DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 9. srpna 2016

Home » » Recenze/review - MORTAL TORMENT – Cleaver Redemption (2015)

Recenze/review - MORTAL TORMENT – Cleaver Redemption (2015)


MORTAL TORMENT – Cleaver Redemption
CD 2015, Gore House Productions

Píše se rok někde kolem léta Páně 1248 a mladý, všemi oblíbený šlechtic se projíždí na svém koni. Usmívá se a táhne za sebou mladého chlapce. Jen tak, z plezíru. Aby řeč nestála a aby mohl večer v krčmě o čem vyprávět kamarádům. Uvláčeného mladíka našli pohozeného v příkopu, kousek od hlavní cesty. Případ nebyl nikdy vyšetřen, zaznamenána je jen sebevražda oběšením jeho matky, která se pověsila přímo na návsi.

Střih……….čas běží.

Píše se rok 2015 a mladý příslušník zlaté mládeže radostně zařadil nejvyšší rychlostní stupeň ve svém SUV. Má v sobě několik gramů toho nejjemnějšího koksu a směje se jak blázen. Nemá žádné starosti, podědil obrovské jmění po otci, který kdysi týral politické vězně. Peláší si to rychlostí kolem 150 km/h východoněmeckým městem a vláčí za sebou sedmnáctiletou slečnu. Její jekot mu dělá dobře. Ví totiž, že se mu stejně nic nestane.

Kolik podobných příběhů ještě budu ve svém životě číst? Moje teorie o tom, že se lidstvo jako celek vůbec nezměnilo, že má jen lepší technologie, se opět potvrzuje. Mrzí mě to. Musím od toho hnusu, který se na mě valí čím dál tím víc ze všech stran někam uniknout. V lesích jsou agresivní cyklisté, v parcích neomalení pejskaři, v televizi jen samá smrt. Kde je prosím vás alespoň nějaké světlo? Poslední dobou mi přijde, že snad už jenom v reklamách.

Promiňte mi dnes můj delší úvod, ale když jsem poslouchal řecké maniaky MORTAL TORMENT, nějak mi podobné příběhy vytanuly na mysli. Jsem jinak spíš v běžném životě optimista, ale také realista. Recenzovaná deska je také hodně upřímná, až krvavě, drásá se v ní, bolí to, pálí a pomalu se zadírá pod kůži. Brutální death metal v jeho klasické podobě. Sem tam nějaký ten slam, jinak ale hlavně samé hudební utrpení. Má jednu obrovskou výhodu. Člověk se odreaguje, vymačká ze sebe všechny negativní myšlenky a očistí se do stavu absolutní nevinnosti. Na první poslech se sice může zdát novinka taková obyčejná, lehce nadprůměrná, jenže…Je zde pověstné jenže. Mě jednoduše moc baví. Muzikantsky velice solidní práce, s příklonem k tradicím devadesátých let, s moderním zvukem. Co víc si přát, pokud si potřebujete proprat mozek po celodenní dřině v práci?



Druhé řadové album kapely se myslím povedlo. Není to sice nic, co by nadzvedlo ze židlí zmlsané techno-moly, ale zase na druhou stranu, úplně jednoduché to taky není. Podobné záležitosti nejlépe vyniknou hlavně při živých prezentacích. Důležité je to, že ke mně novinka promlouvá. Mám při poslechu zasněný pohled, podupávám si nohou a těším se na další příběh o lidském humusu. Násilí nás provází odnepaměti. Zlí lidé mají velkou výhodu proti těm hodným v tom, že nemají zábrany. Vy nikomu bez rozmyslu pěstí do obličeje nedáte. Vy si to stokrát rozmyslíte, abyste nedej Satan někomu neublížili. Oni ten problém nemají a proto mnohokrát vítězí. Zvláštní, jaké myšlenky mě při téhle zvukově násilných chvílích napadají, co říkáte? MORTAL TORMENT si mě podmanili právě svým nekompromisním přístupem, určitým nadhledem a energií. Jejich práce je velmi autentická, i když samozřejmě imaginární, popisná. Když to ale na plná ústa neřeknou oni, tak kdo jiný?




Novinka řeckých maniaků MORTAL TORMENT je jasnou a přímou odpovědí na všechny násilné činy, kterých jsou lidé schopni. Pánové jsou pomocí své hudby zrcadlem všem zvráceným jedincům. Brutální death metal v jejich podání je velmi syrový, nepostrádá potřebný tlak a energii. Občas se sice vkrádá lehký stereotyp, ale není to nic, co by mi kazilo poslech. Zběsilá produkce, velmi ostrý zvuk, opravdu dobré nápady. Tak na mě na svém albu Řekové působí. Při poslechu budete mít mozek vyčištěný hudební kyselinou a budete si ji chtít rvát do hlavy stále znovu a znovu. Doporučuji dát nahrávce čas, její síla se objeví až po nějaké době. Skladby postupně zrají, jako mrtvola, pohozená u silnice. Klidně si můžete vzít do ruky lopatu a jít si kopat vlastní hrob. Krutá, nekompromisní, brutálně death metalová deska, která vám vymáchá obličej v krvi! Velmi dobře!

Asphyx says:

The new album by Greek maniacs MORTAL TORMENT is a clear and straight answer on every single violent act of human kind. These guys´ music is like a mirror of all perverse people. Their brutal death metal is very raw and it doesn´t lack of the energy and pressure. Although you can sometimes feel the stereotype but that is nothing what would change my listening experience. Furious production, very sharp sound, great ideas. This is how I feel about this album. When you listen to this album you feel like your brain is being washed with musical acid and you would have to listen to it over and over again. I would suggest, give the record some time – its power will show in a while, not immediately. The songs are growing inside of you like a dead body which is tossed down next to a road. You can just take a shovel and dig your own grave. Cruel, uncompromising, brutal death metal album which will smash your face in blood! Very good!

Seznam skladeb:

1. Epileptic Defecation
2. Tender/Dismember
3. A Million Skulls to Bludgeon
4. Cleaver Redemption
5. Sculpting the Dead
6. Necropitogyron
7. Masturbating the Deranged
8. Whorified
9. Fucked In the Eye Socket And Left to Die
10. Hymn to the Rotten

Čas: 33:16

 

Sestava/band:


George – bicí
Anastasses – kytara
Giannis – zpěv
Alex Ad Ventus – kytara
Angelos - basa


Share this games :

TWITTER