DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 8. září 2016

Home » » Recenze/review - FETAL AUTOPSY - Backwoods Bloodshed (2016)

Recenze/review - FETAL AUTOPSY - Backwoods Bloodshed (2016)


FETAL AUTOPSY - Backwoods Bloodshed
CD 2016, Meathook Records

Malý domek, ukrytý uprostřed lesů, v sobě obsahuje stovky hrůzných zážitků. Už jenom ta cesta je dlážděná nějak divně. Sklánějí se nad ní ohnuté větve stromů. Jakoby i porost měl strach. Cítíte ten odér nenávisti? Dřevěná terasa vás nejdřív vyděsí, protože si myslíte, že kůže přehozená přes zábradlí je lidská. Oddychnete si, ale pak se vám skoro zastaví srdce, když ze dveří vyleze šklebící se monstrum v lidské podobě. V ruce drží mačetu a olízne si mlsně zkažené zuby. Porcování masa může začít. Zaječíte, pokusíte se utéct, ale už vám na krk dýchá strach. Jste najednou zavřeni do dřevěné boudy a ještě ani nevíte, jaké utrpení vás čeká. Přistupuje pomalu k vám, rozkládá chirurgické náčiní na stůl a pouští novou desku one - man projektu Raye Bella FETAL AUTOPSY.

 

Jedná se přesně o ten druh brutálního death metalu v jeho klasické a tradiční podobě, který mi dělá moc dobře. Ray krásně morbidně balancuje na hraně mezi krutostí a temnotou. Před očima vám opravdu začnou ožívat hororové příběhy z opuštěných míst, kde si dávají dostavení vrahové a jejich oběti. Materiál je to hodně krvavý, mocný, s drtivým účinkem. FETAL AUTOPSY jsou "příjemně" syrovou a surovou odpovědí na brutální velikány z devadesátých let. Novinku mě baví poslouchat, užívám si ji a oceňuji na ní hlavně velmi dobře zhmotněnou náladu smrti a utrpení. Ostrost, krutost i hutný zvuk dělají z "Backwoods Bloodshed" album, které určitě ocení každý milovník brutálního death metalu. Jedná se totiž o opravdová hudební jatka! Masakr!


sumarizace:

FETAL AUTOPSY a jejich nová deska připomínají pořádně rozzuřené patology. Riffy, nože, bicí, skalpely, vokál, pily, mají nabroušené v tom nejlepším nožířství. Americký brutal death metalový šlechtic Ray Bell čerpal inspiraci pro svoji tvorbu spíše v klasickém období death metalu a tak je jejich nová deska velmi syrová, krutá a krvelačná jako čerstvě rozzuřená šelma. Představte si nějakou kobku, kde se páchají morbidní a nechutné, hudebně zvrácené obřady. Máte dvě možnosti. Buď vás album chytne a smete z povrchu zemského nebo utečete strachem pryč. Přežijí jen ti nejsilnější! Nahrávka má obrovský tlak. Je nekompromisní a plná šílených melodií. Jako člen řádu rychlého kovu smrti jsem navýsost spokojen. Svět je už hodně dlouho špatné místo k žití, ale „Backwoods Bloodshed“ je ještě temnější. Osobně jsem se chytil na tuhle krvavou návnadu během pár prvních tónů a na konci poslechu jsem ležel umlácený v rohu pokoje. Brutal death metalová deska, která vás přitluče na zeď! 

Asphyx says:

The new album by FETAL AUTOPSY sounds like a group of very angry pathologists. Their riffs, knives, drums, scalpels, vocals and saws had been edged in the best cutlery ever. This American brutal death metal aristocrat Ray Bell has been taking his inspiration from more classical period of death metal and that´s why their new album is very raw, cruel and sanguinary like a beast. Imagine some kind of a cell where some morbid and nasty musically kinky rituals are done. You have two choices: A) the album would catch you and it would kill you or B) you would run away because you would be scared! Only the strongest will survive. This album has an enormous pressure. It is cruel and full of crazy melodies. As a proud member of the fast deadly metal cult I have to say that I´m satisfied. The world is a very bad place to live, however the „Backwoods Bloodshed“ is more dangerous and darker. I actually liked this album with a very few tones and in the end of the listening I was knocked out in the corner of the room. This is a brutal death metal album which would pin you on the wall. 


Tracklist:
1. Necrotic Fornication
2. Left to Rot (featuring Stitch Mouth, Runae Moon)
3. Backwoods Bloodshed
4. Dennis the Menace
5.Sculpted from Flesh
6. Mummified Putrefaction
7. Butchered in a Casket (featuring Stitch Mouth
8. Awaiting the Slaughter...
9. Screams of a Decaying Soul

Band:
Ray Bell - Everything

Share this games :

TWITTER