DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 22. srpna 2016

Home » » Recenze/review - COUNTESS - Fires of Destiny (2016)

Recenze/review - COUNTESS - Fires of Destiny (2016)


COUNTESS - Fires of Destiny
CD 2016, vlastní vydání

Běžíme spolu, tělo na tělo. Jazyky vyplazené, krvelačnost v očích. Přidal jsem se k téhle smečce teprve nedávno, ale už teď vím, že jsme si sedli, jako bychom k sobě patřili odnepaměti. Bývaly doby, kdy jsem black heavy uskupení COUNTESS sledoval jen velmi povrchně. Letos jsme si ale s touhle holandskou skupinou, ctící pradávné postupy, sedli bez výjimky. Nechávám se unášet po ledových plání a pálí mě chodidla chladem. "Fires of Destiny" připomíná vítr, prohánějící se temnou krajinou. Vznešené melodie, zastřený hlas, sázka na výrazné varhany. Dnes bude dobrý lov. Cítím to v kostech.



Když byla v roce kapela COUNTESS založena, byl jasně definován její studený výraz. Hudba je v podání těchto maniaků stále spíše smutně se vznášejícím vyprávěním, než přímým úderem do obličeje. Příběhy o antikřesťanství, nehezkých historických událostech a satanismu jsou přednášeny ve stylu BATHORY, BARATHRUM, MEGIDDO, MOONBLOOD, ale i klasických heavy metalových kapel, případně se objeví i temná nota BLACK SABBATH. Poslech je jedna velká krása, do čista vybroušený černý křišťál, kterým je vám probodnuto srdce skrz naskrz. "Fires of Destiny" je albem, které mě doslova učarovalo, pohltilo a i přesto, že jsem se s ním setkal poprvé v létě, tak moje buňky zmrzly na samotnou nulu. Lovíme spolu za šerosvitu, s odvahou, hezky postaru prokousneme hrdlo a už chlemtáme krev plnými doušky. Takovouto starobu si nechám vždy líbit. Úžasně chladná, black heavy metalová deska, která mě naplnila temnotou.


Sumarizace: 

Black heavy metalová legenda COUNTESS z Holandska letos vydala vynikající album. Splňuje všechny mé požadavky na ledovou, smutnou a černou nahrávku, která mi zmrazila krev v žilách. Kapela působí jako skupina black metalových šlechticů z dávných dob, která nám přišla vyprávět příběhy plné tmy. Oceňuji skvělé nápady, krásné plochy varhan i hlas, připomínající krkavce. Z "Fires of Destiny" je cítit chlad, síla, jiskřivá energie i určitý smutek, který vás zcela pohltí. Při poslechu si přijdu jako lovec, čekající na svoji kořist. COUNTESS mezi nás letos hodili album, které vás uhrane, prokleje, rozloží na malé části. Stanete se členy jejich smečky a budete lovit jen samé temně studené melodie. Jsou nahrávky, které mě navěky proklejí. "Fires of Destiny" je jednou z nich. Black/heavy metalové album, které je plné vznešeného chladu! Kult!

Asphyx says:

The black heavy metal legend COUNTLESS from Holland released an excellent album this year. It meets all of my requirements for an ice, sad and black record which froze my blood. The band is like a group of black metal noblemen from the past who came to tell stories full of darkness. I appreciate the good ideas, nice areas of organ and the voice which sounds like a raven. You can feel the cold, power, sparkling energy and certain sadness from the “Fires of Destiny”. During the listening I feel like a hunter waiting for his prey. COUNTESS threw an album among us this year which will bewitch you, curses you and spread you over a small pieces. You will become a member of their group and you will hunt only dark cold melodies. There are some records which will curse me forever. “Fires of Destiny” is one of them. Black/heavy metal album which is full of noble coldness! Cult!

Tracklist:
1. Runenlied
2. Fly the Battle Flag
3. Fires of Destiny
4. Rise of the Horned One
5. Plague Upon the Pious
6. Today Is a Good Day to Die
7. Choir of the Valkyries
8. Treason of Kings
9. See the Ravens Fly
10. Bard Van Het Verleden

band:
Orlok - Vocals & Bass; Zagan - Guitars; Mortüüm - Drums; Häxa - Keyboards

http://www.countessmetal.com/
http://www.facebook.com/countessmetal
http://www.twitter.com/countessmetal
Share this games :

TWITTER