DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 28. října 2016

Home » » Recenze/review - KRYPTS - Remnants of Expansion (2016)

Recenze/review - KRYPTS - Remnants of Expansion (2016)


KRYPTS - Remnants of Expansion
CD 2016, Dark Descent Records

Zlo je tam někde venku. Čeká na vás. Má mnoho podob. Někdy se tváří jako váš nejlepší kamarád, kterého jste dlouhá léta podporovali a pak vás zradil. Nebo je krásnou ženou, využívající své přitažlivosti. Jde jí jen o moc. Zničit vás. Když pak zlo poznáte a rozlišíte, zjistíte, že vzniklo ze strachu. Z bolesti, která způsobuje další bolest. 

S finskými uctívači H.P. Lovercrafta jsem měl co do činění již několikrát. Minulým albem "Unending Degradation" (2013) mě zase tolik neoslovili. Něco málo mi na jejich díle chybělo. Víc zla, víc špíny. Letos byly mé prosby vyslyšeny a vy se tak můžete s kapelou ponořit do krvavého bahna nejhnusnějších běsů, šílených představ, tmy, death metalu a doomových nálad. KRYPTS jsou na novince "Remnants of Expansion" bažinou, do které se budete postupně bořit. Naláká vás na krásný třpyt mlhy nad mokřadem, potom vás schramstne a už nikdy nepustí. Cítíte ten puch rozkládajících se těl? Slyšíte nářek nevinných obětí? Zlo opět promluvilo.



KRYPTS se vydali stejnou cestou, jako jejich temní kolegové DEMIGOD, UNDERGANG, DISMA, FUNEBRARUM, INCANTATION, SLUGATHOR, VORUM, RITUAL NECROMANCY, ABHORRENCE. Jsou nálado tvůrci, kteří vás postupně opracují k obrazu svému. Jsou jako morbidní sochaři, tvořící svá díla z kousků lidské tkáně. Nahlodají vás pomalu, s rozvahou, vlastní snad jen šelmám čekajícím na kořist. Album tak slouží k rituálnímu rozjímání nad černotou vesmíru. Připomíná bránu do pekla, která se před vámi monumentálně otevírá. Ještě kousek, ještě malou chvíli a spatříte onen zlý svět. Tohle album z hlavy jen tak nevyženu. Chutná mi, drtí mě, je pro moji osobu přitažlivé. Stejně jako špína, nalezená ve vlastním hrobě. Death metalová temnota, která vás pohltí!


sumarizace:

KRYPTS na své druhé dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. KRYPTS se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!

Asphyx says:

KRYPTS are on their second full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hellKRYPTS move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!

Track List:
Arrow Of Entropy
The Withering Titan
Remnants Of Expansion
Entrailed To The Breaking Wheel
Transfixed


band:
Antti Kotiranta - Voz/Bajo
Ville Snicker - Guitarra
Jukka Aho – Guitarra
Otso Ukkonen - Batería


Share this games :

TWITTER