DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 2. září 2016

Home » » Recenze/review - HELLBRINGER - Awakened From The Abyss (2016)

Recenze/review - HELLBRINGER - Awakened From The Abyss (2016)


HELLBRINGER - Awakened From The Abyss 
CD 2016, High Roller Records

Mám neodbytný pocit, že mě někdo sleduje. Jsem vyplašený z každého stínu, ožívá kdejaký odlesk zmatených zbytků světla. Rána jsou už obestřena tmou. Lampy z nějakého mě neznámého důvodu nesvítí a když jdu kolem malého hřbitova, slýchávám mezi skladbami nového alba "Awakened From The Abyss" australských HELLBRINGER šepot nemrtvých. Thrash metal! Starý, špinavý, zahraný s odhodláním mě nakopává a krásně jde do kroku. Je to plesnivina, seškrábnutá ze hřbitovní zdi. Je náhle dusno a blesky mají divně zbarvené konce svých paprsků do krve. Je to šleha, dusot kopyt stáda rohatých, maniakální a ortodoxní pocta starým časům. Ano, album lze šmahem odsoudit a přehlédnout několika slovy o další retro kapele. Spustil se déšť, otevírám branku a procházím se mezi náhrobky. Dnes do práce nejdu, mám totiž zcela jiné úmysly.



Tančím na hrobech thrash metalových předků, paříme spolu s kapelou a vzýváme smečky jako jsou SLAYER, SODOM, SLAUGHTER LORD, POSSESSED, DESTROYER 666, CELTIC FROST, NEKROMANTHEON, KREATOR. Máváme vlasy v nekonečném headbangingu, dusáme zkypřenou půdu pod nohama a Ježíš na kříži má ve tváři udivený výraz. Temnota zase jednou vyhrála nad světlem a zdá se, že díky téhle desce se povedlo prodloužit noc. Prší, blesky si dávají dostavení s hromy. Nikomu to ale nevadí, v tomhle mosh-pitu není místo pro slabé jedince. Nečekejte hudbu v současném hezkém balení a zvuku. Všechno je zde ošklivé, reálné, surové, jako rána pěstí do trouchnivějícího kostlivce. Zrovna tenhle musel ležet u ledu hodně dlouhou dobu. Jestli jste ještě nezapomněli, jak se má hrát thrash, tak  HELLBRINGER a jejich novinku "Awakened From The Abyss" vřele doporučuji. Takhle nějak by to mělo vypadat. 


sumarizace:

"Awakened From The Abyss" je krásně plesnivým old school thrash metalovým vzorkem. Album jsem si pustil poprvé a hned mě rozsekalo na malé kousky. Tady se hraje sice postaru, ale s neskutečnou energií a silou. CD je hodně návykovou záležitostí. Zažili jste někdy úraz elektrickým proudem? Že ne? Tak si pusťte novinku HELLBRINGER a budete překvapeni, kolik dobrých nápadů na albu je. Jednotlivé skladby jsou propracované, mají velký feeling a kopou jako splašený kůň. Tohle je kult pro všechny thrashové maniaky! HELLBRINGER nahráli album, které vás smete jako tsunami. Maniaci z Austrálie přednášejí ze starých thrashových knih a dělají to skvěle a s grácií! A ten hlas, to je motorová pila, přátelé! Absolutní old school thrashové inferno! Nahrávka, která řeže jako rezavý nůž! Skvěle!

Asphyx says:

"Awakened From The Abyss" is nice moldy old school thrash metal sample. When I was listening to the album for the first time, I was cut into small pieces right. Here is played in the old way, but with incredible energy and strength. The CD is very addictive stuff. Have you ever experienced an electric shock? Haven’t you? So listen to the news of HELLBRINGER, and you'll be surprised how many good ideas are there.  Individual tracks are sophisticated, have a great feeling and kick like a runaway horse. This is a cult for all thrash maniacs! HELLBRINGER recorded an album, which will  sweep you away like a tsunami. Maniacs from Australia  recite from old thrash books and do it well and with grace! And the voice,  this is  a chainsaw, men! Absolute old school thrash inferno! The recording that cuts like a rusty knife! Great! 


TRACKLIST
1. Fall Of The Cross  (4:40)
2. Coven Of Darkness  (6:00)
3. Realm Of The Heretic  (3:19)
4. Iron Gates  (4:20)
5. Spectre Of Rebirth  (6:10)
6. Awakened From The Abyss  (4:03)
7. Dark Overseer  (4:20)


LINE-UP
Luke Bennett - Bass/Lead Vocals
James Lewis - Guitar/Backing Vocals
Josh Bennett - Drums

Share this games :

TWITTER