DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 23. října 2016

Home » » Recenze/review - SAHG - Memento Mori (2016)

Recenze/review - SAHG - Memento Mori (2016)


SAHG - Memento Mori
CD 2016, Indie Recordings


Někdy dostanu obrovskou chuť se vrátit na začátek. Vymazat všechnu špatnou hudbu, kterou jsem kdy slyšel a stát se houbou, která bude vše nasávat znovu. Myslím, že kdybych to učinil, tak bych švédské doom/heavy šílence SAHG určitě poslouchal. Kapela, hrající od roku 2004, není žádnými nováčky na scéně, jen ji obdivují spíše starší ročníky. Letos tomu nebude jinak. Chutný koktejl umíchaný z vlivů BLACK SABBATH, CANDLEMASS, ale i novějších GRAND MAGUS, ORCHID, THE GRAVIATORS, VENOMOUS MAXIMUS, nechá vzpomenout na přelom osmdesátých a devadesátých let. Novinka mi chutná a chutná mi moc. Je to taková temná pohoda, nadšení, odhodlanost zchladit vás na bod mrazu. Letos se SAHG opravdu podařilo mě uhranout.

 

"Memento Mori" vás přenese na větrnou horu, kde kousek od kostela leží malý hřbitov. Je sychravo, ne - vlídno, krajem se vznáší kytara, smutně a naléhavě. Přidá se naříkavý hlas a vy najednou cítíte v žilách poctivé rockové kořeny. SAHG si mě omotali kolem prstu, odnesli do země stínů a přetvořili k obrazu svému. Jsem jim za to vděčný, protože jinak bych byl ochuzen o další z kapel, které moc dobře ví, jak způsobit mráz na mé páteři. Tohle je deska, kterou můžete pustit svému tátovi, který vám jako malému rval do hlavy staré vinyly. Oplatíte mu tak tu radost z hudby jako takové. Nečekejte žádný nářez, Švédi na to jdou trošku jinak. Pomalu, hlodavě. Jsou jako had, který se na vás, oběť, soustředí při lovu. Pokud máte podobnou muziku rádi, tak ji berte všemi deseti. Rozhodně neprohloupíte. Křišťálový doom metal s otiskem starých časů! Skvěle.



sumarizace:

SAHG nahráli svoje tradiční album posledních let. Je plné vznešených heavy doomových melodií a řeže opravdu krásně. Novinku si přehrávám ve chvílích, kdy si chci odpočinout, kdy mám klid a pohodu. Oceňuji dobré nápady i ostrost, kterou cítím z každé skladby. Album je to melodické, příjemné a chladné zároveň. Proti podobné hudbě nemám žádných námitek. Není to sice nic, co by bořilo hranice stylu, ale muzika je zahraná s nadšením a věrností stylu. Vznešené heavy doomové album, které vás přenese na chladný sever!


Asphyx says:

SAHG recorded their traditional album like in recent years. It is full of fascinating heavy doom melodies and it cuts really nice. I play the news in the moments when I want to relax, when I want to stay calm. I appreciate the good ideas and sharpness, I feel from each song. The album is melodic, nice and cool at the same time. I have nothing against similar music. Even though there is nothing to destroy borders of this style, but the music is played with enthusiasm and fidelity to the style. Excellent heavy doom metal album that takes you to the cold north!

Tracklist:
1. Black Unicorn
2. Devilspeed
3. Take It to the Grave
4. Silence the Machines
5. Sanctimony
6. (Praise The) Electric Sun
7. Travellers of Space and Light
8. Blood of Oceans

band:
Four Norwegian Bastards 

Share this games :

TWITTER