DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 1. září 2016

Home » » Recenze/review - KANDAR - Groovy (2016)

Recenze/review - KANDAR - Groovy (2016)


KANDAR - Groovy 
CD 2016, Bizzare Leprous Productions

Už se vám někdy stalo, že jste spadli do mlátičky na obilí? Že ne? Tak pokud po podobném zážitku toužíte, tak si poslechněte nové album grindových maniaků KANDAR. Budete rozdrceni na prach, vaše klouby popraskají a ušní bubínky budou protrženy pravověrným a poctivým hudebním šílenstvím. Nečekejte nic veselého, ani skotačivého, pánové do své tvorby vložili spíše pořádnou porci smrti, temnoty a hororových témat. Album "Groovy" odsýpá od začátku až do konce ve velmi rychlém tempu. Pokud mu dáte čas, tak vám vyfrézuje do mozkových závitů pěkně hluboké drážky. S touhle partou se rozhodně nudit nebudete. 




Z reproduktorů se na vás vyvalí natlakovaná směs grindu a deathu spíše ve starším provedení. Vokalista z PIGSTY, bubeník z MINCING FURY, k tomu nálada podobná snad jen pocitům při vykládání mrtvých těl z valníku. Co si přát víc? Na tomhle albu se mi líbí, že je v rámci stylu až nebývale pestré, zahrané s takovým tím neučesaným odhodláním. Troufám si směle tvrdit, že spokojeni by mohli být nejen fanoušci podobných chutí, ale i všichni ti, kdo hledají rádi hudební extrém. Je to zkrátka náklad pořádně shnilého materiálu, který je vám chrstnut zcela bez varování přímo do obličeje. A víte co je nejlepší? Po poslechu bývám očištěn, jako by mi někdo propláchl mozek savem. Je hrozně příjemné zase po dlouhé době slyšet, že někdo u grindu taky trošku přemýšlel a nedodal jen "obyčejný bordel". 



Vyzdvihnout musím i zvuk, který je na žánr nebývale ostrý a průbojný. Můžete si tak užít všechny nástroje a ještě se po večerech za odměnu pověsit na háky do předsíně. Oceňuji i "odpočinkové" mezihry a přiznám se, že třeba taková "Funny Man" by dokázala roztančit i mrtvého. Dvacet skladeb, připomínajících ostré hřeby, které vám nějaká hodně naštvaná slečna bude zatloukat do těch nejcitlivějších míst. Tak na mě působí "Groovy" asi nejvíce. Máte rádi grind? Potom je pro vás tohle album doslova povinností! A teď mě prosím omluvte, jdu si vzít sekyrku a musím něco vyřešit v koupelně! Masakr a pro mě velké překvapení roku!


sumarizace:

Česká grindová mlátička KANDAR letos nahrála album, které by probudilo i mrtvého. Je doslova po okraj narvané energií, šílenými riffy, morbidním vokálem i maniakálními bicími. Líbí se mi, že nahrávka nepostrádá v rámci stylu až netypickou pestrost. "Groovy" vás rozřeže, rozseká, spálí a rozdrtí. A ještě za to budete rádi. Máte rádi grind? Potom je pro vás tohle CD doslova povinností! Je to náklad pořádně shnilého materiálu, který je vám chrstnut zcela bez varování přímo do obličeje. Album "Groovy" odsýpá od začátku až do konce ve velmi rychlém tempu. Pokud mu dáte čas, tak vám vyfrézuje do mozkových závitů pěkně hluboké drážky. S touhle partou se rozhodně nudit nebudete. Masakr a pro mě velké překvapení roku! Maniacal grindcore horror insanity from the Czech Republic! 


Asphyx says:

This year the Czech grind harvester KANDAR recorded an album which could wake a dead person. It is literally full of energy, crazy riffs, morbid vocals and maniac drums. Although it is an album of this music style I like that it is so colorful. “Groovy” will cut you, burn and crush you. And you will like it. Do you like grind? If so, this album is an obligation for you! It is a cargo of rotten material which is being smashed right in your face without any warning. The album “Groovy” goes in a very fast tempo from the beginning to the end. If you give this album some time it will mill some deep grooves into your brain turns. This is a band which will not bore you. A massacre and a very big surprise of this year, for me! Maniacal grindcore horror insanity from the Czech Republic!  

Playlist:
1. Groovy
2. Bubbo Zombie
3. Weendigo
4. The Changeling
5. Henrietta
6. Angst
7. Re-Animator
8. Profondo Rosso
9. Basket Case
10. Homeless Masturbation
11. Šílení
12. Henry
13. Mike, Reggie and Tallman
14. Leatherface
15. Rat Monkey Sumatra
16. Cenobites
17. Nekromantik
18. Funny Man
19. Blind Fiends of Chaos (Regurgitate cover)
20. The Fall of the House of the Usher

Sestava/band:

Topi the Pig – vokály
Kubýk the Weedest – kytary
Martin the Sick – baskytara
Denis the Liquor – bicí

https://www.facebook.com/kandarsicknhorrorgrindcore/
https://kandarsicknhorror.bandcamp.com/
Full album k poslechu (here): http://bizarreleprousproduction.bandcamp.com/album/groovy 
CD BUY HERE:
bizarre.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=6921
Share this games :

TWITTER