DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 30. září 2016

Home » » Recenze/review - NORDWITCH - Mørk Profeti (2016)

Recenze/review - NORDWITCH - Mørk Profeti (2016)


NORDWITCH - Mørk Profet
CD 2016, Satanath records / Darzamadicus records

Z širých nekonečných plání Ukrajiny ke mě doputovalo album black deathových NORDWITCH. Nejdříve jsem se lekl, protože jsem o kapele nikde nenalezl příliš informací, ale nakonec jsem dal na svůj instinkt smrtícího lovce a zkusil si postupně jejich novinku "Mørk Profet" nadávkovat do žil. Dobře jsem udělal. Z přehrávače se na mě vyhrnula solidní dávka temnoty, ledových melodií a zajímavého hlasu (ano, kapela má vokalistku Mashu, která má jinak také velice pěkné fotky jako modelka - pozn. autora). Kapela se shlédla v tvorbě BEHEMOTH, HATE, Deska je to černě vzdušná, svým způsobem atmosférická a bude nejvíc vyhovovat asi všem těm, kteří mají rádi takovou tu "hezkou temnotu".



Dodrženy jsou všechny požadavky na dobré (rozuměj lehce nadprůměrné), solidní album. Většina melodií je vcelku dobrých, krásně vstřebatelných. Na mě ale také až moc příjemných. Deska by si zasloužila ostřejší produkci, měla by víc bolet, drásat. Kapela má skvěle zpracovanou image, parádní fotky, je hodně znát, že se dost snaží a svoji smrtící práci bere vážně. Bohužel, občas to celé vyznívá jako klišé. Chtělo by to hutnější zvuk, trošku šlápnout do vrtule, pořádně se do toho opřít. Motivy jsou až příliš roztahané, songy jakoby nechtěly skončit. Pořád se ale jedná o slušnou desku. Jen se musím pro poslech oprostit od výše uvedených připomínek. Dobré black/death metalové album, které je ale moc přívětivé.



Je vlastně hrozně těžké podobná alba hodnotit. Více než kde jinde totiž platí, že vás buď smetou a chytí do svých spárů nebo se budete nudit. Novinka je určena pro všechny ty, kteří mají rádi melodický black death metal, ale nechtějí se moc ušpinit. 




Asphyx says:

The album is very cold, distant, sweeping, powerful and maybe a little too longGentlemen (and girl - vocalist) remind  me very well-tuned machine. The melodies are dense, powerfully built, excellent production, clear like to the brilliance cleaned black heartThere is neither necessary blacks odor, excellent and perfect image. Very accessible album for all death metalheads who don't  want too dirty.


Track-listing:
1 Mork Profeti (intro)
2 Dominiom
3 Walker From The Shade
4 Lady Evil
5 The Call To An Ancient Evil
6 To Nord Gods
7 No Regret
8 Messiah Of Death 

Line-up: 
Masha - vocal
Max - solo guitar
Leo - rhythm guitar
Max Senchilo - bass guitar
Donets Stepan - drums (ex)
Eugene Hrulev - drums (new)

https://vk.com/clubnordwitch
Share this games :

TWITTER