DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. října 2016

Home » » Recenze/review - BRUTALLY DECEASED - Satanic Corpse (2016)

Recenze/review - BRUTALLY DECEASED - Satanic Corpse (2016)


BRUTALLY DECEASED - Satanic Corpse
CD 2016, Doomentia Records

Když dal v roce 1648 švédský generál Jan Kryštof Königsmarck rozkaz k obléhání Prahy, asi tenkrát netušil, že jednou budou v Čechách existovat jeho následovníci. Nevím, jaké mají členové BRUTALLY DECEASED předky, ale s jistotou mohu prohlásit, že švédský death metal mají rozhodně v krvi. Před nahráváním letošní novinky s pravým a nefalšovaným smrtícím jménem "Satanic Corpse" musel zaznít jasný příkaz: "Nasypte to, co se do nich vejde". Sám jsem dohledal ve svém rodokmenu jednoho švédského vojáka a tak je doufám jasné, že mi bude hudba předkládaná ve stylu starých GRAVE, DISMEMBER, INTERMENT, ENTRAILS vyhovovat. Třetí dlouhohrající album "severských" válečníků zdá se upevňuje jejich vybojované místo na scéně. 



BRUTALLY DECEASED mají díky lehce neotřelým kytarám a vokálu svůj nezaměnitelný, pořádně zapáchající odér. Očekával jsem sice víc ledových melodií a někdy se ve všech těch sypačkách trošku ztrácím, ale celkově je "Satanic Corpse" velmi dobrým albem. Je to retro jako řemen, s určitými výlety do temnějších (komplikovanějších) oblastí. V některých sólech slyším staré heavy metalové hrdiny, což je jen ku prospěchu věci. Efekt kytarového pedálu, ten surový, elektrický bzukot na mě funguje, drtí mě, řeže, jako když se spálíte ledem. Líbí se mi, že si nahrávka na nic nehraje, obsahuje vše potřebné pro pořádnou pařbu, má skvěle děsivý obal od mistra Paola Girardiho i tradiční, velmi dobře ošetřený zvuk.  



Na své si přijdou jak fanoušci CD nosiče, tak zarytí příznivci vinylů. Tady nebylo ponecháno nic náhodě. Jen si při poslechu nevím proč říkám, jestli by do budoucna nešlo skladby opentlit ještě větší temnotou, případně špínou - protože když už retro, tak ať to hnije ještě víc! "Satanic Corpse" je každopádně starý rezavý buldozer, který se právě probudil ke svému životu a rozhodl se převálcovat vše živé. BRUTALLY DECEASED vás rozsekají se svoji dnes již pověstnou silou. Je to tak jen a jen dobře. Old school swedish death metal forever, tentokrát s příchutí drcených kostí!


sumarizace:

Nevím, jaké mají členové BRUTALLY DECEASED předky, ale s jistotou mohu prohlásit, že švédský death metal mají rozhodně v krvi. Před nahráváním letošní novinky s pravým a nefalšovaným smrtícím jménem "Satanic Corpse" musel zaznít jasný příkaz: "Nasypte to, co se do nich vejde". Stalo se tak a třetím dlouhohrající albem si tito "severští" válečníci upevnili vybojované místo na scéně. "Satanic Corpse" je starý rezavý buldozer, který se právě probudil ke svému životu a rozhodl se převálcovat vše živé. BRUTALLY DECEASED vás rozsekají se svoji dnes již pověstnou silou. Je to tak jen a jen dobře. Old school swedish death metal forever, tentokrát s příchutí drcených kostí!

Asphyx says: 

I have no idea who are the BRUTALLY DECEASED member´s ancestors. But I am sure they have Swedish death metal in their veins. Before recording their new album (with a pretty accurate and deadly name “Satanic Corpse”) someone must have said “make them suffer”. And they did. With their third long-played album this “Nordic” warriors consolidated their spot in the scene. “Satanic Corpse” is an old rusty bulldozer which has just revived and decided to roll over everything alive. BRUTALLY DECEASED will cut you with their legendary power. And that´s how it should be. Old school Swedish death metal forever and this time it has a crushed bones flavour!  

tracklist:
1. The Art of Dying
2. The Disclosure (In the Circle of Thy Bowels)
3. Hostile Earth
4. Epoch of Self-Denial
5. Where No Gods Dare
6. Ruthless Cleansing
7. Withstanding the Funeral
8. At One with the Dead
9. In Torment We Shall Strive 

band:
Michal Štěpánek † vocals
Tomáš Halama † guitars
Marek Štembera † guitars
Miroslav Ubias † bass
Zdeněk Štefánek † drums

Share this games :

TWITTER