DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 29. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - BELLIGERENT INTENT - The Crucifire (2016)

Recenze/review - BELLIGERENT INTENT - The Crucifire (2016)


BELLIGERENT INTENT - The Crucifire
CD 2016, vlastní vydání

Někde daleko v australské buši, uprostřed skal, musí být jeskyně, kde je míchána černota s hnisem a jsou tvořený šílené smrtící lektvary. Další poslové ze země stínů vydali svědectví o zlu. BELLIGERENT INTENT. Kapela, která se rozhodla nám letos citovat ze starých death/black metalových učebnic. Pohodlně se tedy usaďte, zapalte svíce a sepněte ruce do symbolů pro vyvolávání temných sil. Zmáčkněte play a do vašeho pokoje se jako hejno krkavců rozletí zprávy od samotné Smrti.

Poslouchám novinku "The Crucifire", kývám rozvážně hlavou do rytmu a spolu s kapelou vzpomínám na skupiny jako jsou ANGELCORPSE, SCARABAEUS, PERDITION TEMPLE, SADISTIK EXEKUTION. Je mi v téhle společnosti dobře, i když musím přiznat, že pak mívám děsivé noční můry. Australané nám letos namíchali opravdu hodně špinavý koktejl. Je plný hnisu, špíny, tlaku, odmítání čehokoliv dobrého. Satanismus přenesený do světa death a black metalu. Uvěřitelnost, polámané kosti i hanobení svatých ostatků. Tohle všechno zde nalezneme. Bojím se spát.







BELLIGERENT INTENT sice podle mě nedosahují kvalit svých kolegů z australské death metalové ligy, ale jejich album "The Crucifire" rozhodně stojí za bližší ohledání. Musíte být samozřejmě fanoušek podobných hudebních zvěrstev a vaše uši nesmí hledět na nějakou tu ošklivost. Bez těchto požadavků novinku nepochopíte. Osobně to mám nastavené tak, že někdy bych si dával album do žil několikrát denně, až mi přijde, že jsem na něm závislý. Pak mám ale také třeba týden, kdy na něj nemám vůbec chuť. Toho zla je zkrátka příliš a někdy jim ho zase tak úplně nevěřím. Jako celek je ale album velmi nechutným pokrmem, který doporučuji podávat pouze se shnilou přílohou. Neberte slovo bezbožné nadarmo! Poslouchejte BELLIGERENT INTENT a vaše duše propadne peklu! Velmi dobré album!


sumarizace:

"The Crucifire" je deskou, která má velmi nakažlivou atmosféru. Připomíná výše zmíněné rituály natolik uvěřitelně, že by na CD mělo být nalepeno varování před zlými silami. Black death metal je zde špinavý, uvěřitelný a nepostrádá velmi silné melodie. Desku si užívám úplně stejně jako pravé okultní obřady. Australané hrají s nadšením, energií a dokážou vtáhnout do své nečisté hry. Jejich kruté příběhy opravdu ožívají a znesvěcují vše svaté. Z malé vesnice, ležící na úpatí hory, se vydal dlouhý průvod. Na nosítkách sedí další oběť. Démoni si žádají další a další maso. Ženy naříkají, muži mají zachmuřené tváře. V čele zástupu stojí členové kapely a nesou v rukou obrácené kříže. Zvony se opět houpají do kroku. Chodí to tady tak odjakživa a byla by škoda něco měnit. Pravý bezbožný black death metal!

Asphyx says:

"The Crucifire"  is an album with a contagious atmosphere. He recalls the dark rituals so believable that the CD should contain a warning against evil forces. This is Black Death Metal which  is dirty, believable and not lacking very strong melodies. This Album ..I enjoy exactly the same way as true occult rites. Australian maniacs are playing with enthusiasm, energy and are able to draw up their dirty play. Their cruel stories really come to life while desecrating everything holy. Totally right godless black/death metal!

Tracklist:
1. Repent the Flesh
2. Tyrants of Slaughter
3. Diabolical Sacrilege
4. The Second Death
5. Burning Halls of Damnation
6. Menacing in Hate
7. Tortured Redeemer
8. Be the Victorious
9. The Crucifire

Share this games :

TWITTER