DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 13. září 2016

Home » » Recenze/review - HUMAN COMPOST - From the Grave They Crawl (2016)

Recenze/review - HUMAN COMPOST - From the Grave They Crawl (2016)


HUMAN COMPOST - From the Grave They Crawl
CD 2016, Horror Pain Gore Death Productions

Sadistické sklony se u něj začaly objevovat už jako u malého dítěte. Týral zvířata, působil bolest svým kamarádům, rád se díval na hořící oheň s nepřítomným pohledem. Omlouvalo se to mládím, svobodou a láskou k bližnímu. Pak dospěl a ochutnal poprvé měděnou pachuť krve. Další vývoj tohoto bastarda asi odhadnete sami. Teď tu stojí a je šťastný. Konečně se mu splnil sen o masové vraždě. 

Zvláštní je, že mnohé hororové příběhy (ten můj je samozřejmě jen připodobněním) získají časem svého ztvárnění. Jakoby tvůrci těchto krvavých "pohádek" byli vizionáři, kteří se dokáží ponořit hluboko do odvrácených stránek lidské mysli. Kanadští death gore metaloví maniaci HUMAN COMPOST jsou také skupinou, která přesně pochopila podstatu jak hororu, smrtícího kovu, tak i choroby zvané vztek. Pánové na své dlouhohrající prvotině (ještě mají na svém kontě tři EP a jedno demo) hrají přesně tu oblast tradičního a klasického pojetí death metalu, který vás doslova obestře hudebním násilím. Krutost, temnota, špína, tlak a hektolitry lidského hnusu. 



Přiznám se, že pro podobnou "ošklivě" zahranou death metalovou klasiku mám velkou slabost. A když si k tomu ještě přidáte temný přístup kapely, jsem navýsost spokojený. Vždycky jsem hledal u muziky spíše vzájemnou přitažlivost a přenos energie, než jen technickou zdatnost hudebníků a tak si užívám všechny perfektně zahrané a ztvárněné kaluže krve dosytosti. 

Album "From the Grave They Craw" má grády, je perfektně zvukově ošetřené, líbí se mi i variabilní a pestrý vokál. Co mě ale doslova sráží na kolena, tak je kombinace ostrých riffů a bicích kanonád. Obdivovatelé krkolomných postupů si asi na své nepřijdou, ale mě pronikla tahle deska, která čerpá z takových veličin jako jsou DISMA, EXHUMED, GHOUL, IMPALED, IMPETIGO, MACABRE, MACHETAZO, MORTICIAN, NECROPHAGIA, ale i doomových pasáží AUTOPSY, přímo do mé oběhové soustavy. Našel jsem si pro sebe vše potřebné k tomu, abych desce zcela propadl. Mám sto chutí vzít nůž a jít tomu bastardovi z úvodu pořádně pustit žilou. Death metal, který vás smete jako krvavá řeka plná mrtvých těl.


sumarizace:

"From the Grave They Craw" je pořádně syrovým kouskem hudby. Během poslechu se ocitneme spolu s HUMAN COMPOST na hodně morbidních místech. Hnus, špína, litry krve a neskutečný tlak. Tak by se dala nová desky těchto Kanaďanů charakterizovat asi nejlépe. Po hudební stránce se jedná o klasický špinavý death metal, který vás doslova ukřižuje. Syrové, mocné, zákeřné a ostré jako břitva. Takové jsou songy z nového alba. Pokud si vedle sebe vyskládám deset posledních alb z tohoto stylu, sahám po HUMAN COMPOST nejčastěji. Muzika zde totiž obsahuje jakousi nechutnou přitažlivost a já si musím dávat tyhle ostré skladby do hlavy čím dál tím častěji. Po poslechu jsem očištěn jako věřící po zpovědi. Exhumujte všechno mrtvé a slyšte slova mocné hydry! Krvavé death metalové album, které vás rozdrtí obrovskou silou! Skvěle!

Asphyx says:

"From the Grave They Craw" is a raw piece of music. When you listen to this album you feel that you are with HUMAN COMPOST on really morbid places. Dirt, filth, gallons of blood and unbelievable pressure. That´s the best way how to describe this album by Canadians. Musically speaking this is a classic dirty death metal which would crucify you immediately. Raw, powerful, felonious and sharp as a blade. This is how new songs feel like. When I think about their last ten album I would say that HUMAN COMPOST is my favorite one and I listen to it the most. This music just has something disgustingly attractive and it makes me listen to it over and over again. After this I´m purged like a Cristian after a confession. Exhume everything which is death and hear the words of the powerful hydra. This is a bloody death metal album which would kill you with its amazing strength! Well done!


Tracklist:
01. Urethral Maggot Infestation
02. Rancid Orgy of Rotted Cadavers
03. The Horror Is Legion
04. Stalk, Rape, Mutilate
05. Maniac
06. Towers of Silence
07. Post-Mortal Perversions
08. Seven Doors of Death (The Beyond)
09. From the Grave They Crawl
10. Bound in Human Flesh

band:
Geoff - Vocals, Eddie - Guitar, Chris - Bass, Andrew - Guitar, Allen - Drums

https://www.facebook.com/humancompostcanada
http://humancompost.bandcamp.com/
http://www.horrorpaingoredeath.com/store/hpgd134.html
https://www.facebook.com/horrorpaingoredeath/
Share this games :

TWITTER