myšlenkám pravého poctivého anglického metalu. Z novinky sálá obrovská porce energie, veliká erupce nápadů, které musely z kapely i samotného mistra doslova vytrysknout. Někde jsem nedávno četl, že album má šíleně špatnou produkci. Co k tomu dodat? Snad jen, že posluchač, který tohle napsal, zná muziku jen za pár posledních let (ano, zpěvák je vytažený dopředu, ale komu to, prosím vás vadí?). Naopak, syrový zvukový podklad dodává "Infinite Entanglement" na uvěřitelnosti. 



Mám k heavy metalu současných dní poměrně shovívavý vztah, vyhledávám si pro sebe spíše jednohubky, desky, které mě osloví a nepustí. Zbytek jde mimo mě, ale letošní počin jsem si ládoval do hlavy stále častěji. Nejvíce na mě kupodivu funguje v autě, to když se řítím dálnicí, nechávám za sebou ubíhající krajinu. Novinka je narvaná rychlými skladbami, je upřímná, jdoucí až někam k samotným základům stylu. A hlavně, kapele se povedlo vyhnout pompéznosti, pozlátku a vatě, která bývá u jejich kolegů tolik často ke slyšení (a mě odrazuje). Nalezl jsem si zde pro sebe vše potřebné pro krásný odpočinkový zážitek. Ty chvíle o dovolené, naplněné četbou, lehkým popíjením vychlazeného piva a šumících stromů budu mít navěky zafixované v hlavě. Díky za ně, zase tolik jich člověk v životě nemá.



Jsem stará metla, poslouchající pořád hudbu spíše srdcem, než hlavou a rozumem a mezi mnou a "Infinite Entanglement" došlo k vzájemnému absolutnímu souznění. BLAZE BAYLEY je pro mě neskutečný sympaťák, srdcař, člověk, kterému jeho muziku doslova zobu z ruky. Já nedokážu moc při podobných deskách uvažovat, hodnotit je z nadhledu, spíše se nechám schramstnout, rozdrtit, stejně jako hlína od svého sochaře. Novinka je nebývale pestrým albem, je živelnou výpovědí o starém úžasném hudebním stylu. Nechte si vyprávět heavy metalové příběhy od jednoho z nejpovolanějších. Heavy metal!



sumarizace:

Novinka "Infinite Entanglement" je úžasným albem. Obsahuje v sobě veškeré atributy skvělé heavy metalové nahrávky. Je syrové, dynamické, s perfektními nápady a plně znějícím hlasem. BLAZE BAYLEY je ve své vrcholné formě. Vypráví mám uvěřitelné, upřímně odvyprávěné příběhy a zručně balancuje na hraně mezi chladem, silou a jakýmsi smutkem, který z novinky cítím. Jsou CD, která vás rozsekají. "Infinite Entanglement" je jedním z nich. Pokud máte rádi heavy metal v jeho základech, upřímný a uvěřitelný, tak neváhejte. Naleznete zde jedenáct poctivých skladeb, které vás doslova pohltí. Klaním se panu kapelníkovi až k zemi, tohle je přesně album, které mě zasáhlo neskutečnou silou přímo do srdce. Absolutní heavy metalový a úžasný zážitek! Díky za něj!


Asphyx says:

The new album “Infinite Entanglement” is an amazing album. It contains all the attributes of a great heavy metal record. It is raw, dynamic, with excellent ideas and full-sounded voice. BLAZE BAYLEY is in its top form. They tell us believable and honest stories and they balance on the edge among cold, strength and a kind of sadness that I feel from their new album. There are some CDs which cut you and the “Infinite Entanglement” is definitely one of them. If you like heavy metal in its basics, honest and believable, then do not hesitate. There are eleven honest songs which will literally swallow you. My compliments to Mr. Bandleader – this is the exact type of album which struck me with its incredible strength right into my heart. An absolute heavy metal and incredible experience! Thanks for that! 


Seznam skladeb:
1. Infinite Entanglement
2. A Thousand Years
3. Human
4. What Will Come
5. Stars Are Burning
6. Solar Wind
7. The Dreams Of William Black
8. Calling You Home
9. Dark Energy 256
10. Independence
11. A Work Of Anger

Sestava:
Blaze Bayley – zpěv
Chris Appleton – kytary
Karl Schramm – baskytara
Martin McNee – bicí

Share this games :

TWITTER