DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 18. listopadu 2016

Home » » Report, photos, video - HELLTOUR 2016 - TÖRR & ROOT - Divadlo pod Lampou, Plzeň - 17. 11. 2016

Report, photos, video - HELLTOUR 2016 - TÖRR & ROOT - Divadlo pod Lampou, Plzeň - 17. 11. 2016

Root
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos



"Hele, jdeš na ty Rooty?": píše mi email kamarád Bohumil, co bydlí v Teplicích a občas se spolu na nějakém tom koncertě pořádně opijeme. A že prý je neviděl ještě v klubu. Souhlasil jsem. Jsem sice dnes už pravověrný deathař, ale osvěžit si své metalové začátky nikdy nezaškodí. Bohouš nakonec přijel ještě s Lukášem z Mladé Boleslavi a tak byla naše vysokoškolská kolejní parta skoro celá pohromadě. O zábavu bylo tedy ten večer postaráno.

Bylo 17. 11. 2016, čtvrteční svátek a v Praze protestovali všichni proti všem. Pravice vyhrožovala levici (a obráceně), v televizi si různí mluvčí plácali játra a na těch pár studentů, co před 27 lety dostali v Praze na držku a následně se pak socialismu změnil v raný kapitalismus, jsem si vzpomněl snad jen já a asi stoletý soused od nás z baráku. Bylo mi z toho trošku smutno, ale zase na druhou stranu, život jde dál a hlavně že je metal! 

Torr
Poslouchám celý den poslední DARKTHRONE - Arctic Thunder, čtu si, blbnu s dětmi i manželkou a nemůžu se té pohody nabažit. Pomalu přichází večer a já přeladím svoji věž na alba Root, to abych se navnadil na večer a naladil svůj mozek na stejnou černou vlnu.

Rozplavby se odehrávaly tradičně v hospodě U Ševců, kde jsme probrali snad úplně vše a pivně se připravili na blackový večírek. Díky kamarádi za pokec, bylo to jako vždy super!

Koncert byl přesunut z Kalikováku do Divadla pod Lampou a vstupné osoleno na nějakých 300,- korun českých. Za podobné peníze dělají v Praze malé festivaly o hodně slavnějších kapel, ale tak Plzeň není Praha, že ano? A je to jen pár piv navíc. Být ale student nebo matka v domácnosti, asi bych si návštěvu rozmyslel. Klub je to tradiční, pořád stejný, dotovaný a podle toho to tam také vypadá. Zvuk v pohodě, ale obsluha se za barem neusměje, jak je večer dlouhý, asi je ty dotace rozmazlují. Chybí mi tam taková ta vstřícná atmosféra, kterou dělají nakonec vždycky lidé. Ale třeba je to tím, že tam nejsem zase tolik častým hostem. Podívejme se ale, jak ve čtvrtek hrály jednotlivé kapely.


Torr
ROOT jsou srdcovka, taková moje koncertní jistota. A v Plzni mě opět nezklamali. Skupina je v současnosti ve velmi dobře sehrané sestavě a BigBoss? Obdivuji, že i přes svůj věk dokáže pořád zazpívat tak, aby mě mrazilo. ROOT předvedli jednu ze svých tradičních okultních seancí. Jejich songy na mě, i když dnes poslouchám úplně něco jiného, pořád zabírají - cítil jsem se jako na nějaké mši určené k vyvolávání padlých duší. Bylo to silné, temné a přesvědčivé. Legenda si u mě opět potvrdila své jméno a obrátila kříže směrem dolů v širokém okolí. Skvělý černý zážitek!




----------------------------
Něco málo vzpomínek svázaných s ROOT:

První vystoupení jsem zažil ještě ve svém "minulém" životě zde:
Příběh čtyřicátý třetí - Jak jsme zčernali spolu s Root

Vůbec nejlepší koncert ROOT jsem viděl v roce 2005 v plzeňské Šeříkovce, kde hráli s portugalskými MOONSPELL. Tenkrát jsem tam byl s budoucí manželkou a tolik tmy, kolik bylo slyšet z pódia, jsem do té doby snad ještě neslyšel. Třeba na duet Big Bosse s Fernandem (Salamandra - album Black Seal, rok 2001) si budu pamatovat do smrti. 

Skvělé vystoupení bylo i loni v Chebu při oslavě 20 let PANDEMIE zde:
Report, photogallery, video – 20 let PANDEMIA – PANDEMIA, HYPNOS, ROOT, COWARD – KC Svoboda, Cheb – 14. 11. 2015


Úplně nejhorší set jsem naopak měl tu čest v roce 2013 na Basinfirefestu, kde místo zpívání BigBoss vyprávěl a nedávalo mi to vůbec smysl.
-----------------------------


TÖRR jsem přestal po odchodu Henycha z kapely sledovat. Nová tvorba mě míjí a nebudu se tedy vyjadřovat. Nemám jejich hudbu naposlouchanou a nechám tedy raději mluvit fotky.






Zvuk byl během prvních několika skladeb ROOT kolísavý, nebyl moc slyšet zpěv. Pak se ale vše srovnalo. Návštěvnost bych odhadl na nějakých 80 (až 100) lidí a k organizační stránce nemám žádných připomínek.

Root
Jedu druhý den na výlet do Prahy a tak se mi nechce nikde popíjet až do rána. Balíme to, jdeme k nám domů a já jsem hrozně rád, že jsem mohl zase jednou na koncertě v Plzni pořádně zčernat. Ověřil jsem si, že to ROOT naživo pořád šlape a že se na nové album Kärgeräs - Return From Oblivion (objednat lze zde a zde) pořádně těším. Občas neuškodí zavzpomínat na své metalové začátky a osvěžit si paměť. Byl to skvělý večer. Díky kamarádi a díky ROOT!

OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos




---------------------------------------------------------
Promotion!

FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11


Oznámen datum konání festivalu:

Sobota 18. 3. 2017

- místo: Hospoda Pod kopcem, Plzeň Božkov

Budeme se na vás těšit!


facebook událost/event:
https://www.facebook.com/events/209306099485337/
info:
FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11


Share this games :

TWITTER