DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 17. října 2016

Home » » Recenze/review - SAXON - Let Me Feel Your Power (Live) (2016)

Recenze/review - SAXON - Let Me Feel Your Power (Live) (2016)


SAXON - Let Me Feel Your Power (Live)
2CD, UDR Music

Vstoupil do dveří a už měl ve tváři napsáno, že hledá nějakou oběť. Znal jsem ho. Mladý kluk, fešák a tak trošku (nebo spíš hodně) narcis. Potkávám ho na koncertech a tak se ke mě hned hrnul. Seděl jsem v hospodě čtvrté cenové skupiny, kam si chodím občas odpočinout od dnešního světa.

"Ty vole, to si ze mě děláš prdel, co to máš za triko?": zahlásí kruto tvrdě hned místo pozdravu. "Ahoj, to mám od Saxon, přímo z koncertu": odpovím v naději, že jsem potkal podobně nadšeného fanouška, jako jsem já. "To je pěkná sračka, vždyť je to heavík?!": pokračuje stylem, jakoby byl v nějaké internetové diskuzi. "Není, poslouchám tuhle kapelu od doby, kdy jsem byl ještě malej capart, máma mi je pouštěla...": snažím se pokračovat v obhajobě své milované hudby. Nepomáhá to. Narcis má dál projev. Je k nezastavení. Dozvím se, že je to muzika pro dědky, že není dostatečně "PROGRESIVNÍ" (to je slovo, které je dnes používáno jako zaklínadlo). U toho všeho si neustále matlá prstem po telefonu a já si raději objednávám další pivo.

Zrovna letošní živák "Let Me Feel Your Power" jsem si hrozně oblíbil. Sedl mi krásně do nálady, přenesl mě na všechny ty koncerty, které jsme se SAXON spolu za ta dlouhá léta absolvovali. Má dobrý zvuk, je nahrán v různých koutech světa a člověk se opravdu cítí jako politý živou vodou. Britové si prošli klasickým hard rockem, heavy metalem, hair metalem, thrashem. Mají svůj nezaměnitelný výraz, k tomu Biffa Byforda, který je i ve svém věku neskutečný démon. 

Narcis pořád mluví, z jeho úst jdou samá prázdná slova a já několika otázkami zjišťuji, že vlastně SAXON nikdy pořádně neslyšel. Mám ho plné zuby, začíná se do mě navážet. "Ty vole, ty seš jak Evropská unie, taky mi pořád nutíš, co mám dělat, co mám jíst, pít, jak se musím chovat, co MÁM POSLOUCHAT": naštvu se. "Vždyť hudba má být od toho, že ti má dělat radost, máš si ji užívat a musíš cítit, že jde od srdce": zkouším to naposled, jenže Narcis si jede dál svoje naučené fráze. Jdu radši za naší servírkou, které je skoro padesát, pořád ji to neskutečně sluší a poprosím ji, aby mi pustila poslední řadovku SAXON - "Battering Ram". Usměje se a hospoda se najednou přenese do Anglie, do dob, kdy světu ještě vládl NWBOHM. Kupuju pivo a Narcis mi po dalších aktualizacích několika statusů na mnoha sítích světa řekne: "Ty vole, to je ale kurva dobrá muzika, co to pustila?". Začneme se s paní za výčepem smát, že jsme k nezastavení.

Tento příběh se opravdu stal a všechny postavy jsou pravé, nerecyklované a stále žijí. Vše se zakládá na čisté pravdě.



Novinku "Let Me Feel Your Power", poskládanou ze samých heavy metalových pecek si neskutečně užívám. Odkládám na nějaký čas veškerou ostatní muziku a "navštěvuji" koncerty SAXON. Chodím ulicemi, občas přistižen, že přidám do rytmu kroků lehký taneční skok. V ranní tramvaji se usmívám a jsem tím všem podezřelý. Jsem fanoušek kapely, oddaný, srdcař, kterého novým kouskům nenaučíte. Mám tuhle partu metalových šlechticů zakódovanou někde hluboko v genech, jsem jí odkojen, prolnut. Jsem hrozně rád, že jsem starým rockovým psem, který už nemusí nic nikomu vysvětlovat. Užívám si, zpívám, pařím. Stačí mi to ke štěstí a mám z toho větší radost než z metalového popcornu, který je na mě házen ze všech stran. Stárnout se musí umět a SAXON to umí se ctí. Klobouk dolů! Skvělé dvoj - CD!


Asphyx says:

I have no words. An excellent album for all loyal fans! The obligation for all the devotees, who likes SAXON! Heavy metal gods in excellent form! Wow

Tracklist:
01. Battering Ram (Live In Munich)
02. Motorcycle Man (Live In Munich)
03. Sacrifice (Live In Munich)
04. Destroyer (Live In Munich)
05. Power And The Glory (Live In Munich)
06. 20,000 Feet (Live In Munich)
07. The Devil's Footprint (Live In Munich)
08. Heavy Metal Thunder (Live In Munich)
09. Queen Of Hearts (Live In Munich)
10. Princess Of The Night (Live In Munich)
11. Wheels Of Steel (Live In Munich)
12. Denim And Leather (Live In Munich)
13. Crusader (Live In Munich)
14. Eye Of The Storm (Live In Brighton)
15. Battalions Of Steel (Live In Brighton)
16. Requiem (Live In Brighton)
17. Motorcycle Man (Live In Chicago)
18. This Town Rocks (Live In Chicago)
19. Sacrifice (Live In Chicago)
20. Power And The Glory (Live In Chicago)
21. Solid Ball Of Rock (Live In Chicago)
22. Dallas 1 Pm (Live In Chicago)
23. Heavy Metal Thunder (Live In Chicago)
24. Rock The Nations (Live In Chicago)
25. The Eagle Has Landed (Live In Chicago)
26. Wheels Of Steel (Live In Chicago)
27. Backs To The Wall (Live In Chicago)
28. Just Let Me Rock (Live In Chicago)
29. Strong Arm Of The Law (Live In Chicago)
30. 747 (Strangers In The Night) (Live In Chicago)
31. Princess Of The Night (Live In Chicago)
32. Denim And Leather (Live In Chicago)


band:
Biff Byford Nibbs Carter Nigel Glockler Paul Quinn Doug Scarratt

Share this games :

TWITTER