DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 7. července 2016

Home » » Recenze/review - GRACE DISGRACED - Lasting Afterdeaths (2016)

Recenze/review - GRACE DISGRACED - Lasting Afterdeaths (2016)


GRACE DISGRACED - Lasting Afterdeaths
CD 2016, Razed Soul Productions

Ze stropu už zase kape černá krev. Sráží se v temně rudých krystalkách. Pomalu houstne, stejně jako dávno nevětraný vzduch. Jsem zvyklý, stává se to poslední dobou stále častěji. Nad námi, v kovově chladné místnosti dostali další zásilku nových čerstvých těl. Pitvají tak o sto šest. Jsou slyšet i zvuky rozzuřené pily, to když se otevírají lebky. Nemyslete si, obyčejného zřízence jsem nechtěl nikdy dělat. Jenže jako nedostudovaný doktor jsem neměl na výběr. Vozím tak mrtvé kusy masa, opravuji to, co na nich svět napáchal a každý den se všemi rozprávím. Tiše, to abych ostatní nevyplašil. Každé ráno nebo noc přijdu, obléknu šedý plášť, rukavice a nasadím na uši sluchátka. Pro dnešní večer jsem si zvolil ruské death metalové techniky GRACE DISGRACED a jejich v pořadí třetí dlouhohrající album. Chvíli jsem se procházel podzemními chodbami, dělal takovou tu rutinu a pak jsem znovu propadl peklu.

 

Bývám k technicky znějícím kapelám většinou trošku skeptický. Nemám moc rád takovou tu exhibici pro exhibici. Nic takového tady nehledejte. Novinka je neskutečně syrovým albem. Nápady jsou sice inspirovány starými skupinami jako jsou DEATH, SUFFOCATION, PESTILENCE, IMMOLATION, MORBID ANGEL. Samozřejmě s notnou dávkou lehké progrese, zajímavých melodií a zpěvaččina velmi průbojného vokálu. Jedná se přesně o ten druh hudby, které buď propadnete (jako já) nebo ji budete odkládat na někdy potom. GRACE DISGRACED jsou zkrátka takovým zjevením na scéně. Poznáte je podle pár prvních tónů, oblíbíte si je a oni si vás podmaní jako vojáci porobenou zem. U nás v nemocnici se díky jejich hudbě odehrávají na stěnách šíleně návykové filmy plné krutosti, syrovosti, maniakální nálady a temné atmosféry. Rozmlouvám se svými mrtvými pacienty, přidávám volume a cítím všude zápach rozkládajících se těl. Smrt je při poslechu tak blízko!


sumarizace:

GRACE DISGRACED letos nahráli zatím své nejlepší dílo. Novinka "Lasting Afterdeaths" je technická, lehce progresivní a zároveň si zachovala syrovost a surovost klasického death metalu. Čtveřice ruských death metalových válečníků jasně dokazuje, že jejich hudba dokáže otevřít staré kobky. Líbí se mi určitá černá jiskra, temná nálada, která nás provází po celou dobu poslechu nahrávky. GRACE DISGRACED poznáte ihned mezi ostatními, mají svůj jasný a zřetelný výraz, zvuk i zajímavé nápady. Jako celek pak album neskutečně řeže, pálí, bolí. Přiznám se, že jsem měl pocit, jako bych potkal samotnou Smrt. Dokonalé smrtící harmonie, maniakální hlas a krásně morbidní změny tempa mě nutí k tanci na vašich hrobech. Jestliže byly předchozí CD velmi dobré, tak letos mě smetli GRACE DISGRACED z povrchu zemského. Death metal v podobném provedení mi koluje v krvi a tak si novinku neskutečně užívám. Doporučuji ji všem death metalovým maniakům, kteří rádi cítí ve vzduchu krev. Technické smrtící album, které probudí i mrtvého! Skvěle!

Asphyx says:

This year the GRACE DISGRACED recorded their best album yet. The album „Lasting Afterdeaths“ is technical, slightly progressive and at the same time retains the rawness and brutality of classic death metal. Foursome Russian death metal warriors clearly shows that their music can open an old dungeons. I like the black spark, dark mood which accompanies us all the time while listening the album. You recognize GRACE DISGRACED among others immediately – they have their own clear and distinct look, sound and interesting ideas. As a whole the album cuts incredibly, it burns and hurts. I have to admit that I felt like I met the Death itself. Perfect deadly harmonies, maniacal voice and beautifully morbid changes in tempo makes me want to dance on your graves. If the previous album was very good, this year GRACE DISGRACED swept me from the Earth. A similar death metal circulates in my bloodstream so I enjoy this album incredibly. I recommend it to all death metal maniacs who like to feel the blood in the air. Technical deadly album which wakes the deads! Great! 


Tracklist:

01. Grave Among The Stars
02. Childhood Of The Dead
03. Wheels DemÆnical Spin
04. The Mute
05. Part Of The History
06. Captured In Snow
07. What Hide The Woods Of Gevaudan

Band:
Polina Berezko - Vocal Aleksandr Klaptsov - Guitars Pavel Semin - Bass Andrey Ischenko - Drums Band 

Contact: graceregeneration@gmail.com

https://www.facebook.com/gracedisgraced/
http://gracedisgraced.bandcamp.com/
https://www.reverbnation.com/gracedisgraced
https://new.vk.com/club390936
https://www.youtube.com/channel/UCZDTDUu9hVnOQuEIRW2LuPg
http://razedsoul.ipower.com/
Share this games :

TWITTER