DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 15. srpna 2016

Home » » Recenze/review - EXALTER - Obituary for the Living (2016)

Recenze/review - EXALTER - Obituary for the Living (2016)


EXALTER - Obituary for the Living
EP 2016, Transcending Obscurity Distribution (sub-label of Transcending Obscurity India)



Thrash! Dostala se ke mě na recenzi pro našince velmi exotická záležitost. Skupina EXALTER pochází až z daleké Bangladéše. Přiznám se, že jsem byl poněkud skeptický, podobná alba bývají ošetřena špatným zvukem, případně jsou jen neumělou kopií slavných jmen. Po vložení do přehrávače se ale mým pokojem začal rozléhat klasický, velmi dobře zahraný old school thrash metal. Chvilku jsem nemohl uvěřit svým uším, pak začal postupně podupávat nohou, vše po částech vstřebával, až jsem nakonec novince "Obituary for the Living" zcela podlehl. U hudby mě vždy fascinovala síla a energie a té mají EXALTER na rozdávání. Vrátil jsem se do doby, kdy evropské a americké thrashové legendy teprve začínaly a hrály s odhodláním v srdci, pivem v ruce a sveřepostí v očích. Tohle je retro jako řemen! 






"Obituary for the Living" je druhým dílem z dílny EXALTER ve stylu starých EXUMER, ARTILERRY, CRISIX, SODOM, SEPUTLURA, TESTAMENT a nutno rovnou napsat, že počinem velmi zdařilým a autentickým. Dnešní slavné kapely mají přeprodukovaný zvuk, lesklé fotky v novinách a mnohdy se chovají jako celebrity. Nic takového se od téhle úderky nedočkáte. Bangladéšané vyprávějí uvěřitelné thrashové příběhy, mají kopající bicí, takový ten mosh-pit riffový efekt a zvuk jak odněkud z kanálu. Odpusťte mi ten výraz, ale já tyhle kluky "kurva miluju"! Tohle je syrový, plesnivý kus masa pro všechny staré thrashery, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít správný neučesaný undergroundový metal. Proudí mi v žilách znovu zkažená krev, bouchají pěsti do stolu. Nechte si vyumělkované, rádoby prašivé skupiny, já chci EXALTER! Album řeže jako čerstvě nabroušený nůž, který mě nakrájel k obrazu svému. Fantastická thrashová deska s pradávnou silou ve skladbách! Doporučuji!


sumarizace:

"Obituary for the Living" je albem, které je takovým velmi příjemným výletem do starých časů. EXALTER nám přinášejí další porci klasického thrash metalu, který bude pro spoustu mladých posluchačů působit jako zastaralá relikvie. Je to dobře, pánové hrají pro nás, staré old school thrash metalové fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít poctivý, plesnivý thrash metal. Ne, žádnou progresi, změny stylu a podoby zde rozhodně nečekejte. Naleznete zde spíše odkaz starých časů, dávných postupů a vzpomínek. Albu by jistě slušela větší průraznost a energie, ale jako celek na mě působí nahrávka velmi solidně. Přiznám se, že si poslech rád a často užívám. Je to pro mě návrat do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. Obituary for the Living" je jako starý, znovu otevřený hrob, jako předčítání z dávných thrash metalových učebnic. Berte a nebo nechte být! Pro mě osobně, se jedná o skvělý zážitek. Plesnivý thrash metal, která nadzvedává víka od rakví! Jsem spokojený.


Asphyx says:

"Obituary for the Living" is an album that is like a very pleasant trip to the old times. EXALTER  bring us the next amount of classic thrash metal, which will be for many young listeners like an outdated relic. It's good, guys play for us old school thrash metal fans who haven't forgotten yet how the honest, moldy thrash metal should sound. No, no progression, don't expect turns in style and form. You will find here a link of old times, old methods and memories. The album can certainly stand more punch and power, but as a whole it is very solid record. I admit I enjoy listening very often. It's for me comeback to that times when the world was still in order. "Obituary for the Living" is like an old again open grave, like reading from the old thrash metal textbooks. Take it or let it be! For me personally it is  great experience. Moldy thrash metal that opens the lids from the coffins! I'm satisfied.


Album Line-up:
Tanim - Vocals/Guitar
Afif - Drums, Vocals
Ani - Bass

Track List:
1. Tortured Innocents
2. Surrounded by Evil
3. Sacrificial Immolation
4. Nuclear Punishment
5. Throat Cutters
6. Thrash Resurgence
7. White Phosphorus Shell


Share this games :

TWITTER