DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. října 2016

Home » » Recenze/review - ASPHYX - Incoming Death (2016)

Recenze/review - ASPHYX - Incoming Death (2016)


ASPHYX - Incoming Death
CD 2016, Century Media Records

Stojím ve vánici a do tváří mě sekají jemné částečky ledu. Blizard. Smršť. Bez kompromisů. Nárazové chvilky se střídají s pasážemi, kdy se můžete temně nadechnout. Mrzne vám krev v žilách, zpomaluje se tep, propadáte pomalu šílenství. Mám právě puštěnou novinku Asphyx - "Incoming Death".

Nové album ASPHYX - "Incoming Death" je old school death metalovým úderem přímo mezi oči. Je pokračováním dvou nahrávek předešlých, je precizně opracovaným kouskem ledu, který je vám vražen přímo do srdce. Holandská mašina, seřízená v přesně namíchaném poměru nářezu a chladu. Nový bubeník Stefan Hüskens (DESASTER) dodal na ještě větší (neučesané) razanci, Martin van Drunen svůj charakteristický hlas a Paul Baayens další porci studených riffů. ASPHYX jsou zkrátka kapelou, kterou musíte milovat (i když vyznívají pořád "stejně"). Novinka to jen dokazuje.



"Incoming Death" se mi zdá (oproti dvěma předešlým) možná trošku víc doomovou deskou, možná více propracovanější, ale to není zase tolik důležité. Hlavní jsou nápady, které samozřejmě pořád vycházejí ze samé podstaty "nových" ASPHYX - ze záhrobí, ze smrti. Pro mě je také hodně důležité, že jim tu jejich "pumelenici" zase žeru i s navijákem. Tahle smečka má zkrátka svůj jasný nátisk, svoji porci zběsilosti, kterou jim můžou ostatní skupiny závidět. Zvukově je novinka opět krásnou ukázkou toho, že i v dnešní době lze namíchat skladby v dobré kvalitě a přesto neztratit "starý" feeling. 

K obalu a provedení myslím netřeba nic dodávat, tady si přijde každý fanoušek opravdu na své. Šílenství opět propuklo. Silně, mocně, přesvědčivě, chladně. Tak jak to umí jen tito Holanďané. Víka od rakví nadskakují, zombie konečně ví, jakým směrem se vydat a já jsem (ze své podstaty) opět ztracen. Do konce roku sice ještě nějaký ten měsíc zbývá, ale i tak si myslím, že "Incoming Death" patří mezi nejlepší desky, které v death doomu letos byly vydány. Kult!



sumarizace:

Šílenství opět propuklo. Silně, mocně, přesvědčivě, chladně. Tak jak to umí jen tito Holanďané. Víka od rakví nadskakují, zombie konečně ví, jakým směrem se vydat a já jsem (ze své podstaty) opět ztracen. Do konce roku sice ještě nějaký ten měsíc zbývá, ale i tak si myslím, že "Incoming Death" patří mezi nejlepší desky, které v death doomu letos byly vydány. Nové album ASPHYX - "Incoming Death" je old school death metalovým úderem přímo mezi oči. Je pokračováním dvou nahrávek předešlých, je precizně opracovaným kouskem ledu, který vás zmrazí. Holandská mašina, seřízená k zabíjení! ASPHYX jsou na "Incoming Death" bestií, která se probudila znovu k životu! Perfektně namíchaný poměr studených doomových pasáží a zběsilé smrti dělají z novinky chladný kousek nože, který vám zajede přímo do srdce. Vynikající old school death doomové album, při jehož poslechu potkáte samotnou smrt! Kult!


Asphyx says:

The madness erupted again. Strongly, powerfully, convincingly and coldly. Only these Dutch know how to do it. The coffins´ lids are bouncing. Finally, zombies know which way to go and I am lost (inherently) again. Although there are a few months to the end of this year, but I think that “Incoming Death” is one of the best album of death doom this year. The new album by ASPHYX – “Incoming Death” is the old school death metal punch right between eyes. It is a continuation of two previous records. It is a precocious piece of ice which would freeze you. The Dutch machine constructed to kill! ASPHYX are like a beast which has just woken up from death on their new album called “Incoming Death”! It is a perfectly mixed ratio of cold doom passages and furious death and it makes a perfectly sharped knife from this album. It will go right into your heart. An excellent old school death doom album. You will meet the death itself on this album! Cult! 


"Incoming Death" track listing:
01. Candiru
02. Division Brandenburg
03. Wardroid
04. The Feeder
05. It Came From The Skies
06. The Grand Denial
07. Incoming Death
08. Forerunners Of The Apocalypse
09. Subterra Incognita
10. Wildland Fire
11. Death: The Only Immortal

ASPHYX is:

Paul Baayens - Guitar
Alwin Zuur - Bass
Martin Van Drunen - Vocals
Stefan "Husky" Hüskens - Drums


www.facebook.com/officialasphyx
www.asphyx.nl
http://www.centurymedia.com/
Share this games :

TWITTER