DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 19. září 2016

Home » » Recenze/review - BODILY DISMEMBERMENT - Cabin of Horrors (2016)

Recenze/review - BODILY DISMEMBERMENT - Cabin of Horrors (2016)


BODILY DISMEMBERMENT - Cabin of Horrors
digital 2016, vlastní vydání

U mé rozsvícené lampičky přistál motýl smrtihlav. Usedl na stolek pokrytý lehkou vrstvou prachu. Zrovna jsem si četl básně plné strachu a temnoty a když se rozlehly mým pokojem studené tóny prvotiny holandských death/doomařů BODILY DISMEMBERMENT, na hodinách se zastavil čas. Kyvadlo zůstalo bezvládně viset a ze spár stoleté chalupy začaly vylézat vzpomínky. Pokouším se přelouskat další kapitolu, ale nelze to. Jsem najednou obestřen nekonečnou změtí pavučin a zmítám se v nich jako moucha, která má zpečetěn svůj osud. Plesnivý, ošklivý, pomalu hlodající, takový je smrtící kov v podání BODILY DISMEMBERMENT. Odkládám knihu neznámo kam a začínám se rozvážně kývat do rytmu. Cítím, že za dveřmi někdo šramotí. Pozvu ji dál, tu dámu s kosou, která už čeká tak dlouho. Usměje se a dáme si spolu poslední tanec na tomto světě.



Smrtonoši BODILY DISMEMBERMENT přesně ví, jak na mě. Jejich death/doom je jako mnohaletá usazenina ztuhlé krve, kterou jste nalezli na místě nějakého hodně ošklivého činu. Už jenom ten pradávný zvuk, to starosvětské provedení, černobílá kresba na obalu, dávají tušit, s kým máme tu čest. Jsou to poslové z dávných časů, kdy se hrálo ještě poctivým a pravým způsobem. Kapely tenkrát kopaly hluboké hroby a ve volných chvílích své pocity zhudebnily v temnotě. Holanďané skládají a tvoří dle stejných postupů. Je to prašivina, hniloba, studená odpověď na všechno lidské zlo. Podobné desky nelze hodnotit okem dnešní doby, musíte se po lokty ponořit do nebožtíkovy dutiny břišní a nalézt tam ledový odkaz nekonečného smutku. Prvotina "Cabin of Horrors" vám vyřeže na záda ohnivý pentagram, který vás spálí na popel. Takhle řve samotná smrt! Old school death metal přesně podle mého gusta.


sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás BODILY DISMEMBERMENT jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "Cabin of Horrors" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!

Asphyx says:

Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The BODILY DISMEMBERMENT are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "Cabin of Horrors". We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! Very good!

Tracklist:
1. Book of the Dead - 04:41
2. Within the Woods - 05:25
3. Morbid Lust - 04:19
4. Into the Cellar - 05:22
5. One by One - 04:56
6. The Turning - 02:56
7. Possess the Living, Raise the Dead - 06:20
8. Bodily Dismemberment - 05:30
9. Devourer of Souls - 06:59
10. Naturom Demonto - 06:28
11. Dead by Dawn - 01:48


Total playing time: 54:50


band:
Nicolas : Boomsticks and infernal poundings on doors, walls and floors. Alco : plucker of strings made of deadite guts, bringer of growls, green vomits and grunts.

Share this games :

TWITTER