DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 30. října 2016

Home » » Recenze/review - OBITUARY - Ten Thousand Ways to Die (2016)

Recenze/review - OBITUARY - Ten Thousand Ways to Die (2016)


OBITUARY - Ten Thousand Ways to Die
CD, digital Live album 2016, Relapse Records

Rozbrušovačka s nápisem OBITUARY na boku se do mě poprvé zakousla někdy v roce 1990. Byla to morbidní láska, která vydržela až do dnes. Vždycky mě fascinovala určitá syrovost, chlad a vlastně i ta geniální jednoduchost. Všechny ty nesmrtelné riffy, kterými mi odsekávají kousky masa od kostí již dlouhých dvacet osm let. Floridské komando si prošlo samozřejmě několika změnami v sestavě, slabšími alby, ale já jsem stará škola. Věrný až za hrob, fanoušek, který má celou kompletní sbírku jejich desek, hltá každou zmínku o skupině a těší se na všechny nové skladby. Letos nám OBITUARY přinášejí live album s názvem "Ten Thousand Ways to Die". Deska, s krvavě démonickým obalem od Andrease Marchalla, obsahuje dva nové songy a 11 starých fláků, zahraných naživo. Záležitost asi opravdu jen pro ortodoxní fans.

Kdo OBITUARY znáte, tak určitě víte, že jejich síla se nejvíc ukázuje při živých vystoupeních. Letošní album je poskládáno z útržků záznamů z různých koutů světa. Bohužel, taková ta syrová a studená atmosféra, zvuk rozbrušovačky, se na desku přenést nepodvedlo. Možná by bylo lepší, kdyby se jednalo o záznam celého jednoho koncertu, takhle je nahrávka poměrně roztříštěná. Jenže, znáte to. Jednou jste maniak, death metalový sběratel a tak si desku stejně pořídíte. Už jenom kvůli těm dvěma novým skladbám (Loathe, Ten Thousand Ways to Die), ke kterým lze říct snad jediné - jsou to OBITUARY. Myslím, že psát cokoliv dalšího nemá cenu. Kapela má dostatek zkušeností, aby si ošetřila zvuk, provedení a vlastně vše, co je potřeba k pořádnému floridskému zážitku.



Poslední dobou se dost často přistihnu, že vnímám hudbu jinak než dnešní mladá generace. Já u svých srdcovek musím mít originál, poslouchám zásadně celá alba v kuse a pro nás OBITUARY také hrají. Pokud od nich čekáte, že se změní, tak čekáte marně. Je jen na vás, zda je oceníte, či ne. Za mě je to jasné. Já si sednu, otevřu okno i pivo a pak nechám do svého pokoje proniknout syrový a řezavý floridský chlad. Pro někoho bude letošní počin zcela zbytečným vydáním, pro nás, věrné a poctivé, spousta skvělých zážitků. Mě se hrozně líbí, že tuhle partu surovců poznáte podle prvních pár tónů, k tomu nestárnoucí hlas Johna Tardyho. Myslím, že zase vím, co budu dělat po večerech. "Ten Thousand Ways to Die" je zkrátka sběratelským kouskem a je to tak jen dobře. Rozbrušovačka je zdá se k nezastavení. Její klasická death metalová práce mě pořád moc baví! Krev zkrátka nevyměníte.


Asphyx says:

I have no words. An excellent album for all loyal fans! The obligation for all the devotees, who likes OBITUARY! Death metal gods in excellent form! Wow!


Tracklist:
1. Loathe
2. Ten Thousand Ways to Die
3. Redneck Stomp (Live)
4. Centuries of Lies (Live)
5. Visions in My Head (Live)
6. Intoxicated (Live)
7. Bloodsoaked (Live)
8. Dying (Live)
9. Find the Arise (Live)
10. 'Til Death (Live)
11. Don't Care (Live)
12. Chopped in Half-Turned Inside Out (Live)
13. Slowly We Rot (Live)

band:
current members:: John Tardy -------Vocals (1984-current) Trevor Peres ---- Guitar (1984-current) Donald Tardy ---- Drums (1984-current) Terry Butler ------ Bass (2010-current) Kenny Andrews---Guitar(2012-current) ::touring members:: Kenny Andrews - Bass, & Guitar (2010, 2011) Steve Digiorgio -- Bass (2010) Lee Harrison---Guitar (2012) ::former members:: Jerome Grable ---- Bass (1984-1988) Allen West -------- Guitar (1984–1989, 1992–2006) Daniel Tucker ----- Bass (1988–1989) Frank Watkins ---- Bass (1989–2010) James Murphy---- Guitar (1990) Ralph Santolla-----Guitar (2007-2011)

Share this games :

TWITTER