DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 13. srpna 2016

Home » » Recenze/review - GHASTLY – Carrion of Time (2015)

Recenze/review - GHASTLY – Carrion of Time (2015)


GHASTLY – Carrion of Time
12´´ vinyl 2015, Me Saco un Ojo Records

Na stěnách podzemní kobky visí jak dva duchové kostry. Připoutané ke stěnám ocelovými náramky, tenkrát v devadesátých letech, když se ještě hrával starý plesnivý death metal s odhodláním v srdci. Jejich kdysi smělé tváře ztratily lety na sveřepém výrazu. Dnes už to vypadá, jako by se smály. Oční důlky vyprávějí příběhy o době, kdy se ještě sázelo na originální zvuk, talent a kdy si to každá kapela musela pořádně oddřít. GHASTLY, finští vyslanci podzemí. Smečka, která se skládá z dvojice šílených muzikantů. Loni vydali svoji prvotinu a hned mě zaujali svým přístupem. Vezměte několik kilo tmy, doplňte plesnivý základ, zamíchejte a vylisujte to zlo na hudební nosič. Ano, je to absolutní špinavý underground. Podobnost s INCANTATION, AUTOPSY, OBITUARY, starými GRAVE, MASSACRE, doomový nádech a spousta, opravdu velká spousta tmy. Ve Finsku se zrodila v roce 2011 další hydra. Teď tu stojím, protáčím pořád dokola jejich vinyl a čekám, kdy se setkám s naším rohatým pánem.

Určitě jste někdy cítili na prsou podivnou tíhu, dostali jste strach, že je to srdce a že už jsou vaše dny na tomto světě sečteny. Cítím se tak po celou dobu poslechu. Tohle album krásně, květnatě popisuje to, co se odehrává několik metrů pod zemí. Ze zdí vylézají červi, ti nenápadní průvodci posledními okamžiky našeho života. Ťukám zbytečně na víko své vlastní rakve. Zasypaný, odepsaný. Už si nahoře, nad pár kily hlíny rozdělují má stará CD. GHASTLY, stejně jako já, pocházejí z devadesátých let. Také jsou hudebně opředeni pavučinami, také se rádi procházejí po malých, nehostinných hřbitovech. Co na tom, že vše podstatné už bylo v old school death metalu řečeno. Nevadí mi to, rád si připomenu dávné pořádky znovu. Finům se povedlo navodit atmosféru plesnivého období zádušních mší velmi dobře. Nálada, protkaná smrtí, utrpením a smutkem, je navozována vskutku velmi naléhavě.



Bojíte se smrti? Neříkejte mi, že ne. Strach máme všichni. Zavíráme před ní oči, nechceme si vůbec připustit, že existuje. Zároveň ale nás všechno s ní spojené láká, šokuje, přitahuje. GHASTLY jsou jako hororový film. Ne ten lekavý, prvoplánový, ale spíše pomalu se vtírající, zalézající jako chlad až někam do kostí. Po okolí začali pobíhat lidé s temnými pohledy v očích. Prokletí, zmatení, s pěnou u úst. Připomíná mi to středověké vymýtání ďábla. Hranice už zase plápolají. Stojíte ve stínu, pozorujete to nebohé člověčí hemžení. V srdcích máme strach, beznaděj a marně hledáme pomoc v nebi. Ta nikdy nepřijde. Všechno zahalil černý závoj bezútěšného konce. Z popela povstávají další samozvaní spasitelé, život, ten obyčejný prašivý život, začíná být neskutečně tíživý. Nad tím vším, jak poslové z podzemí, stojí rozkročeni GHASTLY a díky své hudbě všechno zaznamenávají a zarývají nám až někam do zadních částí mozku. Inferno je zde. Mocné, zákeřné, zlé.




První album finských GHASTLY bylo nahráno v samotném pekle! Nálada celé nahrávky je neskutečně tíživá, jednotlivé riffy návykové a hlas přerovnává kosti v márnici. Natolik je mocný. Kapela působí jako vyslanci od Belzebuba. Od úst jim zní obrácené modlitby, v jejich přítomnosti je cítit síra. Jejich old school death metal je absolutně uvěřitelný, zahraný s totálním odhodláním. Staré postupy z devadesátých let minulého století znějí v jejich podání hodně uvěřitelně. Jsou jako nějaká zákeřná droga, která vám způsobí halucinace. Budou v nich ožívat staří duchové, nemrtví a ocitnete se v tom nejhlubším podzemí. Svět v záhrobí je těžký, smutný a zlý. Stejně jako novinka „Carrion of Time“. Připravte se! Zlo přichází. Finský old school death metal s okultní náladou otevřených hrobů! Vynikající záležitost! Doporučuji!

Asphyx says:

The first album by Finish GHASTLY was recorded in the Hell itself! The mood of this record is so heavy. Each riff is very addicting and the voice line up bones in mortuary. That is how powerful it is. This band feels like envoys of the Beelzebub. There are backwards prayers coming out of their mouths. You can smell the brimstone from their presence. Their old school death metal is absolutely believable. They play it with so much determination. Old techniques from the 90ths of the last century sounds so believable with their music. These guys are like some bad drug which makes you hallucinate. There will be old ghost and the undeads coming back to live and you will be in the Hades world itself. This world beyond is hard, sad and cruel. Just like the new album “Carrion of Time”. Prepare yourself! Evil is coming! The Finish old school death metal with an occult mood of open graves! Amazing thing! I have to recommend this! 

Seznam skladeb:

1. Carrion Awakening
2. Shadows Ablaze
3. White Flowers Abloom
4. Circle Around The Sun
5. Reaches Of Hell
6. Turn Loose The Dead
7. Serpentine Union
8. Carrion Of Time
 

Sestava/band:


Ian J. – všechny nástroje
Gassy Sam - zpěv


Share this games :

TWITTER