DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 8. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - DECOMPOSED - Wither (2016)

Recenze/review - DECOMPOSED - Wither (2016)


DECOMPOSED - Wither
CD 2016, Chaos Records

Seděla uprostřed lesní cesty a kreslila do písku podivné znaky. Nahá a zmatená. Šeptala slova, hrubým a ošklivým hlasem. Tam někde u jezera všech utopenců je chata, o které se říká, že v ní straší. Po stěnách jsou rozvěšeny kostnaté amulety, různé byliny. Uprostřed toho všeho špinavého a temného odéru sedí skřehotavá stařena. Proklela ji, uhranula, zničila navěky její mysl. Teď tu bloumá, oči vytřeštěné. Když na ni, na tu kdysi tak krásnou dívku, promluvíte, vyděšeně vykřikne a uteče pryč. Nakonec ji našli, v hlubokém hvozdu, ohlodanou od divé zvěře, s pentagramem vyrytým na prsou. Když vydechla naposled, tak ve stejný okamžik stařena pronesla další zlá slova. Její duše teď bloudí navěky mezi naším a oním světem.

Švédští death metalisté DECOMPOSED letos přicházejí se svoji třetí řadovou deskou. Opět je plná příběhů, zmiňovaných v úvodu, narvaná tmou, ošklivostí a hlavně krutým smrtícím kovem. Pánové jakoby objevili dávnou formuli, zaříkávadlo, podle kterého staré kapely tvořily své dodnes uznávané desky. Slyším tu ozvěny GRAVE, DISMEMBER, HOODED MENACE, NIHILIST, CARNAGE. Slyším zde ale také nahrubo nasekané kousky black metalu. Najednou jsem já tou prokletou dívkou, hledající v hlubokých lesích svůj klid. Ten během poslechu nikdy nepřijde. "Winther" je pro mě příliš naléhavým albem, které mě nutí neustále hledat vlastní stín.



Pro někoho bude tahle nahrávka příliš jednoduchá, nebude odpovídat "dnešním standardům", ale takhle já hudbu neposlouchám. Já zbožňuji ty první chvíle, když si přinesete z pošty CD domů, rozbalíte všechnu tu death metalovu špínu a ponoříte se po lokty to shnilé krve. DECOMPOSED jsou takovou mojí soukromou krutou radostí, kouskem pergamenu s mým vlastním testamentem, poslaným ze záhrobí. Kroutí se mi vnitřnosti snětí, bolí mě kosti i oči, hledající marně světlo. Možná by desce slušel průbojnější zvuk, razantnější riffy, ale já to takhle neberu. Neumím to. Rozhrnul jsem jednou těžký černý závoj a spatřil za ním oltář s obětí. Pak jsem se ve všem tom zlu spolu s kapelou ztratil a moc dobře vím, že ven se jen tak nedostanu. Uhrančivý death metal v provedení, které mě navěky proklelo. Amen!


sumarizace:

DECOMPOSED k nám zavítali na návštěvu z onoho světa již potřetí. Jejich nová deska "Winther" je plná umírání, strachu, stínů, tmy i nenávisti. Pomalá, s doomovými náladami, blacková, se zákeřností, smrtící, s dynamickým sekáním. Slov by bylo možné o této desce napsat mnoho, ale nikdy by nedokázala popsat všechno zlo, které na ní nalezneme. Buďte při poslechu ve střehu! Ta hranice mezi tímto a odvráceným světem je velmi tenká a mohla by vás pohltit temnota. Na nové desce se umírá pomalu, dlouze a utrpení není ničím vykoupeno. Nezahrávejte si s temnými silami! Jsou všude kolem, koušou, pálí, stahují vás do nekonečných hlubin. Svět opět pokryl závěs z černé mlhoviny a světla se jen tak nedočkáte. Poslední zbytky naděje v dobro jsou smeteny ostrými riffy a smutek se rozkládá všude kolem jako pohozená mršina. Death metalové album, které je nakažlivé jako mor!

Asphyx says:

DECOMPOSED arrived to us from the beyond for the third time. The new album called "Winther" is full of dying, fear, shadows, darkness and hate. It´s slow with doom moods and black with deceit and deadly and dynamic gathering. There is a lot what can be say about this album, however nothing is able to describe how evil is it. When you listen to this album, watch out! The outline between this and the other world is very thin and you could be eaten up by the darkness. On this album the dying is slow, long and the misery can´t be redeemed. Do not flirt with the dark powers! They are everywhere around us, they bite, burn and they would take you to the darkness beyond. The world is covered by dark fog again and you are not able to see the lights. The last chances for hope are killed by sharp riffs and the sadness is all around like a carcass. Death metal album which is contagious like a plague!

Tracklist:
01. By Nothingness Crowned
02. Upheveal
03. Void
04. Submerged
05. Downwards
06. Drenched In Wounds
07. Wither
08. Into Nothing


Share this games :

TWITTER