DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. října 2016

Home » » Recenze/review - DARKTHRONE - Arctic Thunder (2016)

Recenze/review - DARKTHRONE - Arctic Thunder (2016)


DARKTHRONE - Arctic Thunder
CD 2016, Peaceville Records

Retro je obecné označení pro něco minulého, zaniklého, bývalého, může se jednat o označení pro cokoliv zpět v čase.

DARKTHRONE na novém albu "Arctic Thunder" opět jasně definují význam tohoto slova. Jejich hudba jako by nepodléhala zubu času. Záměrně zastaralý zvuk, starodávné postupy, ozvěny z osmdesátých let. K téhle kapele podle mě existují pouze dva přístupy. Buď je milujete a byli byste za ně ochotni vypustit duši a nebo vám přijde jejich tvorba primitivní a dávno přežitá. Oba názory jsou vlastně možné. Pro poslech je opravdu nutné se naladit na osmdesátá léta minulého století a oprostit se od současného vnímání hudby jako takové. Chce to vinyl, soustředěný poslech, otevřené okno do chladného večera a pak vám garantuji, že budete spokojenými archiváři. Stejně jako já.

 

Fenriz a Nocturno Culto jsou zkrátka šílenci, kteří vyznávají staré pořádky. Zůstali v době, kdy světu vládli CELTIC FROST, MAYHEM, BATHORY, HELLHAMMER, VENOM. Tam patří a okem tehdejších časů je nutné se na jejich novinku "Arctic Thunder" také dívat. Jasně, některé pózy, oblečení i projev jsou lehce úsměvné, ale také hodně uvěřitelné. Muzika je to opravdu blackově jednoduchá, ale návyková a velmi dobře vstřebatelná. Člověk si přijde, jako když před třiceti lety potkal na ulici svého kamaráda a vyměňoval si s ním navzájem kazety. Novinka má přesně tu správnou chladnou sílu, kterou mám tolik rád. Je jako čekání na vlak v zimní noci, kdy mrznete na zastávce, jste jako rampouch, který musíte holýma rukama odnést do sněhu, je jako vzpomínka, kterou máme my, staří bastardi usazenou někde vzadu v hlavě. Jak říkám, je to retro jak se patří! Doporučuji.


sumarizace:

Peklo zase hoří! Není divu, když nám k tomu hrají norští maniaci DARKTHRONE. Kapela, která připomíná dávné thrash/black metalové poutníky ze starých časů je přesně tím typem skupiny, která musí chytnout za srdce všechny milovníky old schoolu. Pojďte si spolu se mnou zavzpomínat na dobu, kdy se ještě hrálo reálně, bez pozlátek a zbytečností. „Arctic Thunder“ je hodně syrovou, nekompromisní deskou, nahranou snad v samotné márnici. Jako bychom právě potkali dámu, zvanou Smrt. Hudba je tady hodně stará, plesnivá, ošklivá a nepostrádá jakousi černou jiskru, kterou jsem vždy u kapel obdivoval. Málokdo umí vyvolat samotného Satana. DARKTHRONE se to povedlo. Vítejte na exkurzi v samotném pekle. Podávat se budou jen ty nejkrvavější kousky pokrmů. Nejlepší je, že Hádova říše v podání téhle norské mašiny, je velmi přitažlivá, nakažlivá a zákeřná. Líbí se mi tady a místo toho, abych dál něco psal, tak si nahrávku raději znovu pustím. Starodávná deska, nahraná s neskutečným feelingem! Album, které odtrhává maso od kostí! Skvěle!

Asphyx says:

The Hell is on fire! And it is like this because of DARKTHRONE, the maniacs from Norway. A band which reminds the old trash/black metal pilgrims from the old days who were the exact type of band which catch your heart if you are a fan of the old school music. Let´s bring back in memories the times when music was played in real way without any gloss or disutility. „Arctic Thunder“ is a very raw uncompromised album which must have been recorded in a mortuary. It´s like we just met lady whose name is Death. The music is very old, moldy, ugly and it doesn´t lack of black sparkle which is the main thing I have always admired about bands. There is only a few band which are able to call the Satan itself. DARKTHRONE made it happen. Welcome on an excursion to the Hell. There will be served only the bloodiest meals. The best thing is that Hades world which is created by this Norwegian band is very magnetic, catchy and cruel. I like it here and instead of writing something I´m going to play this record again. An old album which is recorded with an unbelievable feeling! An album which would chop your meat of bones! Great!

Tracklist:
1. Tundra Leach
2. Burial Bliss
3. Boreal Fiends
4. Inbred Vermin
5. Arctic Thunder
6. Throw Me Through the Marshes
7. Deep Lake Tresspass
8. The Wyoming Distance

Band:
Gylve Fenriz Nagell Ted Skjellum

Share this games :

TWITTER