DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 27. září 2016

Home » » Recenze/review - THE SHIVA HYPOTHESIS - Promo 2015 (2015)

Recenze/review - THE SHIVA HYPOTHESIS - Promo 2015 (2015)


THE SHIVA HYPOTHESIS - Promo 2015
Demo 2015,  vlastní vydání

Dali mi napít z kalichu plného hořkosti, donutili mě hltat smutek smíchaný s tmou. V krvi jsem měl náhle otisknuté veškeré stíny, které jsem kdy potkal. Stal jsem se veleknězem, mnichem, přísahajícím na pravý nefalšovaný black death metal. Chodíval jsem kolem klášterních zdí, zahalený v kutně a žmoulající v ruce růženec. Jen má slova nepatřila nebi. Byl jsem jako svědomí, šourající se po nekonečných studených chodbách. Hledal jsem slova pro dnešní obrácenou modlitbu. Našel jsem je ve své cele, na studené pryčně, v podobě loňského promo alba holandských THE SHIVA HYPOTHESIS.  

Jedná se o temný materiál, nahraný snad v samotném záhrobí. Pánové přesně pochopili, o čem tma je. Předkládají nám hudbu, v níž jsou otištěny stopy starých dobrých BEHEMOTH, EMPEROR, IMMORTAL, DEATH, MAYHEM, GORGOROTH, ale i třeba českých ROOT. Nemám s tím absolutně žádný problém, i když je pravda, že mnohdy je výsledkem veškeré snahy lehká křeč. Je to vlastně jako s každou dnešní "novou" muzikou. Buď přistoupíte na zákeřnou hru kapely a přivřete oči i uši nad tím, že tu už všechno bylo a nebo ji šmahem odsoudíte. Osobně mě podobná hudba baví, ale mám k ní samozřejmě výhrady. 



Kapele by určitě slušela lepší produkce (i když na promo materiál se jedná o velmi slušnou kvalitu). Chtělo by to někoho, kdo by si pohrál se zvukem. Ono je všechno vlastně v pořádku, ale nijak to nebolí, neřeže. Podobných skupin je zkrátka hrozně moc a trošku se obávám, že pokud nesežene tahle smečka někoho, kdo by je víc "ušpinil" a doplnil tu pověstnou hnilobu navíc, můžou THE SHIVA HYPOTHESIS skončit v nekonečném propadlišti black/death metalových dějin. Byla by to škoda, protože to jsou dobří muzikanti a je hodně znát, že na sobě neustále pracují. Jenže znáte to, někdy vyznívá přílišná snaha vniveč. Každopádně, jedná se o velmi slušnou porci temnoty a zla. Jsem hodně zvědavý, co přijde příště. Budu se ve své cele těšit.



sumarizace:

Promo albu možná chybí kousek nějakého neotřelého koření, nějaký lépe zapamatovatelný nápad. Kapela, pokud se chce dál vyvíjet a zlepšovat, by měla příště přeci jen trošku víc zapracovat na originalitě, možná i zajímavější produkci. Jinak ale nemám s deskou absolutně žádný problém. A to je možná trošku špatně. Skupina, jako by se trošku bála se odvázat, pustit se do něčeho nového, zajímavějšího. Uvidíme příště, třeba nás překvapí. Cesta, kterou si THE SHIVA HYPOTHESIS vytyčili a po níž jdou, není vůbec lehká, podobně znějících smeček je dnes deset na jednom uříznutém prstu. Jinak se ale jedná o velmi dobré, slušně poslouchatelné album, které vám nakope zadnice. Solidní, tradiční pojetí black/death metalu, dobré nápady a uvěřitelné nasazení ale dělají z téhle desky hodně chutnou krmi. S nahrávkou tak nemám žádný zásadní problém. Všechno hezky odsýpá, má to drive i sílu. Jen tak dál! Velmi solidní album!


Asphyx says:

This promo album is lack of some piece of interesting spice, something more memorable idea. This band should work more on originality of themselves and maybe on their production if they want to be better and developed. But I have no other problems with this album. And maybe that´s the problem. The band seems to be afraid to go crazy and try something new, more interesting. We´ll see next time and maybe the band will surprise us. The road where these guys THE SHIVA HYPOTHESIS go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this is a very good and easy to listen album which would kick your ass. Solid, traditional type of black/death metal, good ideas and believable ideas makes this album very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this album. Everything flows and it has a drive and power. Good job! Very solid album!

tracklist:

1. Caduceus
2. Praedormitium
3. Maze of Delusion 


band:
Share this games :

TWITTER