DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 1. září 2016

Home » » Recenze/review - SVARTTJERN - Dødsskrik (2016)

Recenze/review - SVARTTJERN - Dødsskrik (2016)


SVARTTJERN - Dødsskrik
CD 2016, Soulseller Records

První, co mě napadlo při poslechu novinky norských blackerů SVARTTJERN byla myšlenka, že je to černý kov bez vzteku. Jenže, je tu ono pověstné jenže. Dal jsem desce vícero poslechů, ponořil se naplno do temných a studených chodeb podzemí a najednou jsem zjistil, že jsou mi tihle těžkooděnci velmi dobrými průvodci. Není to žádné inferno, ale nápady jednotlivých skladeb mě přesvědčily o tom, že se pověstný jazýček vah v mé hlavě nakonec naklonil na kladnou stranu. Zpočátku se sice vše slévalo v jeden celek, ale po delší době začaly nápady vyvěrat na povrch. A když jsem si odmyslel ještě to všechno černé malování, pozlátko a pózy, zůstala přede mnou deska, která pootvírala víka od rakví. 




Zlo má jak známo, mnoho podob. To, které nám ve své muzice předkládají SVARTTJERN je postupně žhnoucí, blikající nekonečnou, jakoby přidušenou zlobou. Čichám tu síru, podobnou té, kterou vypouštějí ze svých chřtánů kapely jako VREID, TAAKE, RAGNAROK, TSJUDER, ENTHRONED, CARPATHIAN FOREST, DARKTHRONE, BEHEMOTH. Studené melodie jsou opentleny neklidem a takovou zvláštně přitažlivou atmosférou. Rozhodně to není záležitost na pár poslechů, ani žádný prvoplánový průplach, ale studí to řádně. Možná bych se příště nebál přidat víc síry, špíny a skladby více "rozlišit". I tak považuji novinku za zdařilou, solidní a blackově "přívětivou" desku. Jen se musíte naladit na klasiku a nebát se vstoupit do starého semeniště hříchu. Album asi nebude bourat žebříčky hudebních kritiků, ale pro pravé fanoušky černého kovu je jako stvořená. Doporučuji všem, kdo žijí ve stínu!


sumarizace:

SVARTTJERN letos vydali velmi zajímavou a chytlavou desku. Je plná melodického black metalu, záhrobních orgií a smrti. Album se musí poslouchat v kuse, nejlépe za tmy a se zmrzlým srdcem. Velmi oceňuji zvuk a zajímavé, nakažlivé nápady. Při společných seancích zažívám pocity smutku, nenávisti a čistého zla. Pokud bych měl novinku k něčemu přirovnat, byla by to asi nějaká hodně stará, plesnivá kobka, ve které se kdysi děly neskutečné věci. Pokud máte rádi naléhavá alba, myslím, že budete spokojeni. SVARTTJERN nahráli hodně jedovatou a temnou desku! Velmi dobře.

Asphyx says:

SVARTTJERN released a very interesting and catchy album this year. It's full of melodic black metalorgies from the other world and death. Listen to this album in the row, best in the dark and with frozen heart. I appreciate the sound and interesting, catching ideas very much. I experience feelings of sadness, hate and pure evil by joint sessions. If I would compare, it would be probably very old, moldy vauld, that remembers impossible things. If you like urgent  albums, I think you will be satisfiedSVARTTJERN recorded very poisonous and dark album! Very well.

Tracklist:
1. Intro
2. All Hail Satan
3. Admiring Death
4. Blessed Flesh
5, Det River I Meg
6. Whispers And Prayers
7. Stars And Death
8. Dødsskrik
9. Hengivelse Til Døden
10. Acid Dreams

band:
HansFyrste - Vocals HaaN - Lead Guitar Grimdun - Drums Fjellnord - 2nd guitar Malphas - Bass

Share this games :

TWITTER