DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 1. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - PAIN - Coming Home (2016)

Recenze/review - PAIN - Coming Home (2016)


PAIN - Coming Home
CD 2016, Nuclear Blast

Chvíli jsem koukal na obal novinky PAIN Petera Tägtgrena, poslouchal jí a přišel si stejně unavený jako ten kosmonaut na obrázku. Novinka "Coming Home" mě totiž nijak zlášť neoslovila. Občas si klidně nějakou tu elektroniku, industriální rock i metal do hlavy narvu, ale letos mi tenhle počin přijde takový nemastný neslaný. Neříkám vyloženě špatný, ale nejčastěji mě napadá slovo prvoplánový.  Tam, kde se dřív řezalo do živého a měli jste sto chutí vyrvat futra ze zdi, tak zní jen melodie jak vystřižené z komerčního rádia. Peter se nevyhnul všem klišé stylu, který si sám u PAIN vytvořil. Být retro sebe sama může být sice zajímavé, ale když mě to tak strašně nebaví. 



"Coming Home" je albem, které působí, jako kdyby si ze sebe dělali RAMMSTEIN srandu. PAIN jsou vyšeptalí, zbytečně příjemní, ale hlavně neskutečně prázdní. Jakoby Peter neměl nikde nikoho, kdo by mu oponoval, srazil ho trošku na zem a řekl mu pravdu do očí. Ale co, fanoušci si desku stejně koupí, label bude spokojen a těch mých pár jedovatých slin nikoho nerozhází. V téhle formě se mi PAIN vůbec nelíbí a vlastně ani nějak nevím, co dál říct.


sumarizace:

PAIN a opět jejich klasické album poslední doby. Sem tam nějaký dobrý riff, ale jinak jenom nuda a šeď. Fanoušci kapely asi budou spokojeni, ale já nějak nevím, co si s deskou vůbec počít. Všechno je neskutečně mdlé, zvětralé, jako týden odstáté pivo. "Coming Home" je přesně takovou tou nahrávkou, která vás udolá ke spánku. Kde je energie, kde je tajemno, kde je síla? PAIN jsou dnes jen obyčejným stínem dřívější doby. Takový sešup v kvalitě jsem tedy opravdu nečekal. Obyčejné, monotónní album, které ničím nepřekvapí!

Asphyx says:

PAIN and their album is the classic work of these days. From time to time you can hear a good riff, however it s boring and grey. I think that fans of this band are satisfied and happy but I have no idea what to do with it. Everything is too faint and stale like a beer which is week old. "Coming Home" is the kind of song which makes you sleep. Where is energy, darkness, strength? PAIN is a shadow of bygone times. To be honest I didn´t expect this slope of quality, not at all. This is an ordinary album which is not surprising at all.  

Tracklist:
01. Designed To Piss You Off
02. Call Me
03. A Wannabe
04. Pain In The Ass
05. Black Knight Satellite
06. Coming Home
07. Absinthe-Phoenix Rising
08. Final Crusade
09. Natural Born Idiot
10. Starseed

band:
MEMBERS Peter Tägtgren - Vocals & Guitar David Wallin - Drums (2003-) Michael Bohlin - Guitar (2007-) Johan Husgafvel - Bass (2007-) ALBUM GUESTS: Alexi Laiho - Guitar solo (Just Think Again) (2007) Peter Iwers - Bass (Save Your Prayers, Nailed to the Ground) (2007) Horgh (Reidar Horghagen) - Drums (Rebirth) (1999) Mikkey Dee - Drums (Zombie Slam) (2007) Anette Olzon - Vocals (Follow Me, Feed Us) (2008) 

Share this games :

TWITTER