DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 17. března 2017

Home » » Recenze/review - ALTAR OF BETELGEUZE - Among the Ruins (2017)

Recenze/review - ALTAR OF BETELGEUZE - Among the Ruins (2017)


ALTAR OF BETELGEUZE - Among the Ruins
CD 2017, Transcending Obscurity Records

Každý další krok je čím dál tím namáhavější. Brodím se po kolena v bažinách věčnosti. Vypadá to, že má chodidla se již pomalu rozkládají, našlapuji na holé kosti. Jsem rozežírán, ničen, spalován, ale svého cíle se nevzdám. Už dávno jsem se rozhodl, že jednou své tělo odevzdám přímo jí, nekonečné bažině.

Poslech "Among the Ruins" finských death/doom stonerů ALTAR OF BETELGEUZE je opravdových čvachtajícím zážitkem. Mocné riffy, drtivé spodky, údery přímo na solar plexus. V jednoduchosti je fakt síla, říkám si stále do kola a kývu se, jako bych byl v posledním tažení. Hudba je krásná v tom, že je niterným zážitkem, který nemusíte nikomu vysvětlovat. Stačí si nasadit sluchátka na uši a vydat se na dlouhý výlet do nekonečných bažin. Kolem se rozkládají těla vašich předchůdců. Občas zabublá nafouklá mrtvola a vy se leknete. Cítíte ten chlad? Tu sílu? Potom je album určeno i pro vás.



"Among the Ruins" je záležitostí pro všechny fanoušky, kteří mají rádi kapely jako KHEMMIS, KORPSE, PUNGENT STENCH, AMORPHIS, SOLITUDE AETERNUS, ELECTRIC WIZARD. Jedná se přesně o ten mokvající kousek hudby, která vám pronikne do krve postupně, omotá si vás kolem zlomeného prstu a vy pak jen sedíte, údivem koukáte do dálky a čekáte, kdy vás pohltí mokřina. Čím rychlejší pohyby budete dělat, tím vás bude stahovat hlouběji. Mě se asi nejvíc líbí celková nálada, určitý smutek, naléhavost. Prosévám v rukou svůj vlastní prach. Nikdo mi na pohřeb nepřišel. Proč taky, byl jsem prohlášen za zmizelého. Ztratil jsem se v mokřadech, v temnotě, v nicotě. Skvělý death/doom stonerový zážitek!


sumarizace:

"Among the Ruins" je bažinatou esencí temnoty. Na albu najdete všechny potřebné ingredience pro vyvolání všech zlých stínů. Tajemná, ošklivě mokvající, smutně jedovatá, taková je novinka ALTAR OF BETELGEUZE. Finská pocta záhrobí se vydařila. Některé nápady jsou možná až moc dlouhé, ale jako celek mi nahrávka připomíná starý, černobílý hororový film. Vznešeně smutné melodie, stěny z kytar, pavučiny, utkané ze zbytků světla. Tohle všechno zde nalezneme. Pokud byste chtěli překapat a následně ukovat kousky tmy, ALTAR OF BETELGEUZE vám budou zdatnými průvodci. Rád se touto deskou nechávám unášet do nekonečných bažin zapomnění. Pokud se rádi bojíte a milujete napětí, vydejte se s námi na dlouhý výlet do tajemných močálů věčnosti. Potkáme bělostné tváře utopenců, nemrtvé a pokud se to podaří, tak i samotné zlo. ALTAR OF BETELGEUZE nahráli album, které je vstupenkou do záhrobí. Death/doom stonerová ozvěna z toho nejhlubšího podzemí! Hodně hnisající nahrávka!

Asphyx says:

"Among the Ruins" is a swampy essence of darkness. On this album you can find all necessary ingredients for invoking of all evil shadows. Mysterious, badly weeping, sadly poisonous, such is the news of ALTAR OF BETELGEUZE. Finnish tribute to the crypt is a success. Some ideas are perhaps too long, but as a whole reminds me the recording an old, black and white horror film. Noble sad melodies, guitars' walls, cobwebs woven from the rest of light. All of these can be found here. If you would like to filter and subsequently forged pieces of darkness, ALTAR OF BETELGEUZE will be good guides. I get carried away with this record into endless swamps of oblivion. If you like to be  scared and you love suspense, come with us on a long trip to the mysterious swamps of eternity. You'll meet whitewashed faces of drowned, undead and maybe evil itself. ALTAR OF BETELGEUZE recorded an album, which is your ticket to Hades. Death/doom/stoner echo of the deepest underground! Very festering record!

Track list:
1. The Offering
2. Sledge of Stones
3. No Return
4. New Dawn
5. Absence of Light
6. Advocates of Deception
7. Among the Ruins

Line up:
Matias Nastolin - Bass, Vocals (Growling)
Olli "Otu" Suurmunne - Guitars, Vocals (Clean singing)
Juho Kareoja - Guitars
Aleksi Olkkola - Drums


Share this games :

TWITTER