DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 8. října 2016

Home » » Recenze/review - IN THE WOODS... - Pure (2016)

Recenze/review - IN THE WOODS... - Pure (2016)


IN THE WOODS... - Pure
CD 2016, Debemur Morti Productions

Pokaždé, když přijedu k moři, kochám se nejraději takhle k večeru vlnami, které se lámou v bílou pěnu. Sedáváme na břehu, sledujeme modro zeleno vodnatou plochu a máme sto chutí skočit do té nekonečné krásy. Jsem vodomil, jsem milovník ticha temných hlubin. Mám rád tu svobodu, to splynutí s přírodou, ten niterný pocit vzájemného propojení. Je to otázka vnitřního rozpoložení a nálady. Stejně jako desky avantgardně blackových progresivců IN THE WOODS... Jejich hudba je, stejně jako oceán, svým způsobem neuchopitelná a nepopsatelná. Lepší je si jen tak sednout, naladit své radary na smutek a poslouchat. 

Norové svojí tvorbou patří do party maniaků, kteří se zhlédli v lehkých melodiích, v postupném navozování roztodivných nálad. Pro někoho to budou jen obyčejná preludia, sám musím mít na podobnou hudbu rozpoložení, ale vězte, že pokud se hudba spojí s vaší duší, dosáhnete pocitů srovnatelných snad jen s meditací.Tahle muzika se musí poslouchat s pohledem upřeným do dálky, se vznešeností dravce shlížejícího dolů do údolí, s pomíjivostí v očích. Jinak ji nepochopíte.



Podobnost a vlivy ULCER, PRIMORDIAL, MANES, SÓLSTAFIR, SUFFERING a ostatních nálado - tvůrců není nijak náhodná, přesto mi přijdou IN THE WOODS... zajímaví, sví a snad i originální. Někdo mi kdysi říkal, že si bere alba téhle kapely na procházky do lesů. Můžu s tím jen a jen souhlasit a doporučit vám mohu i letošní "Pure". Mám společná setkání položená hrozně zvláštním způsobem. Někdy si desku poslechu a nedám na ni dopustit. Jindy zase, to když jsem hodně unavený, tak ji jen tak zběžně projedu a nic ve mě nezanechá. Každopádně, pokud máte rádi takový ten severský smutek a rozjímání, tak rozhodně neváhejte. Stojí to rozhodně za to.


Asphyx says:

Early morning walks through the awaking forestSad dewdrops, waiting to gravitySounds coming from the slow leaving darknessGrandeur, lightness, preludium of cold. These are IN THE WOODS... on their new album. They continue exactly there, where they left off for the last time and develop to perfection next sad motivesMix of doom, darkness, lightweight metal progression in the limit of avantgarde black metal law and mainly very good player performance. All of this can be found on the new album this yearCD has a certain spark, electric charge, that immediately jumped on me after a few listenings. No more words,  great record!

Tracklist:
01. Pure
02. Blue Oceans Rise (Like A War)
03. Devil's At The Door
04. The Recalcitrant Protagonist
05. The Cave Of Dreams
06. Cult Of Shining Stars
07. Towards The Black Surreal
08. Transmission KRS
09. This Dark Dream
10. Mystery Of The Constellations

Band:
C:M. Botteri - Bass X. Botteri - Guitar Anders Kobro - Drums James Fogarty - Vocals, guitars and Keys Kåre "Corey" Sletteberg - Guitars 

Share this games :

TWITTER