DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 2. září 2016

Home » » Recenze/review - GATECREEPER - Sonoran Depravation (2016)

Recenze/review - GATECREEPER - Sonoran Depravation (2016)


GATECREEPER - Sonoran Depravation
CD 2016, Relapse Records

Vyřítila se na mě bestie s pěnou u tlamy. Řvala, šílela a snažila se mi prokousnout hrdlo. Nohy zaryté do země, zapřená, jakoby pořád připravená ke skoku. Kolem se válejí mrtvoly se zohavenými obličeji. Jsem další na řadě, napadne mě a zdvihám pudově ruce před svoji tvář. Už cítím ten puch shnilého masa, vidím tesáky obalené krví i oči s popraskanými žilkami. Vztek, běs, strach. Všechno se to smísí ve mě a podvědomě očekávám svůj konec. Nastává během krátkého okamžiku. Ještě chvíli pozoruji, jak jsem trhán na kusy, ale to už necítím vůbec nic. Američtí death metalisté GATECREEPER mi připomínají stejnou krvelačnou bestii. Jsou nabiti energií, také se kolem nich vznášejí hejna much, čekajících na další mršinu. 


Bestie, která povstala poprvé v roce 2013 kouše a trhá maso od kosti ve stylu starých dobrých DISMEMBER, ENTOMBED, BOLT THROWER, GRAVE, ale i třeba takových BLACK BREATH. GATECREEPER ve své tvorbě kombinují špínu a chlad v přesně namíchaném poměru. Jedná se teprve o prvotinu kapely, ale už teď mohu směle prohlásit, že zrovna téhle smečce se povedlo oživit ducha opuštěných hrobů bezezbytku. Američané si na nic nehrají, spíše na vás nahrnou změť šílených riffů, dunivých bicích i morbidního vokálu. Líbí se mi zvuk, obal a vlastně vše, co GATECREEPER předvádějí. Tahle bestie kolem sebe kope, klape čelistmi a dokáže se zakousnout pěkně hluboko. Samozřejmě, jedná se o kombinaci již dříve mnohokrát slyšeného, ale ve velmi slušném balení. Myslím, že se nechám roztrhat stále častěji. Parádní "švédsky" plesnivé album!



sumarizace:

„Sonoran Depravation“ je silná deska, plná klasických švédských postupů. Znovu otevírá dávno zahojené rány, drtí vše živé a drásá až do krve. GATECREEPER vystoupili ze záhrobí, aby nám předvedli prvotřídní death metal čerpající z devadesátých let a přidali k tomu současný zvuk. Tančí se opět na otevřených hrobech, vzývají se temné síly a obětuje se těm největším death metalovým bohům. Album je drsné, kruté, narvané po okraj energií a ledem. Kolem praskají víka od rakví, za náhrobkem se na vás směje samotná smrt a láká vás k poslednímu tanci. Beru do ruky svůj oblíbený krumpáč, nasazuji sluchátka na uši a moc dobře vím, že dnešní den se mi bude pracovat o hodně lépe. Mám ve zmrzlé zemi vykopat nekonečnou řadu hlubokých hrobů. Žádné urny, žádný pohřeb žehem. Hezky poctivě, pomalu, s dlouhým pohřebním loučením, taková je letošní nahrávka. Tradiční, upřímná a řezající jako kousky ledu zaryté do čerstvého masa. Old school švédský death metal té nejvyšší kvality!


Asphyx says:

„Sonoran Depravation“ is a strong record, full of classic Swedish procedures. It opens wounds healed for a long time, crushes all living and scratches to the blood. GATECREEPER appeared from beyond to show us first-class death metal drawing from 90th and they added the current sound. We are dancing in open graves again, they are invoking the dark forces and sacrifice to the biggest death metal gods. The album is rough, cruel, crowded to the brim with energy and ice. The lid of the coffins are cracking, behind a tombstone the death is laughing and attracts you to the last dance. Traditional, honest album, cutting like pieces of ice dugging into fresh meat. Old school Swedish death metal of the highest quality!


Tracklist:
1. Craving Flesh
2. Sterilized
3. Desperation
4. Rotting As One
5. Stronghold
6. Patriarchal Grip
7. Lost Forever
8. Flamethrower
9. Grotesque Operations

Share this games :

TWITTER