DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 12. července 2016

Home » » Recenze/review - PUTRID PILE - Paraphiliac Perversions (2016)

Recenze/review - PUTRID PILE - Paraphiliac Perversions (2016)


PUTRID PILE - Paraphiliac Perversions
CD 2016, Sevared Records

Potkal jsem démona. Šli jsme spolu na pivo a já měl pocit, že se známe odjakživa. Byl sice průhledný a připadalo mu zcela normální, že někdo hází lidské ostatky prasatům, ale znáte to, v hospodě se semele ledacos. Pak jsme se rozešli. Vrávoral jsem domů, komíhal se ve svitu pouličních lamp a nakonec uléhal v poloze, ve které nejsnáze usínají opilci. Ve snu jsem se ocitl na staré, skoro opuštěné farmě, kde můj nový kamarád, tentokrát převtělený ve šklebícího se sadistu, mučil své oběti, rval z nich kusy masa a když vypustily duši, jejich ostatky skončily v prasečáku. Umíral jsem strachy, přivázaný a čekající na stejný osud. Probudil jsem se zpocený a vyděšený. Zařekl jsem se, že amerického hudebního surovce Shauna LaCanneho a jeho PUTRID PILE nebudu nějakou dobu poslouchat.

Jenže pak jsem viděl v televizi večerní zprávy a chtělo se mi zvracet. Novinka "Paraphiliac Perversions" mi najednou přišla přijatelnější, než realita a tak jsem se zavřel do pokoje a začal opět rozmlouvat s démony. Shaun je šílenec, který táhne tu káru plnou syrového masa sám. Bez pomoci, s urputností a nadšením. Jeho riffy ve stylu DEVOURMENT, INSIDIOUS DECREPANCY, SKINLESS, VIRAL LOAD, PROSTITUTE DISFIGUREMENT, AMPUTATED, LIVIDITY, FLESHGRIND GORGASM a spousty dalších na mě zabírají. Nejsou originální, ani nijak vlastně "zajímavé", ale v tomhle podání si je nechám líbit vždy a rád. Doslova mě fascinuje určitá syrovost, uvěřitelnost, kterou z noviny cítím. Baví mě ji hrozně a často poslouchat. Jsem opravdu na starých opuštěných jatkách, hned vedle zmíněné farmy. Je to pořádný výmaz mé hlavy, brutálně death metalová očista, surová a ošklivá ze své podstaty. Jednoduchá, mnohdy předvídatelná, ale také návyková a přitažlivá jako příběhy masových vrahů.


Je to stejně zvláštní, jak se ze zdánlivě obyčejné a nebál bych se říct i rutině "nudné" desky stane kus čehosi, co vám doslova krvácí v rukách. Přitom Shaun nepředvádí nic světoborného. On vlastně pokaždé jen přijde, nasází tam ty svoje morbidní riffy, zahuhlá k tomu pár prasáren a je vymalováno. Je to starý, zkušený řezník, který moc dobře ví, jak na nás, nebohé posluchače brutálního death metalu. Líbí se mi, že si jede tou svou nehostinnou cestou a nenechal se strhnout do dnešní moderní technické a plastové produkce. Možná právě proto si dávám do hlavy tyhle ostré, rezavé hřeby s až masochistickou chutí. Novinka má tlak, sílu, masakrující účinek. A o to nám jde především, no nemám pravdu? Viděl bych to do budoucna na spoustu zcela nových nočních můr. S letošním albem jsem spokojený a přiznám se, že na něj dostávám chuť čím dál častěji. 


sumarizace:

Novinka amerických PUTRID PILE je krutá, zlá a ošklivá. Morbidní melodie se střídají s ještě nechutnějšími motivy. Tohle je brutální death metal v jeho klasické podobě. Syrový, masakrující. Z desky cítím obrovský tlak a energii. Možná se občas Mr. Shaun nevyhne určité monotónnosti, ale to tak nějak k tomuto stylu patří, jako k hrobníkovi lopata. Užívám si houpavé melodie, chrlím spolu se zpěvákem chorobné texty. Jsem u poslechu po lokty ponořen v krvi a spolu s PUTRID PILE provádím pořádně nechutnou pitvu. Pokud se potřebujete odreagovat od dnešního ošklivého světa, neznám nic lepšího, než si narvat do hlavy „Paraphiliac Perversions“. Co na tom, že zde ožívají mrtvoly a pánům chirurgům všichni na operačním sále zemřou? Tak to má být a tak je tomu v brutálním death metalu správně. Letošní album vás smete jako tsunami. Berte a nebo nechte být! Skvělá řeznická práce!


Asphyx says:

The new album by American PUTRID PILE is cruel, bad and ugly. Morbid melodies are changed by more disgusting motives. This is a brutal death metal in its classic form. Raw, cruel. I feel the huge pressure and energy from this album. There is some monotonous passages, however this is something typical for this style like a shovel for a grave digger. I enjoy their melodies and I have to sing the lyrics with the singer. During the listening of this album I´m lying in the blood and with the PUTRID PILE I´m doing a disgusting necroscopy. If you have to clean yourself from today´s ugly world I don´t know better way how to do it than listen to the “Paraphiliac Perversions”. Who cares that death bodies are coming back to live and every person who is being operated by surgeon will die? This is how it´s supposed to be in the real brutal death metal. This album is going to take you like a tsunami. Take it or leave it! Amazing butcher work! 


Tracklist:
01. Intro
02. Death Décor
03. Punishment
04. Human Stress Reliever
05. The Kiss of Death
06. Puke on It
07. Gutter Sludge Tramp
08. Humiliation Modus Operandi
09. A Necrophiliac's Pastime
10. Necro-Pack Rat
11. Whore Annihilation
12. My Semen Rots With You
13. I Need You Dead
14. Onward the Dogs of War
15. Toxic Shock Therapy
16. You Dead = Me Satisfied
17. Outro

Band:
Shaun LaCanne - Vocals, Guitars, Bass, Drum programming 

Share this games :

TWITTER