DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 9. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - DEAD CONGREGATION - Sombre Doom (2016)

Recenze/review - DEAD CONGREGATION - Sombre Doom (2016)


DEAD CONGREGATION - Sombre Doom 
EP 2016, Martyrdoom Productions / Norma Evangelium Diaboli

Vyslanci samotného death metalového pekla jsou opět zde a drtí vše živé i neživé obrovskou temnou silou. DEAD CONGREGATION jsou originálním tělesem, které vzalo smrtící kov za ten správný konec. Mají svůj vlastní ošklivý výraz, umí napsat zapamatovatelnou skladbu a ještě jsou navíc černí jako ten nejzastrčenější kout v katakombách. Letos se opět potkává blasfemie se Satanem, Smrtí i krutostí. Řekové jakoby mě během celého poslechu EP "Sombre Doom" lákali do podsvětí, zaplatili za mě Cháronovi a nakonec pozvali na uvítací, pořádně morbidní hostinu. Ze všech motivů zde doslova cáká tma. Album (vychází jako CD i 12" vinyl) je neskutečně žhnoucí, přitažlivé a dělá z těchto tmářů jedny z pomyslných králů současného podzemí.  



Vše, hudba, nápady, obal zde sedí ve vzájemné symbióze. DEAD CONGREGATION neponechali nic náhodě. EP je zahaleno černým pláštěm, který je utkaný ze samých divotvorných pavučin. Poslech ve mě probouzí v podvědomí skryté běsy, rozpoutává peklo v mé hlavě a nutí mě k setkávání s těmi nejošklivějšími nočními můrami. "Sombre Doom" nezbývá než jen doporučit všem oddaným death metalovým vojákům, kteří povstali, aby šířili slávu temného smrtícího kovu. Představte si tmu bez jakýchkoliv odlesků světla, zavřete se v plesnivé kobce a pomalu umírejte v křečích. Teprve až potom tuhle desku pochopíte. Jsem navěky proklet. Této hudbě se klaním až k zemi a velebím ji před trůnem samotného Satana. Jedno z nejlepších alb, co jsem měl letos možnost slyšet. Kult!


sumarizace:

Tančíme na hrobech našich death metalových předků, přemýšlíme o nesmrtelnosti a řinčíme kostmi do rytmu jediného pravého death metalu. Řecký kult DEAD CONGREGATION ožil opět s neskutečnou silou a energií. Jestli jste si mysleli, že téhle hydře uniknete, tak jste se pekelně mýlili. Chytne vás, omámí a pokouše zuby ostrými jako hroty nožů. Při poslechu mám občas strach vylézt na světlo boží. Tisíckrát prokletý, obětovaný, zavržený. Takový se cítím při "Sombre Doom". Doomová nálada otevřených hrobů na mě dýchá ze všech stran. Tohle album je povinností pro všechny temné death metalové maniaky. Vítejte v pekle! Řecké smrtící album, které vám zatluče hřeby do rakve! Vynikající chorobná deska! Kult!

Asphyx says:

We are dancing on the graves of our death metal's ancestors, we think about immortality and rattle  bones to the rhythm of the only one true death metal. Greece cult DEAD CONGREGATION is alive again with incredible strength and energy. If you thought you'll escape this Hydra, you are hellishly wrong. It grabs you, drug and bite with teeth sharp like tip of knives. When I listen, I'm sometimes scary to come into the light of God. A thousand times cursed, sacrificed, cashiered. So I'm feeling with "Sombre Doom" . Doom mood of open graves breathes from all sides at me. This album is a obligation for all dark death metal maniacs. Welcome to hell! Greece deadly album that knocks nails in your coffin! Excellent and morbid! Cult!


Tracklist:
1. Redemptive Immolation
2. Wind's Bane


band:
A.V. - guitar, vocals T.K. - guitar V.V. - drums G.S. - bass

Share this games :

TWITTER