DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 3. září 2016

Home » » Recenze/review - HELLSODOMY - Chaostorm (2016)

Recenze/review - HELLSODOMY - Chaostorm (2016)


HELLSODOMY - Chaostorm 
CD 2015, Go Fuck Yourself Productions

Po světě chodí čím dál tím víc kapel, které se vrací někam k počátku všech death/thrashových věků. Zdá se, že mnozí lidé jsou již přežráni dokonalých desek s vyčištěným zvukem, v programech upravených fotek i komerčního vystupování skupin. Osobně jsem tomu rád, i když na druhou stranu, je o hodně těžší oddělit zrno od plev. Jeden lidský život na to asi nestačí a tak jsem pokaždé rád, když mi na poště přistane balík od undergroundových vydavatelství. CD tureckých death/thrasherů HELLSODOMY mi přišlo někdy na počátku léta a abych pravdu řekl, prvních pár poslechů mě poměrně odradilo. Klasika, sice dobře zahraná, ale pořád jen klasika. Nic navíc, žádný přesah, tlak, ani bolest. Jednoduše a prostě, takové obyčejné album.



Pokračoval jsem postupně pomalým dávkováním a ke kýženému přenosu nedošlo. V podzemí je zkrátka podobných kapel obrovské množství a já pořád nemůžu přijít na to, čím chtějí HELLSODOMY zaujmout. Jsou odehrány všechny požadované postupy, jako vystřižené z osmdesátých a devadesátých let, zvuk je špinavý, nasazení velké. Chybí ale takový ten tlak, jiskra, kousek shnilého masa, který bude z jednotlivých skladeb cítit na sto honů. Album sice časem trošku vyrostlo, dostalo se až na samotný průměr, ale to je v dnešní době málo. Jsem rád, že jsem mohl dát o kapele vědět a v budoucnu si jejich nové desky určitě nenechám uniknout, ale nebudu očekávat nic převratného. Jak říkám, takové obyčejné death/thrashové album. 


sumarizace:

„Chaostorm“ je obyčejným death/thrash metalovým albem. Nápady jsou zde v jednotlivých skladbách stále stejné, nevýrazné a pořád se opakují. Nějak nevím, co si s nahrávkou počít. Vadí mi nevýrazný zvuk, divná produkce a průměrný zpěvák. Možná to bude znít ode mě troufale, ale já jsem si toho příliš dobrého pro sebe nenašel. Snažil jsem se, ale pokaždé jsem byl doslova umlácen nudou. Nevím, jakým směrem chce kapela kráčet v budoucnu, ale pokud bude jejich další album ve stejném stylu, asi nebudu mít ani chuť si ho pustit. Nemám nic dalšího, co bych dodal. Průměrné death/thrash metalové album, které ve mně nezanechalo vůbec nic. Škoda, snad příště.

Asphyx says:

„Chaostorm“ is an ordinary death/thrash metal album. The ideas are the same in the songs all over again and they are tame and repetitive. I do not know what to do with this record. I don´t like the undistinguished sound, weird production and an average singer. It may sounds boldly but there is nothing good for me. Although I tried, the album always smashed me with boredom. I don´t know which way will this band be going in the future. But if their next album is the same as this one I don´t want to listen to it. There is nothing more to say. An average death/thrash metal album which didn´t leave a thing in my head. Shame…maybe next time.


tracklist:
1 Sinister Force
2 Drop Dead Ritual
3 Keepers and Sinners of the Grave
4 Total Disgust
5 Antiscene 666
6 Mazochistic Molestation
7 Menstruation Blood on the Pentagram
8 Coven of Abomination


band:
Nekro Kasil: Guitars, Vocals TurboRodrigo: Guitars Necrolepsy: Bass, Back Vocals Eren Steyr-Aug: Drums

Share this games :

TWITTER