DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 10. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - THRONEUM - Morbid Death Tales (2016)

Recenze/review - THRONEUM - Morbid Death Tales (2016)


THRONEUM - Morbid Death Tales
CD, LP 2016, Hells Headbangers

Pod povrchem to začíná zase bublat. Nejdřív se rozvlní vítr a přinese vám do tváří nepříjemnou zatuchlinu. Potom se ozve pár prvních ošklivých skřeků, které se zaryjí až někam do morku kostí. Už je to tady, už přicházejí, křižují se babičky před kostelem. Svěcená voda zčerná a Ježíšovi, zavěšeném na dřevěném kříži, začne téct krev ze zhnisaných ran. Uprostřed svatostánku náhle pukne zem a zavládne panika. Ze zjizvené země vystoupí jako nějací smrtonoši polští black/deatheři THRONEUM. Legenda, která od roku 1996 velebí temnotu.

Letos dostanete jedenácti skladbové album "Morbid Death Tales", které vás přenese mezi staré okultní spisy, do záhrobí, kde na vás už dlouhá léta čekají. THRONEUM otevřeli dávno zahojené rány, pustili opět na světlo boží černé démony. Hudba je zde opět inspirována a podobná té, kterou nám předkládají třeba takoví SADISTIC EXEKUTION, PERVERSOR, MORBID YELL, MORTEM, IMPERATOR, NECROVORE. Jedná se přesně o ten prašivý, "primitivní" black death metal, který ocení asi opravdu jen ortodoxní fanoušci podsvětí. Je to tak dobře, protože peklo má své vyvolené.



,

Pálí mě sirnaté výpary do očí, pláču nad vší tou beznadějí. Navodit podobnou zlou atmosféru umí málokdo. THRONEUM se to podařilo na výbornou. Už jen ten ošklivý zvuk, který musí drásat uši dnešním hudebním kritikům. K tomu melodie, které vás budou bolet ještě hodně dlouho po tom, co už deska přestane dávno hrát. Je to extrém, ale takové už to v podzemí bývá. Smrt si taky nevybírá a většinou si odvede ty dobré. Špatní zůstávají, aby mohli dokončit dílo zkázy. "Morbid Death Tales" je jako vyzvracená zkažená krev, která se promění v tisíce malých červů. Odpadávají vám kousky masa z těla, kroutíte se v křečích, přesto stále ještě trošku živí. Tohle není ani tak album, jako spíš nějaká zákeřná choroba, kterou vyléčíte snad jen ohněm. Svět zase hoří! A k tomu, jako nějaký apokalyptický soundtrack hrají THRONEUM. Slyšte tmu!


sumarizace:

"Morbid Death Tales" je deskou, která má velmi nakažlivou atmosféru. Připomíná výše zmíněné rituály natolik uvěřitelně, že by na CD mělo být nalepeno varování před zlými silami. Black death metal je zde špinavý, uvěřitelný a nepostrádá velmi silné melodie. Desku si užívám úplně stejně jako pravé okultní obřady. Poláci hrají s nadšením, energií a dokážou vtáhnout do své nečisté hry. Jejich kruté příběhy opravdu ožívají a znesvěcují vše svaté. Z malé vesnice, ležící na úpatí hory, se vydal dlouhý průvod. Na nosítkách sedí další oběť. Démoni si žádají další a další maso. Ženy naříkají, muži mají zachmuřené tváře. V čele zástupu stojí členové kapely a nesou v rukou obrácené kříže. Zvony se opět houpají do kroku. Chodí to tady tak odjakživa a byla by škoda něco měnit. Pravý bezbožný black death metal!

Asphyx says:

"Morbid Death Tales" is an album with a contagious atmosphere. He recalls the dark rituals so believable that the CD should contain a warning against evil forces. This is Black Death Metal which  is dirty, believable and not lacking very strong melodies. This Album ..I enjoy exactly the same way as true occult rites. Polish maniacs are playing with enthusiasm, energy and are able to draw up their dirty play. Their cruel stories really come to life while desecrating everything holy. Totally right godless black/death metal!

Share this games :

TWITTER