DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 21. října 2016

Home » » Recenze/review - DEWDROP - Valley of Hate (2016)

Recenze/review - DEWDROP - Valley of Hate (2016)


DEWDROP - Valley of Hate
CD 2016, vlastní vydání

Neznám nic lepšího, než když se pitevnou rozlehnou romantické tóny nějakého dobrého death grindu. Tentokrát padlo mé krvavé oko na maniaky DEWDROP, kteří pocházejí z Nového Města nad Metují a věnují se právě různým smrtícím hudebním záležitostem. CD vkládám do přehrávače, pouštím play a začínám odřezávat horní část lebky od zbytku. Vystříkne na mě kousek šedé kůry mozkové. Leknu se, ale jinak mi hudba přijde vhodná právě pro tyto chvilky. Pánové hrají ostře, nekompromisně, chvílemi sice trošku monotónně, ale to patří k tomuto stylu, jako rubáš k mrtvole. Hudba zde není nijak objevná, ani neposouvá hranice, ale jedná se o solidní, dobře poslouchatelný materiál. Třaskavá směs odlehčujícího grindu, k tomu death metalové postupy, tohle všechno dělá z novinky "Valley of Hate" chutně  hnilobnou směs. 


Poslouchejte zde/listen here:


Ale abych jenom nechválil, CD by určitě slušel lepší zvuk i obal, tady čeká kapelu ještě hodně práce. Nápady pánové čerpají z těch nejtemnějších death grindových koutů, to je v pořádku. Občas si ale přeci jen říkám, zda by hudbě neslušela větší pestrost. Je to masakr, vhodný někam do klubu, kde to DEWDROP rozsekají na malé kousky, ale něco málo tomu ještě chybí. Možná větší tlak, síla. Jsou to samozřejmě pocity, které se velmi těžko popisují, ale je fakt, že se při pitvě občas zastavím a říkám si, jaká že skladba to vlastně hraje. Každopádně, kapela je na dobré cestě a pevně doufám, že jim to vydrží, protože podobných zahnívajících kousků hudby není nikdy dost. Solidní death grindová záležitost, vhodná ke každé pitvě!

sumarizace:

DEWDROP jsou zručnými brutálními řemeslníky. Jejich novinka sice není z nejoriginálnějších, ale řeže dobře, jako pořádně nabroušený skalpel. Proti takto podané hudbě nemám žádných výraznějších námitek. Na „Valley of Hate“ nalezneme tradiční, klasický death metal, pořádně okořeněný grindem. Nahrávka byla stvořena snad v nějaké opuštěné tovární hale, kde se scházejí samí amatérští patologové. DEWDROP splňují všechny mé požadavky na dobrou, propracovanou a temnou desku. Fanoušci žánru by měli být určitě spokojeni, stejně jako já. DEWDROP připomínají rozzuřenou a hladovou šelmu, právě puštěnou z klece. Ostré death metalové album, které je syrové jako exhumovaný hrob! Hodně kruté a morbidní CD! Doporučuji!

Asphyx says:

DEWDROP are experienced brutal craftsmen. Their new album is not the most original, however it cuts very well. It is like a nicely sharped scalpel. This kind of music is not something I could degrade. You can find traditional classic death metal on „Valley of Hate“ album and it is greatly spiced grind. The album must have been recorded in an abandoned factory´s hall – where are only amateur pathologists. DEWDROP fits in my "good well prepared dark album” list. If you are a fan of this genre, you should be satisfied – just like I am. These DEWDROP seem like a furious and hungry beast which has just been let out from its cage.


Tracklist:
Gokkun
Skybala
Head Hunter
Neurotic
Terrible Feats
Blumpkin
Gynekomastia
Forest Killer
Fekal Date
Lost Hope
Wohrnzyn
Septic

band:
Kasap - inhuman voice # Laco - drums # Mr. Zero - guit # Milan - guit #

Share this games :

TWITTER