DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 2. ledna 2017

Home » » Recenze/review - GUTTED - Martyr Creation (2016)

Recenze/review - GUTTED - Martyr Creation (2016)


GUTTED - Martyr Creation
CD 2016, Xtreem Music

Kobercový nálet bicích, kulometná palba kytar, řev bestie. Vítejte v brutální death metalové bitvě, která má jen jednoho vítěze. Jsou jimi maďarští šílenci GUTTED, kteří nás loni počastovali pořádně krvavou porcí extrémní hudby. Novinku "Martyr Creation" jsem si pustil zcela nepřipraven a měl jsem najednou pocit, že zažívám totální vyhlazení své mysli. Má střeva cákla na podlahu, mozek se rozstříkl na chladnou zeď a končetiny jsem si s chutí sám amputoval. Bylo už na čase, protože muzika ve stylu GORGASM, IMMOLATION, DEEDS OF FLESH, NILE, HATE ETERNAL, ORIGIN mi začala pronikat do krve takovým způsobem, že ji hnisavě zahušťovala. Odpadávalo mi maso od kostí a stával jsem se postupně, s každým dalším songem, svým vlastním skeletonem.



Pentagram, zaražený do země, působí z obalu mocným dojmem. Krásně doplňuje veškeré šílené antihumánní zlo, které je z novinky cítit na sto honů. GUTTED zkrátka svému krvavému řemeslu rozumí, jsou mu plně oddáni a je to hodně znát. "Martyr Creation" mi přijde oproti třem předešlým dlouhohrajícím deskám a jednomu EP méně grindové. Nové album je techničtější, temnější a syrově zvukově ošetřené. Fanoušci, kteří kapelu viděli naživo, můžou stejně jako já potvrdit, že je to smršť, nekompromisní valivé tsunami, které po sobě zanechá jen spoušť plnou utrpení. Jestli máte rádi songy, které vás provrtají jako ta nejnabitější brokovnice, tak neváhejte ani chvilku. Neodehrává se zde sice nic novátorského, ale proč si pořádně nezařádit, no nemám pravdu?! Technický brutální death metal, který vás stáhne z kůže!



sumarizace:

Novinka maďarských GUTTED je krutá, zlá a ošklivá. Morbidní melodie se střídají s ještě nechutnějšími motivy. Tohle je brutální death metal v jeho klasické podobě. Syrový, masakrující. Z desky cítím obrovský tlak a energii. Možná se občas kapela nevyhne určité monotónnosti, ale to tak nějak k tomuto stylu patří, jako k hrobníkovi lopata. Užívám si houpavé melodie, chrlím spolu se zpěvákem chorobné texty. Jsem u poslechu po lokty ponořen v krvi a spolu s GUTTED provádím pořádně nechutnou pitvu. Pokud se potřebujete odreagovat od dnešního ošklivého světa, neznám nic lepšího, než si narvat do hlavy "Martyr Creation". Co na tom, že zde ožívají mrtvoly a pánům chirurgům všichni na operačním sále zemřou? Tak to má být a tak je tomu v brutálním death metalu správně. Letošní album vás smete jako tsunami. Berte a nebo nechte být! Skvělá řeznická práce!



Asphyx says:

The new album by Hungarian GUTTED is cruel, bad and ugly. Morbid melodies are changed by more disgusting motives. This is a brutal death metal in its classic form. Raw, cruel. I feel the huge pressure and energy from this album. There is some monotonous passages, however this is something typical for this style like a shovel for a grave digger. I enjoy their melodies and I have to sing the lyrics with the singer. During the listening of this album I´m lying in the blood and with the GUTTED I´m doing a disgusting necroscopy. If you have to clean yourself from today´s ugly world I don´t know better way how to do it than listen to the "Martyr Creation". Who cares that death bodies are coming back to live and every person who is being operated by surgeon will die? This is how it´s supposed to be in the real brutal death metal. This album is going to take you like a tsunami. Take it or leave it! Amazing butcher work! 

Tracklist:
01. Chaos of the Beginning (Intro)
02. Cosmos of Humans
03. False Happiness
04. Consuming Life
05. Deeper than Hell
06. Fades Away
07. Kings of Emptiness
08. Hell Dwells Inside
09. Into Oblivion
10. Atrophied Existence (Outro)

band:
Sándor Hajnali - Vocals, all lyrics
Gábor Drótos - Guitars, song writing
Sándor Tamás - Drums
András Horváth - Guitars (Live Musician)
Péter Lipák - Bass (Live Musician)

Share this games :

TWITTER