DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 18. září 2016

Home » » Recenze/review - GADGET - The Great Destroyer (2016)

Recenze/review - GADGET - The Great Destroyer (2016)


GADGET - The Great Destroyer
CD 2016, Relapse Records

Výbušnina je obecné označení chemické látky nebo směsi, která je schopna mimořádně rychlé exotermické reakce spojené s vývinem plynů o velkém objemu – výbuchu. Technické pojmenování takové látky nebo směsi je výbušina (bez n); slovo výbušnina zde znamená zařízení připravené k výbuchu - bombu v kufříku, granát, patronu průmyslové trhaviny s rozbuškou a podobně.


Ke spuštění chemické reakce výbušiny vedoucí k detonaci dochází mechanickým, termickým nebo elektrickým podnětem. Součástí směsných výbušin je zpravidla oxidační činidlo, které dodá chemické reakci potřebný kyslík.



Málo se ale ví, že lze odpálit lavinu v kamenolomu i hudbou. Kupříkladu takoví švédští death/grindeři GADGET to umí s řemeslnou zručností starých mistrů. Na své novince "The Great Destroyer" to opět krutě potvrzují. Natlakovaná směs deathu, grindu, hard core a violence je jasnou odpovědí na dnešní hnusný svět. Švédi se s ničím nepářou, jdou rovnou k věci, přesto jsou v rámci stylu pestří a zajímaví. Třetí řadové album je dle mého skromného názoru (po vynikajícím  "The Funeral March") katapultovalo mezi extrémní šlechtu.



GADGET si berou to nejlepší z tvorby NASUM, ROTTEN SOUND, KILL THE CLIENT, JIGSAW, PIG DESTROYER, NAPALM DEATH i EXTREME NOISE TERROR, smíchávají to s výbušnou směsí (letos i s temnotou MORBID ANGEL) a házejí mezi fanoušky jako kusy mokvajícího a zapáchajícího masa. Hraje se tady takový ten inteligentní hudební masakr, který musí dělat dobře snad každému, kdo se kdy ochomýtl kolem riffové zběsilosti, vypjatého vokálu a neučesaných bicích. Stejně nakonec všichni shnijeme ve vlastnoručně vykopaných hrobech. Tak proč si to neužít už teď. "The Great Destroyer" je pořádně ostrá deska, to vám tedy povím. Doporučuji všemi deseti uříznutými prsty. Ta energie vás doslova strhne.



sumarizace:

Hey bastards! Švédská grindová mašina GADGET je zde se svým novým albem "The Great Destroyer"! Je až po okraj narvané těmi nejkrutějšími melodiemi a působí jako dlouhá, bolestivá smrt na opuštěných jatkách. Nahrávka se opravdu povedla. Pánové na ní kombinují to nejlepší, co kdy bylo v deathu a grindu nahráno. Tohle album je syrové jako srážka s náklaďákem plným shnilých kostí, masa a utrpení. Novinka je doslova povinností pro všechny fanoušky surového zvuku, morbidního vokálu a riffů, které vás rozsekají na malé kousky. "The Great Destroyer" vám vyřízne srdce z těla a přibije jej na dveře od pitevny! Takhle si představuji hudbu, která bude znít při konci lidské civilizace. GADGET jsou ve své vrcholné formě a tak vám mohu jejich letošní počin jen a jen doporučit! Grindová exhumace lidské mysli! Skvělé album!

Asphyx says:

Hey bastards! The Swedish grind machine GADGET is here with new album "The Great Destroyer". It is full to the brim of the most cruel tunes and it is like the long, painfull death on the deserted abattoir. The recording has succeeded. The men connect the best what was played in grind and death. This album is raw like crash with a lorry full of rotten bones, flesh and suffering. The news is duty for all fans of raw sound, morbid vocals and riffs that cut you into small pieces. "The Great Destroyer" cuts out your heart and nails it on the door of autopsy room! This is how I imagine the music playing at the end of human civilization. GADGET are in their top form and I can their act only recommend. Grind exhumation of human mind! Great album!

Sestava
Emil - vocals
Fredrik - bass
Rikard - guitar
William - drums

Skladby
1. Enemies Of Reason 00:56
2. Känslan (Post Patch Anxiety)
3. Pillars Of Filth
4. Choice Of A Lost Generation
5. From Graduation To Devastation
6. Dedication
7. Violent Hours (For A Veiled Awakening) Feat. Barney Greenway of Napalm Death 00:38
8. The 02666 Heritage
9. The Great Destroyer 01:46
10. Down And Out
11. In The Name Of Suffering
12. Lost On A Straight Path
13. Forsaken
14. Collapse
15. The Lack Of Humanity
16. Hål
17. I Don't Need You / Dead And Gone 05:30  

Share this games :

TWITTER