DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 3. října 2016

Home » » Recenze/review - MERCYLESS - Pathetic Divinity (2016)

Recenze/review - MERCYLESS - Pathetic Divinity (2016)


MERCYLESS - Pathetic Divinity
CD 2016, Kaotoxin Records

Pařížské katakomby (francouzsky Les catacombes de Paris) začaly vznikat již ve starověku, kdy Římané pod Paříží dolovali kamení. Od 7. dubna 1786, kdy proběhlo vysvěcení podzemních prostor, se katakomby staly úložištěm lidských ostatku ze zrušených hřbitovů, které musely ustoupit nové městské zástavbě. Do roku 1814 již byly do katakomb umístěny ostatky více než šesti milionů lidí. V současnosti mají katakomby cca 190 kilometrů chodeb v hloubce kolem 20 metrů pod celou Paříží, z nichž je jen část (asi 2 km) zpřístupněna návštěvníkům. Ve 21. století se začal kus hroutit, a tak je museli podepřít pilíři.

Měl jsem tu čest asi před desíti lety tohle místo, opředené legendami a strachem navštívit. Když jsem pak letos poprvé poslouchal novinku francouzských kultovních death metalistů MERCYLESS, spojilo se mi vše v jedno. Na stěnách mého pokoje najednou ležely vyskládané hromady lebek, znovu jsem si četl nápisy o epidemiích, o násilných činech, o nekonečné smrti. Pomalu se mi do žil vkrádal strach. Kapela sice pochází z Mulhouse, Alsace, ale jejich nové album "Pathetic Divinity" působí dojmem, že muselo ve slavných nekonečných katakombách vzniknout. Vítejte v záhrobí!




MERCYLESS se drží svého čertovského kopyta a hrají stejným způsobem, jako hrávali v devadesátých letech. Znamená to, že v jejich tvorbě můžeme vystopovat ranné PESTILENCE, ASPHYX, kolegy MASSACRA, CANCER, LOUDBLAST, ale i třeba takové OBITUARY, SINISTER. Jedná se přesně o ty old school death metalové orgie, které musí mít rád každý oddaný fanoušek starodávných melodií. Já, jako skalní srdcař undergroundových kapel musím MERCYLLES jen pochválit. Líbí se mi zvuk, nápady, obal i zastřeně krutý vokál. Mám v podobném stylu death metal nejraději a tak si užívám všechny ty podzemní melodie s až oddanou úctou. Francouzi mě mají zkrátka na lopatě a já se nechám jejich novinkou "Pathetic Divinity" pokaždé strhnout do těch nejtemnějších pařížských katakomb. Tohle je kult všech kultů. Maniakální deska!


sumarizace:

Tančíme na hrobech našich death metalových předků, přemýšlíme o nesmrtelnosti a řinčíme kostmi do rytmu jediného pravého death metalu. Francouzský kult MERCYLESS ožil opět s neskutečnou silou a energií. Jestli jste si mysleli, že téhle hydře uniknete, tak jste se pekelně mýlili. Chytne vás, omámí a pokouše zuby ostrými jako hroty nožů. Při poslechu mám občas strach vylézt na světlo boží. Tisíckrát prokletý, obětovaný, zavržený. Takový se cítím při "Pathetic Divinity". Doomová nálada otevřených hrobů na mě dýchá ze všech stran. Tohle album je povinností pro všechny old school death metalové maniaky. Vítejte v pekle! Francouzské smrtící album, které vám zatluče hřeby do rakve! Vynikající chorobná deska! Inferno! Kult!

Asphyx says:

We are dancing on the graves of our death metal's ancestors, we think about immortality and rattle  bones to the rhythm of the only one true death metal. French cult MERCYLESS is alive again with incredible strength and energy. If you thought you'll escape this Hydra, you are hellishly wrong. It grabs you, drug and bite with teeth sharp like tip of knives. When I listen, I'm sometimes scary to come into the light of God. A thousand times cursed, sacrificed, cashiered. So I'm feeling with "Pathetic Divinity". Doom mood of open graves breathes from all sides at me. This album is a obligation for all old school death metal maniacs. Welcome to hell! French deadly album that knocks nails in your coffin! Excellent morbid CD! Inferno! Cult!


Tracklist:
01. Blood of Lambs
02. Pathetic Divinity
03. A Representation of Darkness
04. My Name Is Legion
05. Exhort the Heretic
06. Left to Rot
07. Eucharistic Adoration
08. Christianist
09. How Deep Is Your Hate?
10. Liturgiæ

Line up
Max Otero – guitars & vocals
Gautier Merklen – guitars
Matthieu Merklen – bass
Laurent Michalak – drums


Share this games :

TWITTER