DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. srpna 2016

Home » » Recenze/review - GxSxD - The Adversary (2016)

Recenze/review - GxSxD - The Adversary (2016)


GxSxD - The Adversary
CD 2016, Pulverised Records

Vždycky mě fascinoval svistot ostří lehce zahnutého meče. Musel být nabroušený tak, aby rozsekl v letu list papíru. Utnutí hlavy pak bylo jen otázkou krátkého okamžiku. Mnohdy nedořekla oběť ani větu a už se kolem kutálela koule z vlasů, údivu a smrti. Samurajský meč, ostrý jako bezbožná slova. Death metal od japonských tyranů GxSxD. Klasika, tradice, dobře ošetřený zvuk. Tohle všechno na jejich novince  "The Adversary" naleznete ve velmi dobře namíchaném poměru. Album opravdu připomíná krev, odstříknutou z čerstvé rány přímo na květ sakury. Odkazy na BEHEMOTH, VADER, na evropskou i americkou death metalovou školu. Dobrá, i když ničím výjimečná práce, říkám si pro sebe mezi skladbami.

Mocné nástupy, ledové zvolnění, hlas postižený nějakou chorobou. Dělá mi to dobře, rád se nechám vším tím mokvajícím zlem obejmout, cítím se pak jako v náručí krkavčí matky. Není to nic náročného, ani přehnaně technického, jedná se spíše o celkem obyčejné postupy. Jenže ono to také jako celek baví, nenechá vás v klidu, nutí mě se poddat a zase si začít podupávat nohou. Nemám vlastně žádných námitek proti death metalu v tomto provedení. Jen by chtěl občas občerstvit, zpestřit něčím ostřejším. I když zase na druhou stranu, to by už nebyli GxSxD. Líbí se mi ta kombinace melodií a utíkajících pasáží, ten "vtíravý" neklid, určitý smutek, který mě pokaždé zasáhne přímo do dutiny břišní.





Říká se, že hudba musí vyvěrat odněkud z muzikantova nitra. Nestačí mít dokonalou techniku boje, ale mělo by být někde vzadu cítit černé srdce. U GxSxD je odhodlání a nadšení velmi hmatatelné, čitelné a slyšitelné. Dnešní slova tak budiž spíše takovým upozorněním, že v dalekém Japonsku existuje smečka, která do toho ráda mlátí ve stylu nejen polských kapel. Tihle pánové moc dobře vědí, o co jde, to vám tedy povím. Možná jsou někdy lehce stereotypní a mnohé nápady zaniknou v určitém chaosu, ale to bych tentokrát bral spíše ku prospěchu věci. Do téhle hudby se člověk nesmí nutit, myslím si, že zde bude ještě víc platit princip - berte a nebo nechte být. Mě "The Adversary" baví poslouchat. Zkuste tyhle death metalové samuraje také a třeba vás přesvědčí.


sumarizace:

"The Adversary" je pro mě morbidním a krutým death metalovým zážitkem. Na desce ožívají všichni zběsilí démoni i noční můry. Působí dojmem, že byla vytažena z nějakého hodně starého hrobu. Byl v něm pochován kněz, který byl vyhozen z církve svaté za to, že obcoval se samotným ďáblem. Ostré riffy, hluboký, smrtelný hlas, nápady, pocházející odněkud ze záhrobí. To jsou GxSxD. Mocní, tajemní a černí jako noc. Tohle je hudba, která by měla znít při spirituálních seancích. Novinku považuji za hodně silný, temný a zabijácký materiál. Japonský death metal, který otvírá staré rány! Morbidní záležitost!

Asphyx says:

"The Adversary" is for me morbid and cruel death metal experience. All furious demons and nightmares come alive on this album. It gives the impression that it was pulled from some very old grave. There was priest buried, who was expelled from the Church of the Holy consider because of lying with the devil himself. Sharp riffs, deep, deadly voice, ideas coming from the  beyond. These are GxSxD. Powerful, mysterious and as black as night. This is music that should sound by spiritual seances. I find the news to be very strong, dark and killer material. Japanese death metal, which opens old wounds! Morbid stuff!


TRACKLIST
1. To Die For  (0:49)
2. Another  (2:31)
3. The Abyss  (2:56)
4. Mercy Killing  (2:01)
5. Requiem  (0:46)
6. Choices  (3:39)
7. Chaos World  (3:35)
8. Squall  (3:58)
9. Nightmare  (3:03)
10. Await  (3:00)
11. Abhorrence  (2:31)
12. Day Of Suffering  (1:21)
13. Fate  (2:20)

Band:
Yusuke Oka:vocals, guitars Yosuke Oka:vocals, guitars Yu Sato:vocals, bass Ikunaga Mimura:drums

Share this games :

TWITTER