DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 17. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - CHURCH OF DISGUST - Veneration of Filth (2016)

Recenze/review - CHURCH OF DISGUST - Veneration of Filth (2016)


CHURCH OF DISGUST - Veneration of Filth
CD 2016, Memento Mori

Už se scházejí první smuteční hosté. Dámy v černém, se závoji připomínajícími pavučiny. Pánové s vážnou tváří i malé děti, které ještě netuší, o co vlastně jde. Nebožtík je vystaven uprostřed sálu, upraven a vypadá to, že se tváří spokojeně. Zřízenci odvedli dobrou práci. Začne hrát hudba, tentokrát velmi dobře zvolená. K tomuto smutnému obřadu se hodí američtí death metalisté CHURCH OF DISGUST, jakoby pro něj byli stvořeni. Kapela se opře do strun a nebožtík poprvé otevře oči. Při další skladbě se zasměje tak, že všem přítomným zmrzne krev v žilách. 

"Veneration of Filth" je druhým dlouhohrajícím albem kapely a je nutné rovnou říct, že také albem povedeným. Naleznete na něm vše potřebné pro pravou nefalšovanou panychidu. Svět se dnes možná točí  úplně jiným způsobem, než v devadesátých letech, ale pořád platí, že s poctivostí, oddaností a citem pro záhrobní věci, dojdete v death metalu nejdále. Řeže, seká, pálí mě nová deska. CHURCH OF DISGUST neponechali nic náhodě, hrají pro nás, starší a pokročilé metalové posluchače. Vítejte v záhrobí!




CHURCH OF DISGUST čerpají inspiraci ze starých HELLHAMMER, CIANIDE, AUTOPSY, INCANTATION. Vše pak vezmou, opatří pořádnou porcí tmy a sirnatostí a následně na několik let pohřbí zaživa. To aby se motivy pořádně uležely a získaly tu správnou patinu. Odsýpá to pěkně, to vám tedy povím. Nic pro slabé povahy, nic pro moderní zhýčkané posluchače. Spíše se jedná o kus zahnívajícího masa, které si vezmete domů, abyste rodině připravili pořádný oběd. Američané vás nenechají na chvilku v klidu, jsou zběsilí, pravověrní a ortodoxní. Mám to takhle hezky polopatě rád a novinku si opravdu užívám. Zhasněte světla, exhumujte vlastní hrob a vydejte se s kapelou do říše nemrtvých. Uslyšíte pravé, reálné a nefalšované ozvěny ze záhrobí. Old school death metal, který je plesnivý jako mlhavé ráno na horském hřbitově! Velmi dobře!


sumarizace:

"Veneration of Filth" je albem, které je takovým velmi příjemným výletem do starých časů. CHURCH OF DISGUST nám přinášejí další porci klasického death metalu, který bude pro spoustu mladých posluchačů působit jako zastaralá relikvie. Je to dobře, pánové hrají pro nás, staré old school death metalové fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít poctivý, plesnivý death metal. Ne, žádnou progresi, změny stylu a podoby zde rozhodně nečekejte. Naleznete zde spíše odkaz starých časů, dávných postupů a vzpomínek. Albu by jistě slušela větší průraznost a energie, ale jako celek na mě působí nahrávka velmi solidně. Přiznám se, že si poslech rád a často užívám. Je to pro mě návrat do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. "Veneration of Filth" je jako starý, znovu otevřený hrob, jako předčítání z dávných death metalových učebnic. Berte a nebo nechte být! Pro mě osobně, se jedná o skvělý zážitek. Plesnivý death metal, která nadzvedává víka od rakví! Jsem spokojený.

Asphyx says:

"Veneration of Filth" is an album that is like a very pleasant trip to the old times. CHURCH OF DISGUST bring us the next amount of classic death metal, which will be for many young listeners like an outdated relic. It's good, guys play for us old school death metal fans who haven't forgotten yet how the honest, moldy death metal should sound. No, no progression, don't expect turns in style and form. You will find here a link of old times, old methods and memories. The album can certainly stand more punch and power, but as a whole it is very solid record. I admit I enjoy listening very often. It's for me comeback to that times when the world was still in order. "Veneration of Filth" is like an old again open grave, like reading from the old death metal textbooks. Take it or let it be! For me personally it is  great experience. Moldy death metal that opens the lids from the coffins! I'm satisfied.

Tracklist:

1. Wrath Of The Thirteen
2. Ripping Decay
3. Corpses Of Dead Worlds
4. Abhorrent Cruelty
5. Plague Of Punishment
6. Temple Of Sonance (Interlude)
7. Supine In The Face Of Total Death
8. To Seek Congress With The Realms Beyond
9. Veneration Of Filth
10. Sunken Altar Of Dagon


band:
Joshua Bokemeyer - lead guitar Dustin James - rhythm guitar, vocals Dwane Allen - drums Travis Andrews - bass

Share this games :

TWITTER