DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 29. srpna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - SEKTEMTUM - Panacea (2016)

Minirecenze/minireview - SEKTEMTUM - Panacea (2016)


SEKTEMTUM - Panacea
CD 2016, Osmose Productions

Na hudbě je nejkrásnější, když si jen tak sednete, hodíte si nohy nahoru, otevřete nějaké dobré pití a necháte ji na sebe působit. Pro takové pohodové chvíle odpočinku je určena i novinka francouzských SEKTEMTUM. Jedná se přesně o ten druh těžce hodnotitelné muziky, která vás buď úplně odbourá nebo nechá chladnými. Pánové mají bezesporu talent na to, zhudebnit lehkost samotného bytí. Cítím v jejich tvorbě odkazy SATYRICON (ale méně křečovité), MAYHEM (v drsnějí položených pasážích), GORGOROTH (v sypačkách), ale i třeba rebelství SEX PISTOLS, případně blackovější polohu DOCTOR LIVINGSTONE. Jistě vás napadnou i jiné kapely, to ale není důležité. Hlavní je, že SEKTEMTUM poznáte na první poslech. A pokud podlehnete, budou se s vámi dít věci, to vám tedy povím.



"Panacea" je albem jak pro staré rockery, tak pro novodobé ochutnávače post metalových věcí. Hudba si zde jen tak plyne, beze spěchu, spíše nahlodává, mění si vás postupně k obrazu svému. Není lehké k ní být vstřícní, spíše mě pořád někde vzadu v hlavě pálí vykřičník, který mě upozorňuje, že za tím vším smutkem je někde ukryté zlo. Black metal v podobném provedení není rozhodně nic pro ctitele klasických pořádků, ale ocení jej určitě různí ochutnávači, kliďasové, co se rádi jen tak pohupují do rytmu. Zvláštní deska, která postupně zraje a zraje. Pokud tedy máte chuť na trošku toho zatuchlého závanu studeného větru a ledových motivů, tak neváhejte. Já si otevřu bourbon a budu black metalově meditovat. Křišťálově černá krása.

sumarizace:

Nové CD "Panacea" francouzských SEKTEMTUM mi připomíná zběsilý tanec na ledovém ostří. Našlapujete bosýma nohama a pálí vás chodidla. Krev pomalu houstne a do žil se vkrádá chlad. Francouzští maniaci nahráli další progresivní studenou black metalovou desku. Líbí se mi určitý pach smutku, kterou ze skladeb cítím. Pokud máte rádi black metal v jeho klidnější podobě, potom je pro vás novinka povinností. Nahrávka se velmi dobře poslouchá a stává se postupně jedem, pronikajícím přímo vaší mysli. Pronásledují mě vlci a já se snažím marně uniknout. Nakonec umírám roztrhaný a zmrzlý v zasněžené krajině. Black metal, zahraný s ledem v srdci! 

Asphyx says:

The new CD "Panacea" from French SEKTEMTUM reminds me some frantic dance on the ice edge. you are stepping on bare feet and your soles are burning. The blood get thick and the cold is creeping slowly into your veins. French maniacs recorded next  progressive cold black album.  I like a smell of sadness, that I feel from these songs. If you like black metal in its  calm form, then this news is  responsibility for you. The recording is very well for listening and it turns to poison, penetrating your mind. Wolves are hunting me and I try to escape in vain. I'm dying torn and frozen in a snowy landscape. Black metal played with ice in the heart

http://soundcloud.com/sektemtum/sektemtum-aut-caesar-aut-nihil
https://www.reverbnation.com/sektemtum
http://www.facebook.com/pages/SEKTEMTUM/145805672159471
http://www.osmoseproductions.com/
https://osmoseproductions.bandcamp.com/album/panacea
Share this games :

TWITTER