DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 17. srpna 2016

Home » » Recenze/review - ANTIGOD - Wareligion (2015)

Recenze/review - ANTIGOD - Wareligion (2015)


ANTIGOD - Wareligion
CD 2015, Metalgate Records

Ustřelené nohy dělovou koulí, oslepené oči, rozleptaný mozek, střepiny v plicích. Plouží se po zaprášené cestě. I ve dvaceti šedivý, kdysi tak veselý kluk. Semlela ho válka, jeho první a rovnou světová. Posílal pohlednice své milé, za kterou dávnou chodí někdo jiný. Hrdina a psanec. Viděl toho příliš mnoho. Umírání a hlad. Zimu a útrapy. Přitom mohly být ty roky mezi léty 1914 - 1918 tak krásné. Místo toho je z něj rozklepaný stařec, který se budí v noci děsem.

Téma první světové války si do svých textů zvolili i čeští thrash death metalisté ANTIGOD. A zpracovali jej na výbornou. Vše sedí krásně dohromady. Jedná se o kousek pro opravdové labužníky. Krásný obal z dílny Jaromíra "Deathera" Bezruče, k tomu opravdu perfektně ošetřená látka a syrově ostrá muzika s vlastním studeným ksichtem. Všechno sedí hezky pohromadě, je vzájemnou nedílnou součástí a hlavně - hudebním zážitkem. Perfektní a čistý zvuk zní mým pokojem jako nějaký předvoj. Přímo cítím, že za chvíli do předsíně napochoduje četa vojáků v uniformách a rozstřílí mou maličkost na maděru.



Hudba samotná je někde na pomezí thrashe a death metalu, s tím, že melodičtější thrash převažuje. Výraznou postavou je zpěvák Chymus, který odvedl opravdu dobrou práci. Myslím, že to je minimálně na řád odvahy a statečnosti. Motivy skladeb jsou někdy možná až moc natahované a za moji maličkost by klidně neškodilo ještě nějaké to kilo chladu a špíny navíc. Je to přeci jen válka. Nejvíc ANTIGOD tak věřím jejich válečnou vřavu v rychlých pasážích. Na "Wareligion" zažijete opravdové reálné utrpení vojáků. Nehostinné, nelidské, ošklivé, jako samotné zabíjení. Co zbude, po všem to zabíjení, nikoho nezajímá. Pokud se vám poštěstí a nebudete probodnuti bodákem, případně se neobrátí vítr a vy nezahynete v křečích zplynováni v zákopech, tak si vás najde nějaká zbloudilá kulka. A jestli tohle všechno přežijete, zůstanete stejně nadosmrti mrzákem, ať už tělesným nebo duševním. "Wareligion" je uvěřitelným, velmi dobře zahraným albem. Vítejte na thrash death metalovém bojišti první světové války!


sumarizace:

Neznám moc desek z poslední doby, na kterých by byla zhudebněna válka tak skvěle, jako na novince "Wareligion"ANTIGOD v čele s vokalistou Chymusem dokázali nemožné. Já se opravdu při poslechu cítím, jako bych byl přímo na bojišti. Jsem obyčejným vojákem, jdoucím na jistou smrt. Vynikající, studené a mrazivé riffy, perfektní vokál a neskutečně beznadějná nálada. To jsou hlavní atributy novinky. Válka je hnusná, špinavá, zlá, nezná slitování. Stejně jako nová nahrávka ANTIGOD. Kdo z nás bude další obětí? Album je dokumentem o lidské slabosti, o nenávisti, o tom, že je lidstvo jako celek nepoučitelné. Doporučuji poslech v tiché místnosti, s volume pořádně doprava. Nemám dalších slov. Thrash / death metalové album, na kterém ožívá válka! Doslova! Skvěle!

Asphyx says:


I don't know many records of recent times where the war was set to music as great as on the new album "Wareligion"ANTIGOD, with the vocalist Chymus made impossible. I really feel like I was on the battlefield, when listening. I was an ordinary soldier that goes to certain death. Excellent, cold and frosty riffs, perfect vocal and impossibly hopeless mood. These are the main attributes of the news. the war is ugly, dirty, evil, it doesn't know no mercy. Like the new recording ANTIGOD. Who among us will be the next victim? The album is a documentary about human weakness, about hate, about incorrigible humanity. I recommend listening in a quiet room with volume pretty right. I have no words more. Thrash/death metal album, where the war is coming alive! Literally! Great!



Tracklist:
Enter The Warzone (intro)
And No God Will ...
Chlorine Under Sky
Victimized
Leadstorm
Blood Turns Black
Just Shut Up And Believe
God Knows Him
Flesh In The Air
Really Dead
Apathy
Crescent Vs. Cross
Mum, Do Not Cry


Band:
Pedy - guitars, backing vocals
Yabback - guitars
Hadgi - bass, backing vocals
Ferenc - drums
Chymus - vocals

Share this games :

TWITTER