DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. srpna 2016

Home » » Recenze/review - POPPY SEED GRINDER - Bleeding Civilization (2016)

Recenze/review - POPPY SEED GRINDER - Bleeding Civilization (2016)


POPPY SEED GRINDER - Bleeding Civilization
CD 2016, Amputated Vein Records

Blízké setkání krutého druhu. Auto, které vyjelo ve stokilometrové rychlosti ze zatáčky a napálilo to přímo do protijedoucího náklaďáku. Následoval moment beztíže, otočka ve vzduchu a pak nekonečná rána o strom. Čtyři černé duše, vznášející se nad zdemolovaným vozem, nářek, strach, utrpení. V dálce už houká sanitka, ale všichni vědí, že konec už dávno nastal. Zbytečná smrt, zaznělo ve zprávách. 

Poslouchal jsem zrovna novinku pražských death (hard core) grinderů POPPY SEED GRINDER a projížděl okolo. Přibrzdil jsem, zahlédl v jeden okamžik celou zkázu, ošetřující lékaře i nešťastného řidiče kamionu. Navždy tak budu mít spojené tyto kruté okamžiky s novinkou "Bleeding Civilization". Zařadil jsem vyšší rychlostní stupeň, otřásl se zimou a jel dál. Celou cestu až domů jsem byl opatrný, jako kdyby se měl za každým stromem objevit další nebezpečný vůz. 

POPPY SEED GRINDER pro mě byli vždy kapelou, u které mi pořád něco trošinku vadilo. Já vlastně ani nevím co, ale každé jejich předešlé CD jsem poslechl, pokýval uznale hlavou, ale nikdy se nestalo "srdcovou" záležitostí. Platilo to až do letošního roku. "Bleeding Civilization" je dle mého skromného úsudku nejlepším albem kapely v historii. Všechny ty drobnosti, které jsem dřív nemusel, vzaly za své a v roce 2016 zde mám před sebou nahrávku, která opravdu působí jako srážka s rozjetým náklaďákem plným špíny. Kombinace deathu, grindu, hard core, lehké techniky a parádně zahnilého zvuku mi dělá více než dobře. Novinku si opravdu užívám. 



Pokud bychom chtěli k někomu POPPY SEED GRINDER připodobnit, stále můžeme napsat jména jako jsou DYING FETUS, INTERNAL BLEEDING, MISERY INDEX, SKINLESS, PYREXIA. Samozřejmě, Pražané mají dnes už dávno svůj brutálně death metalový ksicht s morbidním i grindovým vokálem. Dle mého názoru se také poprvé povedlo přenést jejich pověstnou koncertní energii na lisovaný nosič. Novinka je úder pěstí přímo na solar plexus, přesný zásah boxera přímo do nosu, odjištěný granát, který dostanete k vánocům pod stromeček i syrová nálož masa, kterou jste zapomněli několik dní v garáži. "Bleeding Civilization" je surovou a odlidštěnou (nehumánní) výpovědí o současném světě s texty, které mám často sto chutí jít vyřvat před radnici na náměstí. Milovníci hudebních masakrů, opuštěných továren, krutosti, špíny, hniloby a hudební brutality by měli zbystřit svoji pozornost - o obalu netřeba mluvit, ten mají tihle maniaci opět skvělý. POPPY SEED GRINDER jsou ve své vrcholné formě a tak vám mohu jejich novou nahrávku jen a jen doporučit!





sumarizace:

Hey bastards! Česká death grindová mašina POPPY SEED GRINDER je zde se svým novým albem "Bleeding Civilization"! Je až po okraj narvané těmi nejkrutějšími melodiemi a působí jako dlouhá, bolestivá smrt na opuštěných jatkách. Nahrávka se opravdu povedla. Pánové na ní kombinují to nejlepší, co kdy bylo v deathu a grindu nahráno. Tohle album je syrové jako srážka s náklaďákem plným shnilých kostí, masa a utrpení. Novinka je doslova povinností pro všechny fanoušky surového zvuku, morbidního vokálu a riffů, které vás rozsekají na malé kousky. "Bleeding Civilization" vám vyřízne srdce z těla a přibije jej na dveře od pitevny! Takhle si představuji hudbu, která bude znít při konci lidské civilizace. POPPY SEED GRINDER jsou ve své vrcholné formě a tak vám mohu jejich letošní počin jen a jen doporučit! Death grindová exhumace lidské mysli! Skvělé album!

Asphyx says:


Hey bastards! The Czech death grind machine POPPY SEED GRINDER is here with new album "Bleeding Civilization". It is full to the brim of the most cruel tunes and it is like the long, painfull death on the deserted abattoir. The recording has succeeded. The men connect the best what was played in grind and death. This album is raw like crash with a lorry full of rotten bones, flesh and suffering. The news is duty for all fans of raw sound, morbid vocals and riffs that cut you into small pieces. "Bleeding Civilization" cuts out your heart and nails it on the door of autopsy room! This is how I imagine the music playing at the end of human civilization. POPPY SEED GRINDER are in their top form and I can their act only recommend. Death grind exhumation of human mind! Great album!


Tracklist:

Dominant Class of Animals
Humans are Dead
Variety X
Cesspit of Demagoguery
Going Through
Blindead
Disfigured Face of the Earth
Reign of Fear
Bleeding Civilization
Oppressed Reality (bonus track)


band:
Eddie - vocals Yarda - guitar Klabi - bass Štěpán - drums 

Share this games :

TWITTER