DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 14. prosince 2016

Home » » Report, photos, video - SADISTIC INTENT, DEHUMAN, HEAVING EARTH - club Modrá Vopice, Prague - 13. 12. 2016

Report, photos, video - SADISTIC INTENT, DEHUMAN, HEAVING EARTH - club Modrá Vopice, Prague - 13. 12. 2016

Sadistic Intent
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos


Démon je v mytologii a náboženských představách bytost nebo nadpřirozená síla, lidem prospěšná či škodlivá nebo nižší bůh, héros. V křesťanské tradici pak zlý duch či padlý anděl například ďábel.

Bylo na čase se zase s nějakými hudebními démony setkat. Povolal jsem do zbraně Michala, který ochotně souhlasil (díky za odvoz a společnost!). Už si taky potřeboval zase trošku vyčistit hlavu. Oba máme rádi death metal. Já jsem tipařem, kulturním referentem, kolega řidičem a fotografem. Navzájem se doplňujeme a tak jsou naše cesty pokaždé takovou příjemnou oázou, klidným bodem ve vesmíru, který nás nabíjí, dodává nám energii. A že jí je takhle v zimě potřeba.

Heaving Earth
Letos pro mě byli SADISTIC INTENT 37! koncertem tento rok. To zase není tak špatné, co myslíte? Když vezmete v úvahu, že mám náročnou práci, doma hezkou manželku k světu a dvě malé děti. A kde jinde se rozloučit s uplynulými měsíci, než v naší domovské Modré Vopici? A k tomu na akci, kde nám zahrají legendární SADISTIC INTENT, které jsem ještě nikdy v životě neměl možnost vidět? Nebylo moc co řešit. Už cestou ve tmě, směrem do Prahy, jsem se těšil jako Ježíš na hřeby zaražené do dlaní. 

Dehuman
Zašustí pod koly štěrk před klubem, na mě padne skvělá nálada, huba se mi roztáhne do úsměvu a už vržu dveřmi dovnitř. Následuje zdravice, první nášlapné pivo a pokec s již přítomnými. Probírá se všechno možné, vtipkuje se, je na nás vidět, že jsme mezi svými. Já osobně tuhle atmosféru miluji a je také jednou z věcí, kvůli kterým se do Vopice stále tak rád vracím. Jenže nejsme tu jen od povídání, přijeli jsme hlavně na muziku a taky pro pár fotek na náš-váš blog. Chvíli se zahledím na jedno moc pěkné děvče, napadají mě všelijaké myšlééénky, ale pak se otřepu, protože do toho hrábne první kapela. Do klubu vstoupí všichni naši démoni a temné metalové peklo může začít.

Pražští death metaloví filharmonici HEAVING EARTH byli ve velmi dobré kondici. Koneckonců, jako vždy. Pečlivě navrstvené kytary, Žlababův nezaměnitelný vokál a bicí, které musíte milovat, dělali z vystoupení pěkně temný zážitek. Mám kapelu raději doma z CD, v klidu, ale naživo mě tentokrát hodně bavili. Představte si cestu do podzemí, dlážděnou samými bestiálními alby. HEAVING EARTH na ní mají již dávno své místo. Inferno, peklo, smrt. A k tomu parádní hráčské výkony. 

Absolut killer and blasphemy death metal gig! Hallelujah, hell!






Recenze/review - HEAVING EARTH – Denouncing the Holy Throne (2015)

Na DEHUMAN jsem se hodně těšil. Mám totiž jejich poslední album "Graveyard of Eden" stále v živé paměti. Poslouchal jsem ten mix MORBID ANGEL, OBITUARY, DEATH hodně často a rád. Naživo jsem se vlastně "jen" utvrdil v tom, že se jedná přesně o ten druh smrtícího kovu, který mi dělá moc dobře. Bylo to zlé, ošklivé, temné, starosvětské, přesto perfektně propracované. Belgičané předvedli pravý, poctivý death metal s příměsí velkého množství energie, špíny a hnisu. 

Dynamic, hellish, maniacal, energy concert, reminding punch in the face! 







