DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 23. srpna 2016

Home » » Recenze/review - DEMONBREED - Where Gods Come To Die (2016)

Recenze/review - DEMONBREED - Where Gods Come To Die (2016)


DEMONBREED - Where Gods Come To Die
CD 2016, Testimony Records

Vruty zatlučené do uší, hřeby proklaté skrz dlaně i nárty. Krev, pomalu stékající po dřevěném kříži. Nekonečný nářek přibitých postav podél cesty. Hon na nehodné opět začal. Vzývaly prý temné síly, protivili se jedinému bohu a spílali svatým ostatkům. Kdo bude další? Německá odpověď na klasický švédský death metal se tentokrát jmenuje DEMONBREED. Jedná se teprve o první album kapely a je nutné rovnou říct, že velmi povedené. Chřestí se vy stylu GRAVE, NIHILIST, ENTOMBED, DISMEMBER, UNLEASHED. A chřestí se opravdu dobře. Není to sice taková ta stará zatuchlina popraskaných hrobů, ale to vůbec nevadí, alespoň jsou všechny nástroje i hlas hezky čitelné. Hodnotit kapelu okem dnešního posluchače asi moc dobře nejde, ale pro nás, postarší maniaky se jedná o zdařilou záležitost.


Říkali nám, že máme věřit v jakéhosi Boha. Prý nám dá lásku a rozhřešení. Místo toho na nás byla házena špína a naše představy o dobru se dávno rozplynuly v dlouhých letech utrpení.  DEMONBREED jsou takovým svědomím starých časů, odkazem na dobu, kdy se v devadesátých letech psaly ve Švédsku dějiny. O originalitě se nebudeme bavit, hodnoťme raději nasazení, odhodlání, dobré řemeslo a oddanost opuštěným hřbitovům. Všeho najdete na novince "Where Gods Come To Die" dostatek. Melodie jsou zde náležitě studené, hlas hluboký a opentlený záhrobím. Dejme se spolu do tance, vyzývám všechny živé i neživé! Přijde jednou čas, kdy se všichni vydáme na poslední cestu a je dobré být připraven. Novou nahrávku můžete s klidem dát Cháronovi místo mince. Převeze vás s větší chutí a album si určitě také rád poslechne, stejně jako já.


sumarizace:

"Where Gods Come To Die" je prvním albem německé kapely DEMONBREED, která ctí pečlivě veškeré náležitosti death metalu. Kytary chřestí, vokál je morbidní a inspirace v devadesátých letech jasně patrná. Je to jen dobře, protože pánové se chopili svých nástrojů s elegancí a grácií. Já jim prostě jejich muziku věřím a rád si ji dávám do hlavy stále častěji. Pokud máte rádi starý, poctivý a plesnivý death metal v jeho tradiční podobě, mohli byste být spokojeni jako já. V tomto provedení můžu smrtící kov vždy a všude. DEMONBREED nahráli album, která vás nechá vzpomenout na staré dobré časy, kdy se ještě hrálo poctivě a upřímně. Ne, kapela nepřináší vůbec nic nového, ale jejich nová deska je neskutečně návyková. Doporučuji všem, kdo mají rádi v death metalu ten správný severský chlad. Skvělá hrobnická práce!

Asphyx says:

"Where Gods Come To Die" is the first album by DEMONBREED – Germany band which truly holds the essentials of death metal. The guitars rattle, vocal is morbid and the inspiration of 90ths is very obvious. Which is a good thing because these gentleman took their instrument with such elegance and grace. I truly believe their music and I like to listen to their album very often. If you like the old, true and mouldy death metal in its traditional way I think you would be as satisfied as I am. I like this way of death metal wherever and whenever. DEMONBREED recorded an album which will make you remember the old good days when music was played truly and honestly. No, this band doesn´t bring anything new, however their new album is unbelievably addicting. I suggest this album to all of you who like death metal with the real northern coldness. A great sexton job!

TRACKLIST
1. Where Gods Come To Die  (1:12)

2. Vultures In The Blood Red Sky  (3:08)
3. A Thousand Suns Will Rise  (4:31)
4. Summon The Undead  (4:21)
5. Revenge In The Afterlife  (4:27)
6. Empty Grave  (3:34)
7. Red Countess  (3:07)
8. Perish  (4:46)
9. Barren Wasteland  (3:52)
10. Folded Hands  (4:24)
11. Blood Colored (Edge Of Sanity - Cover)  (4:04)
12. Seed Of Ferocity  (4:32)


LINE-UP
Jost Kleinert - Vokills
Daniel Jakobi - Guitars/Backing Vocals
Fernando Thielmann - Guitars/Backing Vocals
Johannes Pitz - Bass
Timo Claas - Drums


https://www.facebook.com/demonbreedofficial
https://testimonyrecords.bandcamp.com/album/where-gods-come-to-die-2
https://www.facebook.com/testimonyrecords
Share this games :

TWITTER