DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 18. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - OBSCURE SPHINX - Epitaphs (2016)

Recenze/review - OBSCURE SPHINX - Epitaphs (2016)


OBSCURE SPHINX - Epitaphs
CD 2016, vlastní vydání

Řekla: "Vypíchni mi oči, ať se ti můžu začít smát!" Nevěděl jsem, co dělat a tak jsem vzal nůžky a ustřihl jsem si dva prsty na protest proti její bolesti. Touha po sebepoškozování nás provázela od prvního společného okamžiku. Kupovali jsme si navzájem žiletky a mučili svá těla v nekonečných slastných křečích. Budeme spolu navěky, dokud nevykrvácíme.

Hudba OBSCURE SPHINX je určena pro všechny neklidné duše, je naléhavá, temná jako zákoutí vašich myšlenek, o kterých s nikým raději nemluvíte. Polští alternativci se zhlédli v post metalu, sludge, post rocku a tmě. Letos vydali svoji v pořadí třetí dlouhohrající desku, u které budete mít jen dvě možnosti. Buď ji znechuceně hodíte do koše nebo se do těch stále se opakujících nahlodávajících motivů zamilujete a poběžíte si koupit do obchodu žiletky. Nic mezi tím neexistuje. Přijde mi, že podobnou hudbu dnes hraje každá druhá klubová kapela, ale jen některá ji umí zahrát dobře. Polákům se to povětšinou daří.



Nejsem fanouškem skupiny a asi nikdy nebudu, ale musím uznat, že náladu dovedou pánové a dáma vytvořit vskutku temnou. Občas mi chybí větší tah na branku a přijde mi, že jsou skladby až příliš dlouhé, ale takhle k večeru, na podzim, album svoji sílu rozhodně má. Káže se zde vy stylu BLINDEAD, ISIS, CULT OF LUNA, NEUROSIS, YEAR OF NO LIGHT a tak pokud máte jmenované kapely rádi, dá se předpokládat, že vám budou vyhovovat i OBSCURE SPHINX se svojí "Epitaphs". Ode mě se výkřiků plných nadšení a radosti nad letošním počinem nedočkáte. Copak o to, album je to dobré, ale taky dlouhé, utahané a hlas Wielebny mě občas docela vadí. Ale co, nejsem zkrátka v cílové skupině posluchačů. Vy si album užijte. Jen si dejte pozor, aby ve vašem dosahu nebyly ostré předměty.


Asphyx says:

The third album of Polish OBSCURE SPHINX is full of sludge, post-rock, post-metalI appreciate here and there very good ideas, efforts to "be different", but as a whole OBSCURE SPHINX fail this year for meSad, depressing and in fact no mood and all is just going around.you. I'm boring after some time and this is obviously wrong. But, for today's "modern" listeners it's good, maybe. Let your wishes, I'll go and see somewhere else.


Tracklist:
1.Nothing Left 12:10
2.Memories of Falling Down
3.Nieprawota
4.Memorare
5.Sepulchre
6.At the Mouth of the Sounding Sea

band:
Wielebna - vocals Yony - guitar Olo - guitar blady - bass Werbel - drums

Share this games :

TWITTER