DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 20. prosince 2016

Home » » Recenze/review - DAWN OF DEMENTIA - Immolation of Avernis (2016)

Recenze/review - DAWN OF DEMENTIA - Immolation of Avernis (2016)


DAWN OF DEMENTIA - Immolation of Avernis 
CD 2016, vlastní vydání

To se nám to hraje, když se to umí. Napadá mě u novinky amerických technicko death metalových progresivců DAWN OF DEMENTIA. Jedno preludium střídá druhé, ostrý kytarový výjezd doplňuje zvonivá basa a spousta z nás, obyčejných fanoušků je zmatena. Nezoufejte, nebudete sami! Pro podobnou hudbu je nutná hlava s trychtýřem zaraženým přímo do mozku. Cítíte to chvění, ty rychlé změny nálad? Agresivitu skloubenou s temnotou? Že ne? Pořád nic? Dejte tomu čas, klid, pak to možná přijde. A pokud ne, tak se také nic neděje.

DAWN OF DEMENTIA jsou hudebníci - šílenci v dobrém slova smyslu. Snaží se posouvat hudbu složitým směrem. Jsou techničtí až běda, zběsilí ve svém nadšení a přesvědčení. Nečekejte skladby, tak jak je znáte. Jedná se spíš o sraz death metalových matematiků, kteří se po konferenci rozhodli zahrát ještě rychleji, s větším maniakálním výrazem. Určitě se jedná o skvělý materiál pro všechny muzikanty, jen si nejsem jistý, kolik posluchačů "Immolation of Avernis" pobere. Je to svým způsobem neskutečný extrém, který nebude vyhovovat každému.



Jak se vlastně dají podobná alba hodnotit? Je to pro mě hodně těžké. Jednak si myslím, že ne všechno jsem byl schopen vstřebat, skousnout a rozlišit a jednak musím mít na podobné záležitosti typu KOSSUTH, FALLUJAH, BEYOND CREATION, NECROPHAGIST opravdu náladu. Neumím hudbu z "Immolation of Avernis" poslouchat unavený, nenaplňuje mě, ani mi nekroutí palci u nohou. Přijde mi odlidštěná, zahraná způsobem, kdy si říkám, jestli u nástrojů ještě stojí lidé. Každopádně, to už je na každém z vás. Já se zmítám někde mezi uznáním a nepochopením. Kapelu obdivuji, že všechno zahrají, za zvuk, za nápady, ale chybí mi trošku té živočišnosti. Tu už ale dneska vlastně stejně nikdo u hudby nehledá a tak je vše v nejlepším pořádku. 


sumarizace:

Na svém prvním albu pokračují DAWN OF DEMENTIA přesně tam, kde minule přestali (kapela má ještě jedno EP "Residuum" z roku 2012). Jejich death metal je velmi technický, progresivní a pánové se nebojí experimentovat. Občas mi sice chybí trošku víc živočišnosti a pocitu, že to hrají ještě lidé, ale jinak jsem spokojený. Desku bych doporučil všem, kdo jsou otevřeni novým vlivům v hudbě a rádi u ní přemýšlejí. Songy jsou komplikované, chladné a nepostrádají energii. Ne všechno je zahráno s lehkostí a občas to v některých skladbách trošku zaskřípe, ale jako celek je nahrávka velmi dobrá. Progresivní technický death metal, který má svoji duši!

Asphyx says:

On their first album DAWN OF DEMENTIA continue exactly there, where they stopped last time (the band have one EP "Residuum" - 2012). Their death metal is very technical, progressive and gentlemen aren't scared of experiments. Although I sometimes miss a little bit more animality and the feeling that people are playing still, but otherwise I'm satisfied. The album I would recommend to all who are opened to new influences in music and like thinking about it. The songs are complicated, cool and don't miss energy. Not everything is played with ease and it  creaks sometimes a bit in some songs, but as a whole the record is very well. Progressive technical death metal, having its soul!

Tracklist:
1. Sealing The Crypt Of Banishment
2. Subterranean Exposure
3. Universal Imperaliasm
4. A Caustic Cleasing
5. Transience
6. Earth Reciprocation
7. Consuming Calsified Remains
8. Matrix Of Oblivion
9. Immolation Of Avernis

band:
Derick Harshbarger - Guitar, Vocals Brad Kearnaghan - Guitar Joel Schwallier - Bass Colin Foster - Drums Manny Casas - Live vocals

Share this games :

TWITTER