DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 17. srpna 2016

Home » » Recenze/review - COFFIN BIRTH - The Bowels Of Chaos (2016)

Recenze/review - COFFIN BIRTH - The Bowels Of Chaos (2016)


COFFIN BIRTH - The Bowels Of Chaos
CD 2016, vlastní vydání

Tahle rakev pro mě byla doslova utrpením. Při dnešní exhumaci jsem se pořádně zapotil. Nejdřív jsem zkoušel páčit víko od dolní části kovovým klínem, ale nešlo to. Proklínal jsem všechny svaté, modlil se k obrácenému kříži, házel špínu na svatou stolici. Nic nepomáhalo. Nemohl jsem nějak proniknout ani do rakve, ani do nové desky bostonských black/death metalistů COFFIN BIRTH. Nakonec jsem musel použít sekyru, rozpůlit víko vedví a odpadnout stranou do trávy ze vší té zatuchliny. Uprostřed polorozpadlých kostí leželo CD "The Bowels Of Chaos" a kolem něj lezli červi s nenávistným pohledem ve tvářích. Probudil jsem další zlo! Mocné, zákeřné a špinavé, jako smrt v nekonečných křečích. Nic pro slabé nátury, ale spíše odkaz našich black death metalových předků, přetransformovaný do dnešní odlidštěné doby. 

Riffy se valí dopředu nekompromisně, jako krvavá mlha na blatech. Chybí snad už jen vytí umrlců nad rozlitými lektvary. Do žil se mi vkrádá chladný strach. Opuštěný, zavržený, pochovaný za hřbitovní zdí jako prašivý pes. Uvržený do tmy, prokletý a napíchnutý na kůl. Takový si při poslechu "The Bowels Of Chaos" přijdu. Jakoby všude kolem ožila lidská nenávist a veškeré utrpení, které je schopen způsobit jen člověk. Je to pro mě těžký zážitek, někdy ze své podstaty odmítavý, ale nakonec přitažlivý, našeptávající a smutně obestřený tmou. Texty jsou plné odkazů na páně HP Lovercrafta, stejně hutné, šílené i čtivé. Hlas morbidní a samotná hudba připomíná právě prasklý vřed. Vezměte několik kilo starých black/death metalových postupů, smíchejte je s na hrubo nasekanou tmou, přidejte provaz oběšence, rozdrcenou umrlčí nohu a výsledná směs bude stejně výbušná, jako novinka COFFIN BIRTH. Doporučuje deset z deseti rituálních death metalistů! Mě nezbývá nic jiného, než se oddaně přidat. Skvělé album.


sumarizace:

COFFIN BIRTH a jejich CD "The Bowels Of Chaos" mi připomínají nějakou hodně zlou a ošklivou okultní seanci. Mocné kytarové motivy, hlas povolaný z temnot a skvělý zvuk. Ano, při poslechu mám opravdu pocit, že peklo existuje. Jasně a hmatatelně, jako na novince COFFIN BIRTH. Tahle hudba by klidně mohla znít při uvítání zbloudilých duší při příchodu do podzemí. Oceňuji temnotu, všechny černé skladby i určitou nihilistickou náladu, kterou zde cítím z každého tónu. Obraťte všechny kříže směrem dolů, vyžeňte kněze z kostelů, už napáchali dost zla! Černé death metalové album, které je cítit sírou! Inferno!

Asphyx says:

COFFIN BIRTH and their CD "The Bowels Of Chaos" reminds me some very bad and ugly occult session. Powerful guitar motifs, voice called up from the darkness and great sound. Yes, when I 'm listening I really feel that the Hell exists. Clearly and tangibly like the news of COFFIN BIRTH. This music could easily sound when the lost souls come in the underground. I appreciate the darkness, all black tracks and certain nihilistic mood that I feel from each tone. Turn all crosses down, expell the priests from churches, they've already done evil enough! Black death metal album that smells of sulfur! Inferno!


Tracklist:
01. The Bowels Of Chaos
02. Fleshbound Supremacy
03. Bloodborne Penance
04. Lust Driven Descent
05. Abhorrence Of Being
06. Revel In Carrion
07. Macabre Harvest
08. Solace In Decay

Band:
Anthony - Guitar/Vocals Pete - Drums Josh- Bass Ryan-Guitar

Share this games :

TWITTER