DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 7. října 2016

Home » » Recenze/review - KYPCK - 3epo (Zero) (2016)

Recenze/review - KYPCK - 3epo (Zero) (2016)


KYPCK - 3epo (Zero)
CD 2016, Ranka Kustannus

Říká se, že ruská duše je veliká a široká jako jejich země. Když poslouchám novinku finských doomařů KYPCK, tak s tím musím souhlasit na sto procent. Tihle pánové se zhlédli v ruské historii, ve válce, v bolesti, v chudobě. Všechno tohle vzali, opatřili texty psanými v azbuce a vydali do chladných mrazivých nocí ven. Čtvrté řadové album je pokračováním věcí minulých. Opět se pomalu navozuje atmosféra beznaděje, zase máme co do činění s mumláním mužiků. Celek je pak návykovou látkou, kterou buď zhltnete s velkou chutí nebo budete přísahat na její odmítání. Tahle kapela má svůj nezaměnitelný výraz, který si budete pamatovat navěky. Amen.



Skladby se plouží podobným stylem, jako tomu bylo u TYPE OF NEGATIVE, jako u současných TRIPTYKON, THE FORESHADOWING. K tomu si samozřejmě připočtěte určitou těžko definovatelnou nehostinnost, syrovost a ruské propriety. Podobná hudba chce čas, nesmí se na ni spěchat. Možná vám zpočátku bude vadit ruština, ale my, co jsme se ji učili ještě ve škole s tím nebudeme mít sebemenší problém. Poklidně, dlouze plynou skladby na "3epo (Zero)". Všichni doomaři by měli zpozornět a vy ostatní třeba jen ochutnejte a uslyšíte sami. Osobně dostanu na všechny tyhle pochmurné melodie obrovskou chuť hlavně k večeru, kdy chci odpočívat. Album mi přijde svým způsobem hodně přitažlivé, zvláštní, se svoji nezaměnitelnou atmosféru. Ruský smutek v podání finských KYPCK je zdá se opravdu nekonečný.


sumarizace:

Nové album finských KYPCK je odkazem ruských dějin. Líbí se mi smutná, syrová nálada, zajímavé texty i nekonečný chlad, který se mi při poslechu vkrádá do srdce. Novinku nelze poslouchat ve stresu, potřebujete na ni klid, pokoj plný temnoty a náladu na bodu mrazu. Finové jasně opět dokazují, že jsou originální, mají svůj vlastní výraz a tvář. Nekonečné jsou pláně matičky Rusi, divoká je její historie. KYPCK se tohle všechno povedlo opět přenést na hudební nosič. Novinku si neskutečně užívám, jsem jí pohlcený a "nemůžu se jí zbavit". Texty psané azbukou, chlad, vznešenost. Tohle všechno na "3epo (Zero)" naleznete. Doom metalové album, které vás uhrane!

Asphyx says:

The new album by Finish band KYPCK is a reference of Russian history. I like the sad, raw atmosphere, interesting lyrics and endless coldness which creeps into my heart while listening to this album. You cannot listen to this album when you are depressed, you need to be calm, room full of darkness and cold mood. These Finns proved us again, that they are original and have their own attitude and face. How endless are the plains of Mother Russia, how wild is her history. KYPCK put all of this on their record. I really enjoy this album and I am full of it. “I cannot get rid of it”. The lyrics are written in Cyrillic, coldness, grandness. That is what you´ll get in “3epo (Zero)”. Doom metal album which would curse you! 


Tracklist:
01. Я свободен (I Am Free)
02. 2017
03. Мне отмщение (Vengeance Is Mine)
04. Прогулка по Неве (Stroll by the Banks of Neva)
05. На небе вижу я лицо (I See a Face in the Sky)
06. Моя жизнь (My Life)
07. Последний тур (The Last Tour)
08. Русофоб (Russophobe)
09. Байкал (Baikal)
10. Белая смерть (White Death

band:
E. Seppänen – VOCALS, S.S. Lopakka – GUITAR, S. Kukkohovi - GUITAR, J.T. Ylä-Rautio – BASS, A.K. Karihtala – DRUMS.

Share this games :

TWITTER