DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 15. září 2016

Home » » Recenze/review - JOHANSSON & SPECKMANN - Edge Of The Abyss (2016)

Recenze/review - JOHANSSON & SPECKMANN - Edge Of The Abyss (2016)


JOHANSSON & SPECKMANN - Edge Of The Abyss
CD 2016, Soulseller Records


Recenze/review - JOHANSSON & SPECKMANN – Mask of the Treacherous (2015)

Hrobka je stavba, určená pro uložení zesnulého.

Pojmy hrobka, kaplová hrobka a hrob se v běžné řeči často používají synonymně, přesto mezi nimi existují drobné rozdíly: do hrobu se ukládají pouze ostatky po pohřbu žehem tedy urny, zatímco těla zemřelých při pohřbu do země se ukládají v rakvích do hrobek. Obyčejná hrobka se od té kaplové liší tím, že nad zemí nestojí žádná stavba - kaple, nýbrž jen náhrobní kámen nebo pomník. 

Sedím právě proti jedné takové hrobce a mám neodbytný pocit, jakoby mě k sobě volala. Občas zaslechnu vrznutí dvířek, ševelivý šepot listí, který mě zve ke vstupu. Nevydržím to, přejdu přes pečlivě uhrabanou cestičku a otevřu těžké kovové mřížoví. Vstoupím dovnitř, opatrně odhrnu pavučiny z kostry, která se na mě směje z kamenného křesla. Do žil se mi vkrade chlad a pak ustrnu v dlouhém šoku. Něco spadne na zem. Automaticky se otočím, s úlekem hledím na zem. Z ruky práchnivého kostlivce sletělo dolů na studenou podlahu nové CD dvojice death metalových bardů JOHANSSON & SPECKMANN. Zvedám jej, otáčím v rukou a do tmy zazáří nápis  "Edge Of The Abyss". Inferno může opět začít!



"Edge Of The Abyss" je volným pokračováním předešlého alba "Mask of the Treacherous" z roku 2015. Je neméně plesnivé, starodávné, možná s trošku čistším zvukem, ale stejně energické a jasně cílené na všechny příznivce opuštěných kobek. Jestli jste se zamilovali do těžkotonážních tónů desky minulé, budete pravděpodobně spokojeni i tentokrát. Přiznám se, že osobně jsem nahrávku protáčel snad tisíckrát. 

Pokaždé, když jsem byl "přežrán" současných "přeprodukovaných" počinů, usedl jsem k přehrávači s pivem v ruce a před očima mi začaly ožívat černobílé příběhy někde z pomezí mezi naším a oním světem. Novinka je dalším pečlivě ošetřeným materiálem pro reálné, poctivé, starosvětské fanoušky. Po rukou mi lezou černí červi, tkáň začíná pomalu odpadávat a já si tuhle hudbu ve stylu starých POSSESED, MASTER, ale i Roggových PAGANIZER, REVOLTING, užívám jako dort ze samých pavučin. Jsme jedné krve, já i "Edge Of The Abyss". A jak známo, krev jen tak nevyměníte. Kult!


sumarizace:

JOHANSSON & SPECKMANN mezi nás letos vypustili desku plnou špíny, zla a death metalu. Nihilismus je cítit z každého tónu. Album jako by bylo pokryto plesnivou vrstvou devadesátých let. Slyšíte také ty ozvěny ze záhrobí? Nahrávka působí spirituálně, smutně, okultně. Prašivina, zima, opuštěné staré kobky. Chlad, špína, temnota podzemních chodeb. Tohle všechno na novince naleznete. Ostré riffy, chorobný vokál a naléhavost. Cítíte tu zatuchlinu? Vítejte na old school death metalové a okultní seanci. Brána do pekla je otevřena! Tohle album bylo snad nahráno v nějaké opuštěné kostnici. Zapalte svíce, otevřete své černé duše a nechte hořet staré rituální knihy. Takhle nějak znějí chorály ze samotného záhrobí! Starý, nihilistický death metal, který zabíjí tmou!

Asphyx says:


JOHANSSON & SPECKMANN release this year among us an album full of dirt, evil and death metal. Nihilism is felt from every tone. The album is like to be covered with moldy layer of nineties. Can you hear the echoes from beyond? Recording acts spiritually, sadly, occult. Mange, cold, lonely old tomb. Cold, dirt, darkness of underground tunnels. All of this can you find on the new album. Sharp riffs, vocals and morbid urgency. Do you feel musty here? Welcome to the old school death metal and occult session. Gateway to hell is opened! This album was probably recorded in an lonely ossuary. Light the candles, open your black souls and let burn the old ritual books. So sound chorales from beyond! Old, nihilistic death metal, that kills with darkness!


Recenze/review - JOHANSSON & SPECKMANN – Mask of the Treacherous (2015)

TRACKLIST
1. Perpetuate The Lie  (3:39)
2. You've Stepped On A Dime  (3:14)
3. Misanthropy  (3:51)
4. Turn It Around  (4:13)
5. The Last Witness Is Barely Live  (4:22)
6. The One They All Despised  (4:04)
7. The Edge Of The Abyss  (3:29)
8. A Concept  (3:16)
9. Already In Disguise  (3:37)


band:
Paul Speckmann (zpěv)
Rogga Johansson (kytara, basa)
Brynjar Helgetun (bicí)

Share this games :

TWITTER