DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 29. září 2016

Home » » Recenze/review - BAPTISM - V: The Devil's Fire (2016)

Recenze/review - BAPTISM - V: The Devil's Fire (2016)


BAPTISM - V: The Devil's Fire
CD 2016, Season of Mist / Underground Activists

Zavřeli mě do kostela a musel jsem se kát ze svých hříchů. Odříkával jsem pomalu smutné modlitby určené Kristu. Najednou, jen tak a během mého šepotu, se mi začal měnit hlas. Z mých úst vycházela slova, která bych normálně neřekl. Posedl mě ďábel. Prostoupil mé tělo, nasadil mi kozlí rohy a nutil mě dělat ošklivé věci. Nepomáhalo zaříkávání, k ničemu byly učené knihy. Nikdo na to nepřišel. Jen já v skrytu své černé duše věděl, že má melancholicky černá nálada byla způsobena poslechem nové desky finských black metalistů BAPTISM. Nebylo cesty zpět. Existoval už jen chlad, zima a smrt v mé hlavě.



BAPTISM jakoby do mého pokoje přivezli studený sever. Album "V: The Devil's Fire" má v sobě takovou zvláštně naléhavou atmosféru, je melodické, zpočátku snad i přívětivé. Když ho ale posloucháte delší dobu, působí až depresivním dojmem a připomíná bolest zkaženého zubu. Není to nic objevného, ale ona ta nálada ve stylu HORNA, BEHEXEN, SARGEIST, SATANIC WARMASTER, AZAGHAL a dalších tmářů je tak přitažlivá. Nepovažuji novinku za nic, k čemu bych se po večerech stále modlil, ale určitě se jedná o velmi solidní a dobře poslouchatelnou desku. Brzy bude podzim a já už teď vím, že si tuhle nahrávku narvu znovu s chutí do uší. Vydám se na dlouhý výlet lesem a na konci navštívím opuštěný kostel. Pokleknu a poddám se naplno tmě a chladu. Velmi dobré album.


sumarizace:

Finští black metaloví BAPTISM nám na svém dalším albu "V: The Devil's Fire" přivolali ty nejkrutější duchy. Díky jejich muzice se otevřely brány samotného pekla. Kombinace tradičního, klasického black metalu a tmy připomíná obětování samotnému zlu. Celým albem se vznáší okultní atmosféra, je kruté, smutné, syrové. Proniklo mi postupně do krve a proměnilo ji v kousky hnisu. Deska by měla být opatřena nálepkou s upozorněním, že může způsobit šílenství. Jestli máte chuť na procházku mezi stíny, buďte vítáni. Black metal zahraný s obrovskou silou. Budete ukřižováni, zpopelněni a rozházeni po krajině. Vynikající záležitost!

Asphyx says:

Finnish black metal BAPTISM called the most vicious ghosts on their next album "V: The Devil's Fire". Because of their music the gates of hell were opened. The combination of traditional, classic black metal and darkness reminds sacrifice the evil. The occult atmosphere is hovering on the album, it's cruel, sad raw. It  penetrated into my blood and changed it into pieces of pus. The album should be equiped with  warning label that it can cause insanity. If you fancy some walk in the shadows, welcome. Black metal played with great force. You will be crucified, cremate and scatter over the countryside. Excellent thing!

Tracklist:
1. Natus ex Ignis
2. Satananda
3. The Sacrament of Blood and Ash
4. Devil's Fire
5. Abyss
6. Cold Eternity
7. Malignant Shadows
8. Buried with Him

band:
Lord S. - Vocals (guitar, songwriting) SG.7 - Guitar TG - Guitar Syphon - Bass LRH - Drums

Share this games :

TWITTER