DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 20. července 2016

Home » » Recenze/review - MURDER MADE GOD – Enslaved (2016)

Recenze/review - MURDER MADE GOD – Enslaved (2016)


MURDER MADE GOD – Enslaved
CD 2016, Comatose Music

Kolem malého chlapce, který zatím neměl v životě moc štěstí, stojí skupinka kluků a mlátí ho hlava nehlava. Smějí se mu, nemá dostatečně značkové oblečení a nejnovější model mobilního telefonu. Padá na zem a když už všechny přestane bavit do něj kopat, začne plakat. Nestalo se mu to poprvé. Pokaždé se v něm něco zlomí, postupně se stává chladnějším a chladnějším. Roste v něm jako košatý strom pomsta. Jednoho dne, to když už necítí žádnou fyzickou i psychickou bolest, si to se všemi vyřídí. Postřílí jak své nepřátele, tak všechny ty, kdo za to mohou. Nejhorší je, že podobných případů narůstá geometrickou řadou. Ne, opravdu to není tím, že by byl dnes lepší přístup k informacím a média si vybírala jen šokující zprávy. Je to jednoduše tím, že dnešní děti postrádají pořádné vzory. Postupně se dostáváme do bodu, kdy celkově degenerujeme a jsme zralí na apokalypsu. Kdysi tolik šikovný a chytrý rod, zvaný hrdě homo sapiens se pomalu blíží ke svému konci.

Ano, mám poslední dobou podobné pocity. Chodím po ulicích, jsem mezi lidmi a cítím všude takový divný neklid. Máme se jako prasata v žitě a pořád si stěžujeme. Jsme postiženi konzumem, jako snad nikdy. Nasazuji si raději sluchátka na uši a pokouším se uniknout do podzemí. Pouštím si druhé album řeckých MURDER OF GOD a po chvilce zjišťuji, že pánové hrají přesně ten druh umělého death metalu, který dělá tolik dobře dnešní mladé generaci. Ne, já do téhle doby už nepatřím. Obyčejné riffy, rádoby naštvaný hlas, plytký zvuk. Už se vidím, jak mám sto chutí poslat některé své kamarády do horoucích pekel, protože budou tenhle produkt velebit do nebes. Uštěkaný vokalista, s groove drážkováním a frázováním, riffy jak z nějaké lokální kapely. Trošku to nechápu. Death metal má být o konci lidských osudů, o závěrečném zhasnutí celého světa, o morbidním životě v podzemí, ne o lechtání příjemnými motivy. Někdy si trošku přijdu jako ten kluk v úvodu dnešního článku. Kolik ještě podobně znějících kapel uslyším? Stovky?


Nejhorší je takové to zasekávání alias MESHUGGAH, které bylo kdysi ukradeno od PANTERY, ale dnes se o tom moc nemluví. Nebo ty nástupy, které vás jakože mají smést z povrchu zemského. Nic to se mnou nedělá, nijak mě to nebolí, dokonce z toho nejsem ani naštvaný. Trošku mě překvapuje, že se pod tohle podepíše taková společnost, jako jsou Comatose Music, kterou jsem donedávna považoval za label s dobrým vkusem. Ale možná jsem už opravdu starý, opotřebovaný a blížím se době, kdy o podobných deskách nebudu mít ani chuť něco psát. Přitom nějaký talent, občasný záchvěv originality tam cítím. Kristova noho, celkově je to ale neskutečná nuda. Já dopředu přesně vím, co pánové začnou hrát. Tisíckrát slyšené motivy, miliónkrát slyšené fráze. Zbytečná hudba, zbytečný poslech. Tedy alespoň pro mě.



MURDER MADE GOD vydali letos přesně ten druh desky, která mi normálně nesmí do přehrávače. Je obyčejná, stereotypní a kombinuje se v ní death metal s groovy pasážemi. Tuctový zvuk, nevýrazná produkce. Trošku nechápu, co tím chtěli autoři říct. Vždyť podobných skupin je stovka na každém rohu. Omlouvám se, ale nemám sílu psát cokoliv dalšího. U poslechu se nudím a nenapadají mě žádná slova. Takhle přesně by neměl death metal vypadat. Průměrná nahrávka průměrné kapely. Nic víc, nic méně. Bohužel.

Asphyx says:

The band MURDER MADE GOD published an album this year which is the exact type of record I would never put into my player. It is ordinary, stereotypical and it combines death metal with groove passages. Trivial sound, tame production. I just do not get what those guys are trying to say. There is so many bands with similar sound. I am sorry but I have no strength to write anything else. I am bored and lack of words. This is how death metal should NOT look. An average record of an average band. Nothing more, nothing less. Unfortunately. 

Seznam skladeb:

1. Victims
2. Enslaved
3. The Titan, the Fighter and the Thief
4. A Morbid Institution
5. Depression
6. Assassinés!
7. The Irony of Faith
8. Subject 666
9. Urban Warfare
10. Involuntary Servitude

 

Sestava/band:


Stelios – basa
Dennis – kytara
George Triantafillou – zpěv
Tolis B. - bicí


Share this games :

TWITTER