Recenze/review - DEHUMAN – Graveyard of Eden (2015)

Jsem původně rozhodnut, že si tenhle večer před výplatou nic nekoupím, ale když vidím CD a trička, která se nedají nikde sehnat, tak si půjčuji od kamarádů peníze a spolu stánek doslova vykoupíme.


new t-shirt and CD Sadistic Intent in my collection
SADISTIC INTENT jsou pro mě kult, taková zahnívající vzpomínka na dávné časy, kdy jsem hltal jakoukoliv hudební temnotu. Jsou také kapelou, která chyběla do sbírky mých "morbidních" zážitků. Rok vzniku 1987, hniloba v srdcích a hlavně hudba, kterou musí znát každý jenom trošku sběhlý fanoušek podsvětí. Přiznám se, že vystoupení pro mě bylo zkázonosné. Jakoby se přede mnou otevřelo staré poctivé peklo, ožehlo mě černým plamenem a spálilo mou duši na popel. 

This occult seance was succeeded! Dark, death metal gig, which invokes souls of long dead. Cult! Great!


To nebyl koncert, to byla okultní seance pro vyvolávání samotné Bestie. Z pódia stékaly rozžhavené kusy železa (Rick Cortez u kytary je ďábel!), vypalovaly do mě cejchy věčně kruté Smrti. Tenhle zážitek asi mladí nepochopí, ale já měl co dělat, abych nepoklekl a nerouhal se spolu se SADISTIC INTENT. Vynikající!




Stejně, dojet si za oblíbenou kapelou, podpořit je koupí, vyfotit se na památku, potřást si rukama, prohodit pár slov. To je něco tak skvělého! Pochopí asi jen opravdový fanoušek, který nesedí doma a nezná svět jen přes obrazovku počítače. V úterý byl parádní přístup jak DEHUMAN, tak legendárních SADISTIC INTENT. Když vám takováhle skupina, kterou jste jako mladí cucáci doslova zbožňovali, poděkuje, že si s nimi pořídíte fotku, podá ruku a vidíte na nich, jak jsou vděční, nelze podobné koncerty nemilovat. Takhle má vypadat pravý, reálný underground a i proto máme akce, kde jste se skupinami v přímém kontaktu, tolik rádi!

K organizaci, pod kterou jsou podepsání Obscure production nemám žádných námitek, jsou to profesionálové a vše běželo jako na drátkách. Pochválit musím i pana zvukaře, protože zvuk byl opět vynikající. S Michalem jsme se shodli, že v Modré Vopici jsme snad vyloženě špatný nikdy neslyšeli. V úterý byly všechny kapely krásně slyšet a dávám jednoznačně palec nahoru. Dle mého skromného odhadu navštívilo akci něco kolem 60 lidí.


Cesta zpět do Plzně je jako vždy vyplněna hodnocením koncertu, okolní tmou, dálnicí D5 a samozřejmě únavou. Jedná se o naši poslední letošní akci, tak na nás jde trošku smutek, ale už se těšíme na leden, kdy to zase pořádně rozjedeme. Musím poděkovat všem známým i neznámým, kteří můj skromný blog čtete. Ani nevíte, jaký je to skvělý pocit, potkat vás, prohodit pár slov, zažívat s vámi znovu všechny ty společné veselice. 

Na pódiu se hrála ten večer extrémní death metalová černota. Dole ale stála spousta příjemných a pohodových lidí. Fanoušků, kteří na tom byli stejně jako my. Chtěli zažít hudební peklo a setkat se s kamarády. Znovu to probíráme a když už jsme konečně doma, ani mi nevadí, že budu spát zase jen 3 hodiny. Bylo to krásně temné, děkujeme všem, kdo se o to zasloužili. Skvělý smrťácký večer!

OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos







Promotion!

FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11


Oznámen datum konání festivalu:

Sobota 18. 3. 2017

- místo: Hospoda Pod kopcem, Plzeň Božkov

Budeme se na vás těšit!


facebook událost/event:
https://www.facebook.com/events/209306099485337/
info:
FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11


info:

Share this games :

TWITTER